Davutoğlu Samsun’dan erken seçim çağrısı yaptı

Davutoğlu Samsun’dan erken seçim çağrısı yaptı
03.07.2021
A+
A-

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, partisinin 1. olağan kongrelerine katılmak için geldiği Samsun’da basın mensupları ile bir araya gelerek açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, toplantının ardından Samsun İl Başkanlığı kongresine katıldı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Samsun’da basın mensuplarına yaptığı açıklamasında Samsunlular ile bir araya gelmekten mutlu olduğunu ifade ederken Samsun’un her alanda bölgenin bir çekim alanı olduğunu söyledi. Bir ülkenin en stratejik alanlarının sağlık, tarım ve eğitim olduğunu ifade eden Davutoğlu, pandemi döneminde tarımın ne kadar önemli olduğunun kanıtlandığını ve Samsun’un ovaları ve deniz ile bağlantısının bölgedeki stratejisini net bir şekilde ortaya koyduğunu söyledi.

Ak Parti döneminde Başbakanlık yaparken 7 Haziran seçimleri sonrası hükümet kurma çalışmaları ile ilgili açıklamada bulunan Davutoğlu, hükümet kurmak için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye 4 teklif sunduğunu ve Bahçeli’nin bu tekliflerden hiçbirisini kabul etmediğini ifade ederek erken seçime gitmek zorunda kalındığını söyledi.

Gelecek Partisi’ni korku ikliminin ve medya basısının olduğu bir süreçte kurduğunu ifade eden Davutoğlu, Başbakanlık yaptığı dönemde Doların 2.85 lira seviyelerindeyken şimdi 8.50 sevilerine geldiğini ve bu rakamların ekonominin ne halde olduğunu gösterdiğini söyledi. İktidarın merkez Bankası rezervlerini ve acil ihtiyaç için ayrılan bütçeleri tükettiğini ve Türk Lirasının dünyada en fazla değer kaybeden para olduğunu söyledi.

Kanal istanbul ile ilgili görüşlerini de açıklayan Davutoğlu, İstanbul’un Kanal İstanbul ve İstanbul Boğazı arasında kalacağını ana karalar ile bağlantılarının sadece köprüler ile olabileceğini bu durumun bir savaş veya terör saldırısı karşında çok tehlikeli bir duruma geleceğini söyledi. Köprülerin bir saldırı karşısında yıkılması halinde İstanbul’un tüm stratejisini kaybedeceğini söyleyen Davutoğlu, kanal İstanbul’un çok stratejik bir hata olduğunu söyledi.

Türkiye’de bir erken seçimin gerekli hale geldiğini ve 2022 Temmuz tarihinden önce seçime gidilmesi gerektiğini söyledi. Davutoğlu erken seçim ile ilgili açıklamasında “Sayın Cumhurbaşkanı tekrar aday olacaksa Temmuz 2022 tarihinden önce erken seçim kararı almak zorunda. Anayasaya göre Cumhurbaşkanının 2 defa seçilme hakkı var. Önceden de böyleydi şimdi de böyle. Cumhurbaşkanlığı sistemini değiştirirken bir hata yaptılar. Sayın Cumhurbaşkanı bir defa sistem değişmeden önce bir defada sistem değiştikten sonra seçildi. İki defa seçilmiş oldu. Yeni sisteme göre ikinci defa seçime girebilmesi için yapılması gereken düzenlemeyi unuttular. Orada hata yaptılar.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber