DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni-7

DHA Görüntülü Yurt Haber Bülteni-7
29 Eylül 2024 16:57
A+
A-

1) VAN’DAKİ KAYIP ÜNİVERSİTELİ ROJİN, ANNESİNE TELEFONDA, MARKETE GİTMEK İÇİN YURTTAN ÇIKTIĞINI SÖYLEMİŞ

Van’da üniversiteli Rojin’den haber alınamıyor (2)

Van’da önceki gün kaldığı yurttan ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamayan üniversite öğrencisi Rojin Kabaiş’i arama çalışmaları devam ediyor. Kızları için Diyarbakır’dan gelen Nizamettin ve Aygül Kabaiş çifti ile diğer yakınlarının umutlu bekleyişi sürüyor.

Kızının kaybolduğunu yurt yetkililerinin kendilerine geç haber verdiğini öne süren Nizamettin Kabaiş, “Aradan 18 saat geçmiş sonra bizi aradılar. Kızım cuma günü akşam saat 18.30 sıralarında kaldığı yurtta yemek yedikten sonra çıkmış. O sırada annesiyle konuşmuş. Annesine demiş ki, ‘Markete gidip hazır kahve alacağım.’ Annesi de ona, ‘Al hemen yurda geri dön, geç kalma.’ O da ‘Tamam’ demiş. Daha sonra arkadaşı ona mesaj atmış, mesaja da bakmamış. Annesi aramış, telefonu çalmış ama cevap vermemiş. Kımızın kaybolduğu ile ilgili ertesi gün saat 11.45’te beni aradılar. O gece bana haber vermediler. Çocuk yurda gelmemişse neden bana haber vermediler? Ben onlardan şikayetçiyim. Beni aradıklarında kızımın gelmediğini bana söylediler, ben de bana niye bu kadar geç haber verdiniz diye sordum. Telefon, kulaklık, su ve keki sahilin kenarında arkadaşları bulmuş. Yurttan çıktıktan sonra sahile kadar gelmiş. Oradan da kameranın görüş alanından çıkıyor. Cep telefonu, kulaklık, su ve kek bırakmış orda. Burası da güvenlik kamerasının görmediği bir yer” dedi.

Kaybolmadan 3 gün önce kızını kendisinin üniversiteye getirdiğini ve 2 gündür de okula gittiğini söyleyen Kabaiş, “Yurt yetkilileri polis karakoluna da geç haber vermişler. Dün 11.00 sıralarında onlara vermişler, bana da 11.45’te haber verdiler. Kızımın hiçbir sıkıntısı yoktu. Bizimle hiçbir sorunu yoktu. Buraya da yeni geldiği için yakın bir arkadaşı da yoktu. Van’a ilk geliyor. Oda arkadaşı da iki gündür gelmiş. O da demiş ki ben telefondan aramışım cevap vermemiş. Arama çalışmaları devam ediyor. Şu ana kadar bir haber alamadık” diye konuştu. (DHA)

Görüntü Dökümü

————————

-Kayıp üniversite öğrencisini arama çalışmalarından detaylar

-Baba Nizamettin Kabaiş ile röportaj

-Detaylar

Behçet DALMAZ-Orhan AŞAN/VAN, (DHA)

============================================

2) MARDİN’DE İKİ OTOMOBİL KAFA KAFAYA ÇARPIŞTI; 1’İ AĞIR, 11 YARALI

MARDİN’in Nusaybin ilçesinde iki otomobilin kafa kafaya çarpıştığı kazada, 1’i ağır, 11 kişi yaralandı.

Kaza, öğleden sonra Nusaybin- Midyat kara yolu Beyazsu mesire alanı bölgesinde meydana geldi. Sürücülerinin isimleri öğrenilemeyen 47 LD 236 plakalı otomobil ile 27 AEA 48 plakalı otomobil, kafa kafaya çarpıştı. Kazada otomobillerdeki Nurcan E., Süleyman I., Hakan Y., Alaaddin Ü., Hüseyin E., Nurullah N., Muhammet D., Veysel Y., Süleyman T., Abdurrahman E. ve Nahide E. yaralandı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yaralılar, ilk müdahalenin ardından ambulanslarla Nusaybin Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan Nahide E.’nin hayati tehlikesinin olduğu öğrenilirken, kazaya ilişkin inceleme başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

—————————-

-Acil servis önünden genel ve detay

HABER: Salih KESKİN-Ahmet AKKUŞ/NUSAYBİN (Mardin), (DHA)-

==================================

3) MİNİBÜS ŞOFÖRÜ, ÖNÜNÜ KESTİĞİ OTOMOBİLE HALATLA SALDIRIP KÜFRETTİ

MERSİN’de trafikte tartıştığı sürücünün otomobilinin önünü kesen minibüs şoförü, içinde kadın ve çocukların da bulunduğu araca elindeki halatla vurup küfretti.

Olay, Mezitli ilçesi Yeni Mahalle İsmet İnönü Bulvarı’nda meydana geldi. 33 AVM 207 plakalı minibüsün şoförü ile plakası öğrenilemeyen otomobilin sürücüsü arasında tartışma çıktı. Minibüsün camından diğer sürücüye halat gösteren şoför, trafik ışıklarına yaklaştıkları sırada, içerisinde kadın ve 2 çocuğunun da olduğu otomobilin önünü kesti. Minibüsten inen şoför, otomobile halatla saldırıp küfürler savurdu. Diğer araç sürücülerinin sakinleştirmeye çalıştığı minibüs şoförü, daha sonra aracına binerek uzaklaştı. Polis merkezine giden otomobil sürücüsü, minibüs şoföründen şikayetçi oldu.

OLAY KAMERADA

Öte yandan olay, otomobilin araç içi kamerasına yansıdı. Görüntülerde, minibüs şoförünün otomobilin önünü kestiği, araçtan inerek elindeki halatla araca vurduğu ve küfrettiği görüldü. (DHA)

Görüntü Dökümü

————————-

-Otomobil ve minibüs şoförünün trafikte tartışması

-Minibüsün otomobilin önünü kesmesi

-Minibüs şoförünün elinde halatla saldırması

-Minibüsün uzaklaşması

Haber-Kamera: Soner AYDIN/MERSİN, (DHA)

=================================

4) MUT’TA ‘ŞALVARLI KADINLAR KOROSU’ ALKIŞ ALDI

MERSİN’in Mut ilçesinde kadınlar tarafından kurulan ‘Şalvarlı Kadınlar Korosu’, Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nde sahne aldı.

Mut’a bağlı Çukurbağ Mahallesi’nde yaşayan kadınlar bir araya gelerek Şalvarlı Kadınlar Korosu’nu kurdu. Bu yıl ilki düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali etkinliklerinde Tarihi Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda sahneye çıkan kadınlar, izleyenlere coşkulu dakikalar yaşattı.

Koro şefi Emel Çelik (50), koroyu 3 yıl önce köyde eğlenmek amacıyla oluşturduklarını belirterek, “Kadınlarımızın sosyal hayatta da aktif olduklarını gösterebilmek amacıyla bu işi devam ettirmeye karar verdik. Köyümüzde hep beraber 30 Ağustos’ta konser verdik. Çok güzel tepkiler aldık. Daha sonra belediye başkanımız festivale davet etti, buraya katıldık. İnşallah başka şehirlerden de istekler gelir, davetler gelir, oralarda çıkarız, sesimizi duyururuz. Şu an bizim eksiklerimiz çok. Özellikle ses sistemimiz yok. Çıplak sesle çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu konuda herkesin desteğini bekliyoruz” dedi.

GÜNDÜZ EV İŞİ, AKŞAM PROGRAM

Hamiyet Devam (62) ise 3 yıl önce koroya girdiğini belirterek, “Herkes koroyu birbirinden öğrendi. Erkek arkadaşlarımız da bize yardımcı oldu. Gündüz ev işler yapıyoruz, akşamları toplanıp program yapıyoruz. Ses sistemi eksiğimiz var” diye konuştu. (DHA)

Görüntü Dökümü

————————

-Şalvarlı Kadınlar Korosu

-Festivale katılan vatandaşlar

-Koro şefi Emel Çelik ile röportaj

-Koroda görev alan Hamiyet Devam ile röportaj

Haber-Kamera: Murat SÖZERİ/MUT(Mersin), (DHA)

=======================================

5) HIRSIZLIK YAPTIĞI İDDİA ETTİKLERİ KİŞİNİN EVİNİ TAŞLADILAR

DÜZCE’de mahalleli, evlere girip hırsızlık yaptığı iddia edilen S.A.’nın evini taşlayınca gerginlik yaşandı. Aile polis ekipleri tarafından güvenlik bir yere götürüldü. Olay, dün akşam saatlerinde Merkez ilçesi Aziziye Mahallesi 964’üncü Sokak’ta meydana geldi. Mahalleli, toplanıp evlere girerek hırsızlık yaptığını iddia ettikleri S.A.’nın evini taşladı. Aileler de sopalarla gruba karşılık verdi. İhbar üzerine olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Polis ekipleri, aile bireylerini evden çıkararak güvenli bir yere götürdü.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)

Görüntü Dökümü

————————-

-Kavganın görüntüleri

Haber: Tezcan SOLMAZ/DÜZCE, (DHA)

=======================================

6) KAZADA KAMYONETTE SIKIŞAN SÜRÜCÜYÜ İTFAİYE KURTARDI

ANTALYA’nın Döşemealtı ilçesinde kamyonun çarptığı kamyonetin sürücüsü Muzaffer Aydemir (38), araçta sıkıştı. İtfaiye tarafından bulunduğu yerden çıkarılan yaralı sürücü hastaneye kaldırıldı.

Kaza dün saat 12.00 sıralarında Yeniköy Mahallesi Turgut Özal Caddesi üzerinde meydana geldi. Muzaffer Aydemir’in kullandığı 07 R 3465 plakalı kamyonet, caddenin 57. sokak ile kesiştiği noktada Umut K. (26) yönetimindeki 48 AKE 934 plakalı kamyonla çarpıştı. Çarpmanın şiddetiyle nar bahçesine savrulan kamyonetin sürücüsü Aydemir araçta sıkıştı. İhbarla olay yerine ekipler sevk edildi. İtfaiye ekibinin uzun uğraşı sonucu sıkıştığı yerden çıkarılan Aydemir, ambulansla Antalya Şehir Hastanesine kaldırıldı. Kamyon sürücüsü emniyetteki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Yaralı kamyonet sürücüsünün tedavisi devam ediyor.

Görüntü Dökümü

————————–

-Kaza yeri

-Kamyonette sıkışan sürücü

-Ekiplerin kurtarma çalışmaları

-Ambulansa alınması

-Genel detay

Haber: Veli KÖKEN/DÖŞEMEALTI, (DHA)

=================================

7) SAMSUN ‘DA 435 KİLO KAÇAK TÜTÜN ELE GEÇİRİLDİ

SAMSUN’un İlkadım ilçesindeki uygulama noktasında durdurulan otomobilde yapılan aramalarda 435 kilogram kaçak tütün ele geçirildi. Olayla ilgili otomobil sürücüsü A.B. (40), gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yaptıkları takip ve çalışmalarda, kent girişindeki uygulama noktasında şüphe üzerine bir otomobili durdurdu. Otomobilde yapılan aramalarda, 435 kilogram kaçak tütün ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan otomobil sürücüsü A.B. hakkında ‘Kaçakçılıkla mücadele ve karayolları trafik kanununa muhalefet’ suçundan işlem başlatıldı.

Görüntü Dökümü

——————–

-Otomobilde arama yapılması

Haber-Kamera: Emre ÖNCEL/SAMSUN, (DHA)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.