
1) İZMİR'DE FRENİ BOŞALAN TIR, 9 ARACA ÇARPTI: 3 ÖLÜ, 1'Sİ POLİS 4 YARALI (6)
KAZANIN GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI
İzmir'in Bornova ilçesinde 1 polis memurunun şehit olduğu, 2 kişinin de hayatını kaybettiği ve 1'i polis memuru olmak üzere 4 kişinin yaralandığı kazanın kamera görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde hızla gelen TIR'ın önüne başka bir TIR'ı katarak karşı şeride geçtiği ve büyük bir toz bulutunun oluştuğu görüldü.
Görüntü Dökümü
-------------------
-Kaza anı görüntüsü
İZMİR, (DHA)-
===========================================
2) BURSA'DA DİREKSİYONDA KALBİ DURAN SÜRÜCÜ SAĞLIK EKİBİNİN MÜDAHALESİYLE KURTULDU; KAZA ANI KAMERADA
BURSA’nın İnegöl ilçesinde iki otomobilin çarpıştığı kazada kalbi duran sürücü, 112 ekibinin müdahalesiyle hayata döndürüldü. Kaza anı ise bir işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.
Kaza, saat 21.00 sıralarında Turgutalp Mahallesi Kemalettin Samipaşa Caddesi’nde meydana geldi. Cadde üzerinde seyir halinde olan Ali Rıza B. (81) yönetimindeki 16 FB 409 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon başında kalp krizi geçirmesi sonucu kontrolden çıkarak, karşı yönden gelen Yusuf K. (34) idaresindeki 16 LEF 89 plakalı otomobille çarpıştı. Kazanın ardından yara almadan kurtulan Yusuf K., diğer aracın yanına gittiğinde Ali Rıza B.’yi baygın halde buldu. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri, kalbi duran sürücüye olay yerinde kalp masajı yaparak, ambulansla hastaneye kaldırdı. Yapılan müdahaleler sonucu hayata döndürülen Ali Rıza B.’nin sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.
Kaza anı bir işyerinin güvenlik kamerasına saniye saniye yansırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
---------------------
-Kaza anı güvenlik kamerası görüntüsü
-Olay yerinden genel detay
-Kazaya karışan araçlardan detay
-Kalbi duran şoförün hastaneye getirilişi
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)
===========================================
3) İŞ MAKİNESİNE ÇARPAN OTOMOBİLİN SÜRÜCÜSÜ YARALANDI
BURSA'nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkarak iş makinesine çarpan otomobilin sürücüsü Ahmet A. (20) yaralandı.
Kaza, saat 16.30 sıralarında kırsal İsaören Mahallesi yolunda meydana geldi. Ahmet A. yönetimindeki 16 BOB 143 plakalı otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle kontrolden çıkarak, yolda altyapı çalışması yapan Nuri Y. idaresindeki iş makinesine çarptı. Kazada yaralanan otomobil sürücüsü Ahmet A., ihbar üzerine olay yerine sevk edilen ambulansla İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralının sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, kazayla ilgili inceleme başlatıldı. (DHA)
Görüntü Dökümü
-----------------------
-Kaza yerinden cep telefonu görüntüleri
-Yaralının hastaneye getirilmesi
Haber-Kamera: Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)
===========================================
4) ÜNİVERSİTE YERLEŞKESİNDE YABAN HAYATI FOTO KAPANLARLA GÖRÜNTÜLENİYOR
EDİRNE'de, Trakya Üniversitesi Rektörlüğü, Doğa Tarihi Müzesi ve Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi iş birliğiyle yürütülen 'Kampüste yaban hayatı projesi' kapsamında, Karaağaç Kampüsü'nde foto kapanlar aracılığıyla yaban hayvanları görüntülendi.
Trakya Üniversitesi'nin en fazla yeşil alana sahip olan yerleşkesi Karaağaç Yerleşkesi'ne doğal yaşamı görüntülemek için foto kapanlar yerleştirildi. Çalışmalar sonucunda çakal, porsuk, tilki, sansar, yaban tavşanı ve kirpi gibi birçok tür kısa sürede ve defalarca görüntülenirken, elde edilen veriler yerleşkenin sanılandan çok daha aktif ve zengin bir ekosisteme ev sahipliği yaptığını ortaya koydu. Elde edilen görüntüler bilimsel çalışmalarda kullanılıyor.
Trakya Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Tan, Karaağaç Kampüsü'nün yalnızca bir eğitim alanı olmadığını belirterek, aynı zamanda yaban hayvanlarının kendilerini güvende hissettikleri, biyolojik çeşitliliğin yüksek olduğu önemli bir yaşam alanı olduğunu söyledi. Tan, ayrıca üniversite kampüslerinde doğa dostu bir yaklaşım benimsediklerini, yeşil alanların korunmasına ve doğal yaşamın sürdürülebilirliğine büyük önem verdiklerini belirtti.
Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Özmen Yeltekin ise projeye başlama motivasyonlarının 'Biz müze olarak biyolojik çeşitliliği sergiliyoruz; ancak içinde bulunduğumuz kampüsün kendi biyolojik çeşitliliği ne durumda?' sorusundan doğduğunu kaydetti. Yeltekin, bu kapsamda kampüsün farklı noktalarına yerleştirilen foto kapanlar aracılığıyla yaban hayatının izlenmeye başlandığını belirtti. Kampüsün geniş yeşil alanlara sahip olması, Meriç Nehri'ne yakın konumu ve şehir merkezinden kısmen izole yapısının bölgeyi yaban hayvanları için uygun bir yaşam alanı haline getirdiğine dikkati çeken Yeltekin, bu özellikleriyle kampüsün şehir ve doğal alanlar arasında bir 'geçiş zonu' niteliği taşıdığını söyledi. Proje sonuçlarının uygun koşullar sağlandığında doğanın şehir içinde dahi hızla kendini gösterebildiğini ortaya koyduğu bildirildi. (DHA)
Görüntü Dökümü
----------------------
-Foto kapana takılan hayvanlar
-Foto kapanların kampüse yerleştirilmesi
-Kampüsten genel gör.
-Prof. Dr. Mustafa Tan röp.
-Doğa Tarihi Müzesi Müdürü Özmen Yeltekin röp.
-Detaylar
Haber-Kamera: Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-
===========================================

