Döner Sermaye Sağlıkçıya Dönmüyor!

Döner Sermaye Sağlıkçıya Dönmüyor!

Samsun Tabip Odası döner sermaye konusunda açıklamalarda bulundu.

Samsun Tabip Odası yaptığı açıklamada; İki gün önce tüm kamu hastanelerine gönderilen T.C.Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri genel müdürlüğü kaynaklı son üç aylık dönem için döner sermaye dağıtımına ilişkin usül ve esaslar konusundaki talimat, yöneticilerin sağlık çalışanlarına olumsuz yaklaşımını ortaya koymaktadır.

Televizyon kanallarında çıkıp sadece alkışlamak ile yetinen, mangalda kül bırakmayan sözlerin icraata geçmedikçe ne denli boş ve anlamsız olduğu hepimizce malumdur. Bu talimata göre, sağlık çalışanları covid 19 ile mücadele ederken döner sermayeden hak ettikleri oranın hepsini alamayıp çalıştıkları birimlere göre %17 ile %50 arasında değişen oranlarda alabilecekler . Oysa bizzat başta kendi yaşamları olmak üzere tüm sevdiklerini beraberinde riske atan virüs yüküne maruz kalmakta ve gelire katkısı en üst görevlerde yer alan çalışanlardır. Buna karşılık, hastanede din çalışanlarına alabilecekleri döner sermayenin %100 nü alacak bir uygulama talimatı verilmiştir.

Bu anlayış, ölümü kutsayan, yaşamı sadece yönetici ve idareciler için gören geri kalmış, çağ dışı Ortadoğu zihniyetidir. Sağlık Bakanlığını, bu yanlıştan derhal geri dönmeye davet ediyoruz. Bu tarzda hakkaniyete uygun olmayan paylaşım mantığı hem çalışma barışını bozmakta hem de özel bir dönemde sağlık çalışanlarının moral motivasyonunu kırmaktadır.

TTB olarak çok yakın bir tarihte sağlık çalışanlarının çığlığını yakalarımızda siyah kurdele ile duyurmuş ve kamuoyu ile paylaşmışken, Sağlık Bakanlığının sağlık çalışanlarına kulaklarını tıkamasına anlam veremiyoruz denildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.