DEAŞ Üyesi Yabancı Uyruklu 34 Şüpheli Yakalandı

DEAŞ Üyesi Yabancı Uyruklu 34 Şüpheli Yakalandı

Kafes-35 Operasyonuyla Terör Örgütü DEAŞ Üyesi Yabancı Uyruklu 34 Şüpheli Yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kafes-35 operasyonuyla, aralarında kırmızı bültenle arananların da bulunduğu terör örgütü DEAŞ üyesi yabancı uyruklu 34 şüphelinin yakalandığını bildirdi.

Operasyon, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Başkanlığı ve Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlükleri tarafından yürütüldü. Yapılan operasyonlarda şu şekilde sonuçlar elde edildi:

  • İstanbul’da Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajıyla aranan 13 şüpheli,
  • Kocaeli’de Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajıyla aranan 9 şüpheli,
  • Yalova’da Kırmızı Bülten ve Difüzyon Mesajıyla aranan 8 şüpheli,
  • Kayseri’de Difüzyon mesajıyla aranan 1 şüpheli,
  • Bursa’da Kırmızı Bültenle aranan 1 şüpheli,
  • Düzce’de Kırmızı Bültenle aranan 1 şüpheli,
  • Yozgat’ta Kırmızı Bültenle aranan 1 şüpheli yakalandı.

Operasyonlar sırasında yapılan aramalarda, ruhsatsız tabancalar, çok miktarda döviz ve dijital materyaller ele geçirildi.

Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren polis ekiplerini tebrik ederek, “Devletimizin nefesi, terör ve iş birlikçilerinin, organize suç örgütlerinin, zehir tacirlerinin, suç odaklarının her zaman enselerindedir ve enselerinde olmaya devam edecektir” dedi. Operasyonlarda görev alan kahraman polisleri Rabbim’in ayaklarına taş değdirmemesi için dua ettiğini belirtti.

Bu başarı, Türkiye’nin terörle mücadelede kararlılığını bir kez daha ortaya koyarken, güvenlik güçlerinin azim ve profesyonelliği vurgulandı. Türk milleti de operasyonlarda görev alan güvenlik güçlerine dualarını iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.