Ditib Württemberg Eyalet Birliği iftar verdi

Ditib Württemberg Eyalet Birliği iftar verdi
27.03.2024
A+
A-

DİTİB Württemberg Eyalet Birliği geleneksel hale getirdiği ailelere yönelik iftar programı DİTİB Esslingen Yunus Emre Camii konferans salonunda gerçekleştirdi.

featured

Ditib Württemberg Eyalet Birliği iftar verdi

 

Mustafa KARAMAN/ ALMANYA- BHA  

Davete Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar ve eşi, Din Hizmetleri Ataşesi Fatih Burak Mermer, Stuttgart Başkonsolosluğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Ataşelik Uzmanı İbrahim Durbak, DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Altuntaş, İGMG Bölge Kurumsal İletişim Başkanı Dr. İdris Kaya katılırken ev sahibi olarak DİTİB Württemberg Eyalet Birliği Başkanı İsmet Harbi, yönetim kurulu üyeleri ve DİTİB bölgedeki dernek yöneticileri ile din görevlileri davetliler arasında yerini aldılar.

CAMİLERİN ÖNEMİ

Mesut Arslan’ın sunumu yaptığı programın açılışı Hasan Kılıç’ın okuduğu Kuran-ı Kerim tilaveti ile başladı. Sonra ev sahibi olarak selamlama konuşmasında ‘güzel şehrimiz Esslingen’e hoş geldiniz diyerek başlayan DİTİB Esslinegen Yunus Emre Camii Başkanı Musa Bolat böyle bir organizasyona tekrardan ev sahipliği yaptıkları için mutlu olduklarını söyledi. Daha sonra katılımcılara teşekkür eden DİTİB Württemberg Eyalet Birliği Başkanı İsmet Harbi, bölge bazında yapılan çalışmalara değerlendirdi ve bundan sonraki dönemde yapılacak olan faaliyetler hakkında bilgilendirme yaptı. Stuttgart Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Fatih Burak Mermer ise derneklerde hizmet verenlerin çok kutsal bir görev üstlendiklerini gecesini gündüzünü bu mabetlere hizmet aşkıyla kendilerinden vazgeçip vakf ettiklerinden bahsetti. Ataşe Mermer, “Avrupa’daki yapılan her Caminin burada yaşayanlar için çok önemli. Bu yüzden herkesken Allah razı olsun. Sizler burada yüz yıllardır sure gelen geleneklerimizi en güzel şekilde temsil ediyorsunuz” dedi.

DİTİB GÜÇLÜ BİR ÇINARDİTİB Genel Başkanı Dr. Muharrem Kuzey’in selamıyla söze başlayan DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Altuntaş, 858 cami derneği, 60 binden fazla aktif gönüllüsü, 100 binlerce üyesi ile 2024 yılında kuruluşunun 40. yıl dönümünü yansıtan yeni logo tasarımından bahsetti. Bu sevinç ve gururunu yaşadıklarını vurgulayarak Altuntaş, “Bu yıl itibariyle 40 yıllık bir maziyi geride bırakan DİTİB Federal Birliğimizin her kademesinde her iğnesinde sizlerin eseri var. Ağaç halkalarından ilham alan logomuz, kuruluşundan bu yana güçlü bir çınara dönüşen DİTİB Federal Birliği’nin 40 yıllık tarihini simgeliyor. Zaman içerisinde bu çınarın dalları genişledi, yaşamlara dokunarak insanlara daha fazla fayda sağladı. Logomuzdaki her ağaç halkası, DİTİB’in on yıllık bir dönemini temsil etmektedir. Bu halkaların birleşimi, kuruluşumuzun büyümesini ve gelişmesini yansıtmaktadır. Aynı zamanda bu halkalar, topluluğumuzu, derneklerimizi ve birliğimizi simgelemektedir” diyerek logonun üzerindeki manayı ve renkleri açıkladı.

ANADİLİN ÖNEMİ

Derneklerin bilhassa anadil konusunda çalışmalar yapması gerektiğinin altını çizen Başkonsolos Makbule Koçak Kaçar, yeni nesillerin iki dilli yetişmesi ve bilhassa Türkçeyi ihmal etmemeleri gerektiğini vurguladı. Savaşlardan da bahseden Başkonsolos Koçak Kaçar, Avrupa’da yükselişte olan aşırıcı akımların ve yabancı düşmanlığının herkesi endişelendirmekte olduğunu belirterek Camilere yapılan saldırıların devam ettiğinin de altını çizdi. Programın sonunda hediye takdimi oldu. Öte yandan Turgut Sevinç yönetimindeki ‘Serhane’ adlı Tasavvuf Müziği ekibi ise mini bir konser verdi.

Ditib Württemberg Eyalet Birliği iftar verdi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.