Doğa Bilimleri Köyü’nde ’Yerli Malı Haftası’na özel kutlama

Doğa Bilimleri Köyü’nde ’Yerli Malı Haftası’na özel kutlama
16.12.2021
A+
A-

Atakum Belediyesi, MAFEN Eğitim Kurumları, Özel Yuva Evladiye Anaokulu ve Atakum Kent Konseyi Çocuk Meclisi iş birliği ile ’Yerli Malı Haftası ‘ etkinliği gerçekleştirildi. ‘’Kentli olma, paylaşma ve dayanışma ‘’ konularına da vurgu yapılan programda eğlenceli etkinliklerle  yerli malı kullanımına dikkat çekildi.

Atakum Belediyesi, MAFEN Eğitim Kurumları, Özel Yuva Evladiye Anaokulu ve Atakum Kent Konseyi Çocuk Meclisi iş birliği ile Doğa Bilimleri Köyü’nde ‘’Yerli Malı Kutlama Haftası ‘ etkinliği gerçekleştirildi. Etkinliğe Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Şeref Aydın, Av. Gülay Deveci, Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, Atakum Kent Konseyi Genel Sekreteri Şenol Katkat,  Doğanın Çocukları Akademisi Başkanı Cevat Nisbet, Büyükoyumca Mahallesi Muhtarı Filiz Yiğit, Atakum Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve MAFEN Eğitim Kurumları Genel Koordinatörü İnci Gülüzar Bayramkaya,, Atakum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Çocuk Meclisi Başkanı ve Özel Yuva Evladiye Anaokulu Kurucu Müdürü Fatma Üzer, Atakum Kent Konseyi Çocuk Meclisi Başkan Yardımcısı Selma Semerci, Şehit Polis Demet Sezen Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Mustafa Köksal öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

ŞENLİK HAVASINDA

Yerli Malı Haftası kapsamında kentli olma, paylaşma ve dayanışma konularına da vurgu yapılan programda Özel Yuva Evladiye Anaokulu,  MAFEN Eğitim Kurumları, Şehit Polis Demet Sezen Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri eğlenceli  anlar yaşadı. Etkinlikte önce organik ve yerli ürünlerden yapılmış birbirinden lezzetli yiyeceklerle masalar süslendi. Ardından meyve kostümleri giyen öğrencilere yerli malı kullanmanın önemi anlatıldı. Tolga Aygün’ün şarkılarıyla renk kattığı program şenlik havasında geçti.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM İÇİN ÖNEMLİ BİR ÇALIŞMA

Yerli malı kullanımı bilincinin küçük yaşlardan itibaren kazandırılması gerektiğini belirten Atakum Belediyesi Başkan Yardımcısı Şeref Aydın, “Farkındalık oluşturmak için etkinlik düzenledik. Çocuklarımıza yerli malının kıymetini, değerini, kendi mallarımızın ne kadar kıymetli olduğunu, bunun tüketim koşullarını ve özel eğitim alan çocuklarla da bir araya gelerek onlarla dayanışma kültürünü oluşturmak için etkinlik yaptık. Çocukların yerli malını öğrenmesi için bu etkinlikler çok önemli. Burada köy ürünleri bazlı ve organik ürünlerden oluşan menüler hazırlandı. Veliler yerli malına özel olarak organik gıdalardan hazırlanan yiyecekleri getirdiler. Kendi topraklarımızdan çıkan ürünlerin, ata tohumun ne kadar önemli olduğu Yerli Malı Haftası bilinciyle ile birleştirerek ifade etmek için bu etkinlik yapıldı. Sürdürülebilir bir üretim potansiyelinin olması için bu tip çalışmalara ihtiyaç var. Onun için en temel yaşamsal kaynağın başında sağlıklı beslenme geliyor. O yüzden de herkesi organik üretmeye, kendi toprağımıza sahip çıkmaya ve yerli malına önem vermeye çağırıyoruz” dedi

 ‘’YENİ NESLE YERLİ MALI KULLANIMINI ÖĞRETELİM’’

Etkinliğin yerli malı kullanımı konusunda farkındalık yaratmak adına son derece önemli olduğunu vurgulayan  Av.Gülay Deveci, “Yerli Malı Haftas’ını kutluyoruz. Belediyemiz ve Atakum Kent Konseyi ile çok güzel bir etkinlik ortaya koyduk. Günümüzde pandemi döneminde yerli malı kullanmanın önemi çok daha fazla bir şekilde ortaya çıktı. Yerli malı kullanalım, kullandıralım, yeni nesle de yerli malının önemini öğretelim istedik” diye konuştu.

‘’ÇOCUKLARA KUMBARA BİLİNCİ KAZANDIRMALIYIZ’’

Atakum Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şevket Özkaya ise “Yerli malı haftasında sadece yerli malının önemi değil, tutumluluğun önemini de öğretmemiz gerekiyor. Hem yerli malını kullanacağız hem kendi ürettiklerimizin değerini bileceğiz hem de bu zor zamanlarda tutumlu olmayı ve çocuklara kumbara bilincini öğretmemiz gerekiyor. Pırıl pırıl çocuklarımıza Türk malını Türk ürünlerinin neler olduğunu öğretmek, kullandırmak ve tutumlu olmayı onlara anlatmak istiyoruz’’ ifadelerini kullandı. 

‘’BÜYÜK YÜREKLERE DOKUNDUK’’

Atakum Kent Konseyi Başkan Yardımcısı ve MAFEN Eğitim Kurumları Genel Kurucu Müdürü  İnci Çalışan, MAFEN Eğitim Kurumları Genel Kurucu Müdürü Atakum Kent Konseyi Başkan Yardımcısı İnci Çalışan etkinliğin önemine değinerek şu ifadelere yer verdi:‘ ’Yerli malı çok önemli çağımızda giderek daha da önem kazanıyor. Yerli ve milli ürünleri kullanmak özellikle çocuklarda bu bilinci yaratmak amacıyla bu etkinlik gerçekleştirildi. Dışarı bağımlılığı oldukça toplumun neler yaşadığını zaten çok yakından izliyoruz. Küçük yaşta çocukları özellikle yerli üretim ve yerli malı kullanım konusunda bu şekilde bilinçlendirmek lazım. Ama bugün yaptığımız etkinlik tamamen çocukların özel çocuklarla birlikte olup hem farkındalıklarının yüksek olması hem de çocuklar diğer çocukları fark etsin diye yapılmış bir etkinlik   Burada bir araya geldik. Küçük bir etkinlik yaptık ama büyük yüreklere dokunduk diye düşünüyorum.  Arkadaşlarımın büyük bir emeği var bu etkinlikte.’’

PAYLAŞMA VE DAYANIŞMA ADINA GÜZEL BİR ETKİNLİK

 Atakum Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi, Çocuk Meclisi Başkanı ve Özel Yuva Evladiye Anaokulu Kurucu Müdürü Fatma Üzer İse ‘’ Bugün Özel Evladiye Anaokulu Aslanlar ilköğretime hazırlık sınıfımızla birlikte çocuklarımızın evlerinde anneleriyle yaptığı gıdaları paylaşmak üzere burada olduk. Hem yerli malı haftasını kutladık hem de birlikte paylaşmayı ve dayanışmayı öğrendik. Mutluyuz. İyi ki buradayız teşekkür ederim’’ diye konuştu.  

FARKINDALIK YARATMAK ADINA ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK 

Şehit Polis Demet Sezen Özel Eğitim Anaokulu Müdürü Mustafa Köksal etkinlikte duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ‘’Özel Eğitime muhtaç  0-67 aylık öğrencilerin öğrenim gördüğü okulumuzu böyle bir etkinlikte unutmayarak yanımızda bulunan bütün müdürelerime teşekkür ediyorum. Özel eğitimde bir gün değil her gün yanımızda olunduğunu hissettirmesi adına güzel bir etkinlik oldu. Farkındalık adına çok iyi oldu.  Emeği geçen herkese şahsım ve velilerim adına teşekkür ediyorum.’’ dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber