DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni- 8
BIST 100
14.442,56 0,92%
DOLAR
45,1812 -0,01%
EURO
53,2051 0,32%
GRAM ALTIN
6.703,28 -0,19%
FAİZ
41,22 0,76%
GÜMÜŞ GRAM
109,52 2,16%
BITCOIN
78.750,00 0,39%
GBP/TRY
61,4110 -0,19%
EUR/USD
1,1721 -0,09%
BRENT
108,17 -2,02%
ÇEYREK ALTIN
10.959,86 -0,19%

DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni- 8

1) AK PARTİLİ İNAN: ÇEŞME PROJESİ İLE 2 SENEDE 20 MİLYAR TL'Yİ İZMİR'E GETİRECEĞİZ

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, "İzmir ticareti için, esnafımızın cebinin dolması ve büyümesi için önümüzde acil ve tek bir gündem var, o da Çeşme Projesi'dir. Her sene tam 2 milyar doları İzmir ticaretine kazandıracak devasa bir projeden bahsediyorum. Eğer bu projeyi el birliğiyle hayata geçirirsek, sadece 2 sene içerisinde 20 milyar TL yatırımı doğrudan İzmir'e getireceğiz" dedi.

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği 27. Olağan Genel Kurul Toplantısı, Balçova'da bir otelde yapıldı. Toplantıya AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, AK Parti İzmir Milletvekilleri Mehmet Kasapoğlu, Ceyda Bölünmez Çankırı, Mahmut Atilla Kaya, Yaşar Kırkpınar, CHP İzmir Milletvekilleri Deniz Yücel, Ümit Özlale, Tuncay Özkan, MHP Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener, partilerin il başkanları, çok sayıda bürokrat ve oda üyesi katıldı.

'İZMİR'İN KAYBEDECEK BİR 3 SENESİ DAHA YOK'

AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, genel kurulda yaptığı konuşmada yerel yönetime eleştirilerde bulunu, "Tabela ücretlerini, işgaliye paralarını tıkır tıkır tahsil ediyorsunuz. Kusura bakmayın beyler; belediye olarak esnaftan her türlü ücreti aldığınız yerde, İzmirli esnafın çöpünü de toplayacaksınız, esnafın bulunduğu sokağın asfaltını da yapacaksınız, esnafın dükkanlarının yollarını da o çukurlardan kurtaracaksınız. İzmir'de kavga değil, dayanışma istiyoruz. Ama kusura bakmayın; kendi gölgesiyle bile kavga eden bir Büyükşehir Belediye Başkanıyla, İzmirli hemşehrilerimizin bize verdiği o milletvekilliği görevini heba edecek değiliz. Zaten mensubu olduğu siyasi parti de önümüzdeki dönem bu isimle devam etmeyeceklerini her dost ortamında açıkça ilan ediyor. O nedenle biz de onlara diyoruz ki: Madem bu arkadaş sizin cephenizde de sınıfta kaldı; bize bir tane muhatap verin. İzmir'in sorunlarını, esnafın sıkıntılarını konuşalım. Hükümetle ilgili bir sorun olduğunda çoğunuz bizi arıyorsunuz. Mesele İzmir ise biz bunu emir telakki edip bizzat ilgileniyoruz. Ama söz konusu belediye olunca, yerel yönetimler olunca; ben İzmir esnafının sıkıntısını çözecek, muhatap alınacak 'bir adam' bulamıyorum. İnşallah 3 sene sonra sandıkta bu sıkıntıyı kökten çözeceğiz. Ama bu güzel İzmir'in kaybedecek bir 3 senesi daha yok" dedi.

'LİMAN TAM KAPASİTE ÇALIŞACAK'

Milletvekili İnan, "İzmir Limanı Araplara satılıyor" dediler. Ne oldu? Varlık Fonu ve Albayraklar Grubu; yani bizim kendi yerli sermayemiz limanı işletmeyi devralıyor. Oraya milyarlık altyapı yatırımı yapılacak. Şehrin içine yıllardır bir hançer gibi saplanan o limanı tekrar şehirle barıştıracağız. Bu CHP'lilerin hiç istemediği o güzel şey olacak. Liman tam kapasite çalışacak. Esnaf kazanacak, liman kazanacak, İzmir kazanacak. Baktılar diğer yalanları tutmuyor, yine yalan makineleri ortaya çıktı ve İzmir Çevre Yolu'nun özelleştirileceğini iddia ettiler. Dertleri sabahtan akşama direksiyon sallayan taksiciyi, nakliyeciyi, esnafı paniğe sürüklemek. Ama yalanları anında ellerinde patladı. Ben de bu iftiralara karşı ilk günden çok net cevabımı verdim; 'Müthiş iddia değil, müthiş yalan' dedim. İzmir Çevre Yolu'nun ücretli olacağı külliyen iftiradır. Karayolları Genel Müdürlüğümüz de noktayı koydu" diye konuştu.

Çankaya Otoparkı'na da değinen İnan, "Sizin niyetinizi çok iyi biliyoruz. Meslek Fabrikası'nda tam 4 kere tahliye kararı varken, o kararı çiğnemek için elinden geleni ardına koymayanlar; konu Çankaya Otoparkı olunca, konu esnafın ekmeği olunca birden hukuku hatırlayıp 'Yargı kararı var, işletemeyiz' diyorlar. Sevsinler sizin adalet anlayışınızı. İzmirli gerçeği bilsin. Otoparkın yüzde 46,5'i belediye, yüzde 46,5'i vakıflar, yüzde 7'si Ziraat Bankası'nın. İşletme ve sorunu çözme yetkisi belediyede olduğu için diğer kurumlar: 'Alın yetkiyi, projeyi çizin' diyorlar" dedi.

'ÇEŞME PROJESİ İÇİN TÜM ENGELLERİ AŞACAĞIZ'

Konuşmasında İzmir ticareti için büyük önem verdikleri bir projeden de söz eden AK Parti Genel Sekreteri ve İzmir Milletvekili Eyyüp Kadir İnan, şöyle devam etti: "İzmir'i şaha kaldıracak dev bir adımı konuşmanın vaktidir. İzmir ticareti için, esnafımızın cebinin dolması ve büyümesi için önümüzde acil ve tek bir gündem var, o da Çeşme Projesi'dir. Her sene tam 2 milyar doları İzmir ticaretine kazandıracak devasa bir projeden bahsediyorum. Eğer bu projeyi el birliğiyle hayata geçirirsek, sadece 2 sene içerisinde 20 milyar TL yatırımı doğrudan İzmir'e getireceğiz. İzmir'i dünyaya çok farklı, doğrudan bağlayacağız. En önemlisi 100 bin İzmirli gencimize 2 sene içinde iş, aş sağlayacağız. Buradan tüm siyasi partilere açık çağrı yapıyorum. Gelin bu işe destek verin. Siyasi çekişmeleri bir kenara bırakın, hep beraber bu şehrin geleceğini değiştireceğimiz ortak bir eserimiz olsun. Biz tüm gücümüzle bu projeye inandık ve İzmir için tüm engelleri aşacağız."

'SATIN ALMADA DÜNYANIN 11'İNCİ EKONOMİSİYİZ'

AK Parti İzmir Milletvekili Yaşar Kırkpınar da konuşmasında "20 yıl önce Türkiye ekonomisine baktığımızda gayri safi milli hasılamız sadece 236 milyar dolardı. Yine milli gelir kişi başı 2 bin 500 dolar civarındaydı. Türkiye özellikle gelişmekte olan ülkeler grubundaydı. Bugün çok gelişmiş ülke grubu içerisinde yer alıyoruz. Dünya ticaretine baktığımızda Türkiye'nin dünya ticaretinden aldığı pay yüzde 200 oranında arttı. Yine 22 çeyrektir ülkemiz kesintisiz bir şekilde büyüyor. Yine satın alma paritesi açısından baktığımızda dünyanın 11. ekonomisiyiz. Reel ekonomi açısından baktığımızda da yine dünyanın 16. ekonomisiyiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, esnafın katı atık bedeli nedeniyle zor durumda olduğunu söyleyip "Büyükşehir de ilçe belediyeler de elinizde. İzmir'in sırtına büyük bir yük olmuştur. Bunu hisseden esnaf teşkilatı" diye konuştu.

AK Parti İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı da İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın da toplantıda bulunması gerektiğini dile getirip, "Bugün 235 bin esnafı olan İzmir'in belediye başkanı yok. Ortak akılla hizmet edeceksek işte buradayız. Esnafın ablası olarak her zaman canla başla çalışacağımıza söz veriyorum" dedi.

'CHP OLARAK ÜSTÜMÜZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ'

Partisinin vekilleri adına genel kurulda bir konuşma yapan CHP İzmir Milletvekili Tuncay Özkan, göreve gelmeleri halinde bir esnaf bakanlığı kuracaklarını söyledi. Özkan, "SGK ve Bağkur borçlarında uzun vadeli yapılandırma, esnafın da makul şartlarla krediye ulaşabilmesi, küçük esnafa özel düşük faizli işletme sermayesi kredisi, zincir market, AVM ve dijital platformlara karşı adil rekabet düzeninin sağlanması için yapılacak düzenlemeleri iktidardaki kardeşlerim getirdikleri takdirde imzalayacağız. Hiçbir engel yoktur bizim açımızdan. Bize düşen sorumluluklar da var. Belediye harçları, işgaliye, tabela ve ruhsat işlerinde sadeleşme gibi. Bunu belediye başkanı arkadaşlarımızla görüşüyoruz. Belediye hizmetlerinde aksama olmaması için size söz veriyoruz. Kemeraltı için otopark, güvenlik, temizlik ve atık programı için üstümüze düşeni yapacağız" dedi.

'TÜRKİYE'YE ÖRNEK MESLEKİ EĞİTİM ÇALIŞTAYI'

Faaliyet raporu olarak hazırlanan kısa filmin izletilmesinin ardından konuşan İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata da göreve geldikleri günden bugüne kapalı kapılar ardında karar almadıklarını ifade edip, "2023'de bu görevi devraldığımızda sözler verdik. Birliği gerçek anlamda bir çatı haline getirdik. Aidat yükü altında ezilen odalara nefes olduk. Oda başkanlarını sahipsiz bırakmadık. Kaynakları teşkilata kazandırdık. Eğitim ve istihdam projeleri geliştirdik. Türkiye'ye örnek olacak mesleki eğitim çalıştayı düzenledik. Esnafın sorununu yerelde kıyasıya savunduk. Yapılan protokollerle dijitalleşme e-ticaret alanında esnafa özel platform altyapısını kurduk. Tüm siyasi partiler ile sorunları çözmek için bir araya geldik. Esnafın sorununu Ankara'ya taşıdık. Gençleri bu mesleklere yeniden özendirmek gerekir. Yeniliğe ayak uydurmak gerekir. Bizim yolumuz nettir. Kökü ahilikte, gözü gelecekte olan bir anlayıştır. Kıymetli başkanlarım ve yöneticilerim bugün sizlerden yalnızca oy istemiyorum. Yol arkadaşlığı istiyorum" dedi.

Konuşmaların ardından oy kullanma işlemine geçildi. Mevcut Başkan Yalçın Ata'nın tek aday olduğu genel kurulda İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği'ne bağlı 128 oda ve 235 bin esnafı temsil eden delegeler sandık başına gitti. (DHA)

Görüntü dökümü

-------------------------------

-Toplantıdan genel detay görüntü

-Eyyüp Kadir İnan'ın konuşması

-Tuncay Özkan'ın konuşmasından görüntü

-Yalçın Ata'nın konuşması

Haber: Nevra UÇKAÇ - Kamera: Tekin GÜRBULAK / İZMİR, DHA)

===========================================

2) SAHİPSİZ KÖPEKLERDEN KAÇARKEN DÜŞÜP YARALANDI

HATAY'ın Reyhanlı ilçesinde sahipsiz köpeklerin kovaladığı iki kız kardeşten İ.B. (14) kaçarken düşerek ayağından ve kolundan yaralandı.

Olay, 28 Nisan'da ilçedeki Cüdeyde Mahallesi'nde meydana geldi. Sahipsiz köpek sürüsü, evden çıkarak markete giden İ.B. ile kız kardeşi E.E.B.'yi (13) kovalamaya başladı. Köpeklerden kaçarken düşen İ.B., ayağından ve kolundan yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese sevk edilen sağlık ekipleri tarafından ambulansla hastaneye kaldırılan İ.B., tedavisinin ardından taburcu edildi. Sahipsiz köpeklerden birinin tasmalı olduğu belirtildi.

'TASMASI AYAĞIMA ZARAR VERDİ'

Yaşadıklarını anlatan İ.B., "Kardeşimle markete giderken köpeklerin saldırısına uğradık. Ben kaçarken, kardeşim de köpeklerden kurtulmaya çalışıyordu. Onu kurtarmaya çalışırken köpekler birden üstüme gelip, bana doğru koşmaya çalışıyordu. Hayvanların 5-6 tanesi beni kovalıyordu, kaçarken ayağım döndü ve yokuştan aşağı yuvarlanarak düştüm. Düştükten sonra hayvanlardan biri üstüme çıktı, ben kendimi korumaya çalışırken tasması da ayağıma zarar verdi, sonrasında da beni bıraktı" dedi.

'HAYVAN DÜŞMANI DEĞİLİZ'

Çevredekilerin yardımıyla kurtulduklarını dile getiren İ.B, kendisinin de kardeşinin de köpek darbesi almadıklarını kaydetti. Ayağında çatlak oluştuğunu, kolunda ve kaburgalarında düşme kaynaklı ağrıların sürdüğünü anlatan İ.B, "Biz hayvan düşmanı değiliz ama hayvanların da sokakta başıboş dolaşmasını istemiyoruz, sokak hayvanlarına sahip çıkılmasını istiyoruz" diye konuştu.

'YETKİLİLERDEN YARDIM İSTİYORUZ'

Mahalleliden Metin Altın ise "Sokak köpekleri veya bir başkalarının köpeklerini bilmiyorum, burada iki tane çocuğu parçalamaya çalıştılar. Biz olay yanında yoktuk ama duyduk geldik, sonradan öğrendik. Köpeklerin saldırısına maruz kalmışlar" diyerek yetkililerden sahipsiz köpekler konusunda yardım istediklerini söyledi. (DHA)

Görüntü Dökümü

----------------------------

İ.B.'nin yara izleri

İ.B. ile röportaj

Olayın geçtiği yerden detay

Mahalle sakinlerinden Metin Altın ile röportaj

Haber, kamera: Ferhat DERVİŞOĞLU-Cuma Yunus YAŞATIR/ REYHANLI(Hatay),(DHA)-

====================================

3) KONYA'DA 2 OTOMOBİL ÇARPIŞTI: 4 YARALI

KONYA'nın Akşehir ilçesinde 2 otomobilin çarpıştığı kazada 4 kişi yaralandı.

Kaza, saat 10.30 sıralarında Konya- Afyonkarahisar kara yolu Değirmenköy Mahallesi yakınlarında meydana geldi. M.U.(23) yönetimindeki 42 BCY 824 plakalı otomobil, yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda sürücüsünün kontrolünden çıkıp önündeki M.Y.'nin (57) kullandığı 33 KMS 57 plakalı otomobille çarptı. Kazada sürücü M.Y. ve yanındaki S.Y. ile diğer sürücü M.U. ve İ.N. yaralandı. İhbar üzerine kaza yerine polis, jandarma, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Araç içinde sıkışan yaralılar, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Yaralı 4 kişi, ambulanslarla Akşehir Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazaya ilişkin inceleme sürüyor.

Görüntü Dökümü

----------------

- Kaza yerinden detay

- Yaralıdan detay

- Genel ve detay

Haber- Kamera: Atilla MEMİŞ AKŞEHİR KONYA DHA

====================================

4) POLİSE DİRENEN EHLİYETSİZ MOTOSİKLET SÜRÜCÜSÜNE BİBER GAZIYLA MÜDAHALE

BURSA'nın İnegöl ilçesinde, polise mukavemet gösteren ehliyetsiz motosiklet sürücüsü, biber gazıyla müdahale edilip, gözaltına alındı.

İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Büro Amirliği ekipleri, durumundan şüphelendikleri 16 AIK 408 plakalı motosikleti durdurdu. Sürücü Abidin K.'nin (50) yapılan kontrolde ehliyetsiz olduğu tespit edildi. Polis ekiplerine direnen sürücüye biber gazı ile müdahale edildi. Biber gazının etkisiyle yere düşen sürücü, "Gözüm görmüyor, sizi şikayet edeceğim" derken, o anlar kameraya yansıdı.

Gözaltına alınan ve güçlükle ekip otosuna bindirilen sürücüye 'Ehliyetsiz araç kullanmak'tan 40 bin TL idari para cezası uygulanırken, polise mukavemet suçundan da işlem başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

--------------------------

-Yerdeki sürücünün gözaltına alınmaya çalışılması

-Biber gazı sıkılmasına tepki göstermesi

Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)

===================================

5) SPİL DAĞI'NA MAYISTA KAR YAĞDI

MANİSA'da gece saatlerinde başlayan ve sabah saatlerinde de etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle Spil Dağı Milli Parkı yeniden beyaza büründü.

Kentte hava sıcaklıklarının ani düşüşüyle birlikte yüksek kesimlerde kar yağışı etkili oldu. 1517 metre rakımlı Spil Dağı Milli Parkı, mayıs ayında karla kaplandı. Yer yer kar kalınlığı 10 santimetreye ulaştı. Gece başlayan sabah saatlerinde etkisini arttıran kar yağışı, bölgede görsel şölen oluşturdu.

Öte yandan Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, olası buzlanma ve ulaşımda aksamalara karşı Spil Dağı yolunda hazır bekletildi. Yetkililer, sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı. (DHA)

Görüntü dökümü

-------------------------------

-Spil Dağı'na yağan kardan genel görüntü

Haber - Kamera: Ersan ERDOĞAN / MANİSA, DHA)

===================================

6) AYAĞI BİSİKLETİN TEKERLEĞİNE SIKIŞAN ÇOCUĞU İTFAİYE KURTARDI

OSMANİYE'de bisikletin tekerleğine ayağı sıkışan 13 yaşındaki Ö.U., itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kurtarıldı. Sağlık ekiplerince ilk müdahalesi olay yerinde yapılan küçük çocuk hastaneye kaldırıldı.

Olay, merkez Ahmet Yesevi Mahallesi 16709 Sokak'ta meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte sokakta bisiklet süren Ö.U.'nun sol ayağı bisikletin tekerleğine sıkıştı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese yerine sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Kısa sürede bölgeye ulaşan Osmaniye Belediyesi itfaiye ekipleri, titiz bir çalışma sonucu çocuğun sol ayağını sıkıştığı yerden güvenli şekilde çıkardı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan Ö.U., sağlık ekiplerine teslim edildi. Yaralı çocuk, sedyeyle ambulansa alınarak hastaneye kaldırıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

-------------------------------

Çocuğun ayağının kurtarılması itfaiye yaka kamerası

Çocuğun taşınması

Çocuğa müdahale ve taşınması cep telefonu detay

Haber: İbrahim EMÜL - Kamera: OSMANİYE, (DHA)

===================================

7) KONYA'DA ULUSLARARASI YARI MAROTONU HEYECANI

KONYA'da bu yıl 5'incisi düzenlenen 'Uluslararası Konya Yarı Maratonu'nda 56 ülkeden 7 bin 500 sporcu terk döktü.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Selçuklu Otizmli Bireyler Vakfı (SOBE), Meram Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD MERAM) ve Karatay Alzheimer Gündüz Yaşam Merkezi için gerçekleştirilen yarı maratona 56 ülkeden 7 bin 500 sporcu katıldı. 21 kilometrelik Yarı Maraton, 10 kilometre ve 5 kilometre yarışının startını veren Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Yarı Maratonu'nun her yıl gelişerek devam ettiğini kaydetti. Altay, "Konya biraz serin ve yağışlı ama buna rağmen katılımda herhangi bir eksiklik olmadı. Özellikle yurt dışından ve şehir dışından gelen tüm misafirlerimize Selçuklu'nun darülmülkü, Hz. Mevlana'nın şehrine hoş geldiniz diyoruz. Konya Yarı Maratonu'nu diğer yarı maratonlardan ayıran en önemli özelliklerden birisi de bir sosyal sorumluluk projesi olması. Selçuklu Belediyemizin SOBE Vakfı, Meram Belediyemizin DOSD Vakfı ve Karatay Belediyemizin Alzheimer Derneği'ne tüm gelirlerimizi bağışlıyoruz. Böylece koşan herkes iyiliğe bir adım atmış oluyor. Bu yıl Konya Yarı Maratonu'nda 56 ülkeden 7 bin 500 sporcu iyilik için koştu. Konya Yarı Maratonu güçlenerek devam ediyorö dedi.

YARIŞLARDA İLK ÜÇE GİREN İSİMLER

21 kilometre erkekler yarışında; 01:02:03'lük derecesiyle Ali Kaya birinci, 01:02:13'lük derecesiyle Ayetullah Aslanhan ikinci, 01:03:20'lik derecesiyle Sezgin Ataç üçüncü oldu.

21 kilometre kadınlar yarışında; 01:12:58'lik derecesiyle Etiyopyalı atlet Enebet Enji birinci, 01:13:02'lik derecesiyle Etiyopyalı atlet Zinash Mulata Waketoli ikinci, 01:13:07'lik derecesiyle Chaltu Shuna Kekabo üçüncü oldu.

10 kilometre erkekler yarışında; 00:30:49'luk derecesiyle Ramazan Baştuğ birinci, 00:31:38'lik derecesiyle Halil Yaşın ikinci, 00:32:18'lik derecesiyle Bahattin Üney üçüncü oldu.

10 kilometre kadınlar yarışında ise; 00:36:40'lık derecesiyle Merve Karakaya birinci, 00:36:44'lük derecesiyle Pınar Demir ikinci, 00:38:42'lik derecesiyle İnci Kalkan üçüncü oldu.

5 kilometre erkekler yarışında; 00:16:22'lik derecesiyle Serhat Damar birinci, 00:16:32'lik derecesiyle Recep İstek ikinci, 00:17:02'lik derecesiyle Onur Döner üçüncü oldu.

5 kilometre kadınlar yarışında; 00:19:30'luk derecesiyle Elif Gökçe Avcı Ataman birinci, 00:19:47'lik derecesiyle Rojda Goran ikinci, 00:20:19'luk derecesiyle Zehra Yaylacı üçüncü oldu. (DHA)FOTOĞRAFLI

Görüntü Dökümü

------------------

- Dronla marotandan detay

- Start verilmesi

- Yarışcıların koşması

- Finale ulaşmaları ve ödül verilmesi

Haber- Kamera: KONYA DHA))

YORUM YAP

Yorum yapabilmek için kuralları kabul etmelisiniz.
Yeni bir yorum göndermek için 60 saniye beklemelisiniz.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?