Deveci Taşçıya Parayı ödeyin

Deveci Taşçıya Parayı ödeyin
19.06.2019
A+
A-

Atakum Belediyesi Başkanı Deveci, City Mall AVM’deki kaçak yapıyı kendisinin yıktırdığını belirterek, “Ortaklığım söz konusu değil.

Arazi sahibiydim, Başkan olunca davayı eşime devrettim” dedi. Kayıp olduğunu iddia edilen 7.2 milyon TL’lik para için ise Deveci, “Parayı ödeyin. Öderseniz, ‘dava açmam suç duyurusunda bulunmam’ diyorum” dedi.

Atakum Belediyesi Başkanı Av. Cemil Deveci, kaçak yapı ile gündeme gelen City Mall AVM, eski Başkan İshak Taşçı dönemindeki 7.2 milyon TL kayıp para ve İmar Şirketi’nin 37.5 ton lop et alımı ile ilgili açıklama yaptı. Başkan Deveci, inşaatın yanına Ramazan Bayramı’nda kaçak bir bölüm yapıldığını tespit ettiklerini belirterek, “Bizzat ben talimat verdim ve o kaçak bölümü yıktırdım. Kaçak yapılaşmaya izin vermeyeceğiz” dedi.

ORTAKLIĞIM YOK, EŞİM AVUKATI
City Mall AVM’ye ortak olduğu yönündeki iddialara cevap veren Deveci, ortaklığının söz konusu olmadığına dikkati çekerek, “Burada benim bir arazim var. Arazi sahiplerinin avukatlığını yapıyordum. Belediye başkanı seçildikten sonra arazi sahiplerinin avukatlığını eşime devrettim” diye konuştu. Başkan Deveci, 31 Mart yerel seçimlerinden önce belediyeye 37.54 ton et alımı yapıldığının tespit edildiğini, alınan bu etlerin ise ortada olmadığının belirlendiğini hatırlattı.

7.2 MİLYON TL’NİN MUHASEBE HATASI MI OLUR
Eski Başkan İshak Taşçı dönemine ait hesaplarda yapılan inceleme ise şirketin kasasında 7.2 milyon TL paranın olmadığının ortaya çıktığını kaydeden Cemil Deveci, Taşçı’nın “Muhasebe hatası yaptılar” şeklindeki açıklamasını da eleştirdi. Deveci, “7.2 milyon TL’nin muhasebe yanlışlığı olamaz. Vergi dairesine beyanname vermişler, para şirketin kasasında demişler ama ortada para yok” dedi.

ALACAK DAVASI AÇACAĞIZ
Belediyede ortaya çıkarttıkları olumsuzluklar nedeniyle karşı tarafından şuan belediyeye ait işletmelere haciz göndererek, kendileri ile ilgili çeşitli iddia ve ithamlarla haber yaptırarak kafa karışıklığı yaratmaya çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Deveci, şöyle konuştu; “Seçimden önce alınan 37.5 ton et alımı olayı ve kasada olmayan 7.2 milyon TL para ile ilgili dava açıyoruz. Bu para bana zimmet çıkacaktı. Ben şirketi devraldım 7 kuruş yok. Bende diyorum ki; bu parayı ödeyin, bu para onların üzerinde görünüyor. Öderseniz, “dava açmam suç duyurusunda bulunmam” diyorum. 4 ayrı dilekçe ile dava açacağız.”

(SamsunKentHaber.com.tr)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber