Deveci: Belediyeler yandaş besleme yeri değildir!

Deveci: Belediyeler yandaş besleme yeri değildir!
12.04.2019
A+
A-

Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, belediye personelinden 100’den fazla kişinin işine son vermesine karşın yapılan haberlerle ilgili kamuoyu açıklaması yaptı.

Deveci yaptığı açıklamada,
KAMUOYUNA ZORUNLU AÇIKLAMA
Son dört aydır işçilerinin maaşlarını ödeyemeyen Atakum Belediyesi, tüm ikazlarımıza rağmen, seçim takvimi ve adaylar açıklandıktan sonra, son iki ay içinde, oy kazanma saikiyle çok sayıda işçi aldı. Bu davranış, hem işe alan yönünden ve hem de işe giren yönünden etik değildir.

Belediyeler yandaş besleme yeri değildir. Atakum Belediyesi İmar İnşaat Şirketi son dört aydır çalışanlarının maaşlarını ödeyemiyor, yaklaşık 30 milyon kamu, 15 milyondan fazla piyasa borcu var; elektrik su parasını dahi ödeyememiş. Bu durumu ilçe başkanı olduğum ve Belediye Başkanı adayı olduğum dönemde anlattım; o günlerde bu sorunları görmeyen bazı basın organları bu gün doğrulatmaya bile ihtiyaç duymadan haber yapabilmektedirler.

İki taraf yönünden de etik olmayan, liyakat ilkesine uymayan ve Halk iradesini değiştirmeye yönelik bir haksız işlem düzeltilmiştir. Basında belirtilen sayı çok abartılıdır. Biz, Atakum İmar İnşaat Ltd. Şti.ni yeniden ihya etmeye çalışıyoruz; kamu yararı ve şirketin durumu dikkate alınarak, ilkesel bir karar aldık ve uyguladık; liyakat, eşitlik, mağduriyette öncelik ilkelerine göre ileride değerlendirme yapılacaktır. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunulur.

Av. Cemil DEVECİ Atakum Belediye Başkanı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber