Diyabet hastalarına düzenli göz muayenesi uyarısı!

Diyabet hastalarına düzenli göz muayenesi uyarısı!

Canlı yayında şeker hastalığına bağlı gelişen göz hastalıkları üzerinde önemli bilgiler paylaşan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emrullah Beyazyıldız, “Diyabet hastalarında hiç bir belirti olmasa da en az 6 ayda bir göz muayenesi olması göz sağlığı açısından çok önemlidir” dedi.

Büyük Anadolu Hastaneleri doktorları, Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş moderatörlüğünde İnstagram’dan gerçekleştirilen canlı yayının konuğu Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emrullah Beyazyıldız oldu. Beyazyıldız, Diyabetik retinopati – şeker hastalığına bağlı gelişen göz hastalıkları üzerinde önemli bilgiler vererek, katılımcıların sorularını yanıtladı.

Büyük Anadolu Hastaneleri tarafından sağlık alanında uzman doktorların katılımıyla instagram üzerinden gerçekleştirilen canlı yayınlar beğenisi yüksek katılımlarla devam ediyor.
Moderatörlüğünü Büyük Anadolu Hastaneleri Obezite, Metabolik ve Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Volkan Kınaş’ın yaptığı canlı yayının konuğu Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Emrullah Beyazyıldız oldu.
Doç. Dr. Emrullah Beyazyıldız, Diyabetik retinopati – şeker hastalığına bağlı gelişen göz hastalıkları üzerinde önemli bilgiler vererek, katılımcıların sorularını yanıtladı.

DİYABET KÖRLÜĞE NEDEN OLABİLİR
Diyabetik retinopati’nin en yaygın körlük nedeni olduğunu esas sebebin ise diyabet olduğunu belirten Doç. Dr. Beyazyıldız, “Retinopati retinanızı yani gözünüzün arka kısmında ışığın üzerine düştüğü dokuları besleyen ince kan damarlarının zarar görmesi demektir. Damarlara zarar gelmesi kan sızıntısına neden olabilir. Diyabetik retinopatinin bir başka özelliği de
retina yüzeyinde yeni kan damarlarının oluşmasına neden olabilmesidir. Bu yeni damarlar kolayca kanar. Tedavi edilmediği takdirde körlük sebebidir.

6 AYDA BİR DÜZENLİ MUAYENE
Diyabet, hastalarda bazı göz bozukluklarına zemin hazırlar. Örneğin göz tansiyonu (glokom) ve katarakt (göz merceğinin bulanıklaşması) şeker hastalarında normalden iki kat fazla görülmektedir. Her yıl dünyada 25.000 şeker hastasını kör bırakmaktadır. Kör olma riski şeker hastalarında şeker hastası olmayanlara göre 25 kat daha fazladır. Şeker hastalığına bağlı kanama ve sızıntılar keskin görmeyi sağlayan maküla (sarı leke) denilen noktada olmadıkça hasta bunu fark etmeyebilir. Bunun için yapılabilecek tek şey düzenli aralıklarla, hiçbir belirti olmasa da en az 6 ayda bir göz muayenesi olmaktır. ” diyerek sözlerine son verdi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber