Darbe Girişimi Sırasında Şehit Olanlar Anısına Şehitler Anıtı Oluşturuldu

Darbe Girişimi Sırasında Şehit Olanlar Anısına Şehitler Anıtı Oluşturuldu
04.08.2016
A+
A-
OMÜ’de darbe girişimi sırasında şehit olanlar anısına “15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Demokrasi Şehitler Anıtı” oluşturuldu.

Samsun Valisi Şahin:
“Bu millet 15 Temmuz’da tanka, topa, uçağa, helikoptere çelme taktı. Bu mücadele sadece Türk milletinin değil, aynı zamanda mazlum milletlerin de bağımsızlık mücadelesinin sesidir”

Ondokuz Mayıs Üniversitesinde (OMÜ) Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişiminde şehit olanlar anısına yapılan ”15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Demokrasi Şehitler Anıtı” açıldı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Kurupelit Yerleşkesi Eğitim Fakültesi önünde sosyal yaşam alanı olarak yapılan parkın açılışında, Türkiye’nin çok önemli bir dönüm noktasından geçtiğini söyledi.

15 Temmuz’da milletin galip geldiğini vurgulayan Şahin, “Bu millet 15 Temmuz’da tanka, topa, uçağa, helikoptere çelme attı. Bu mücadele sadece Türk milletinin değil, aynı zamanda mazlum milletlerin de bağımsızlık mücadelesinin sesidir. Türkiye üzerinde kim hesap yaparsa yapsın, bu milletin bütün olumsuzluklara rağmen çıkıp aslanlar gibi diklenmesi, bu hesapları ve oyunu bozmuştur.” dedi.

OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan da Türkiye’nin hangi zorluklarla elde edildiğinin hatırlanması için böyle bir parkın ve şehitler anıtının üniversite içinde olmasının anlamlı olduğunu belirtti.

Darbe girişiminin başarılı olmasının, Türk milletinin vatansız kalması anlamına geldiğine dikkati çeken Akan, “Darbe girişimi başarılı olsaydı Türk milletinin bin yıldır vatan kurduğu bu coğrafya parçalanacak, egemenliğimiz elden gidecek, Türk milleti vatansız kalacaktı. Öte yandan dünyanın mazlum milletleri hamisiz ve sığınaksız kalacaktı. Türk milletinin 15 Temmuz’da destan yazması, milli iradeye, demokrasiye tekrar sahip olmamızı sağladı.” ifadesini kullandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da belediye olarak eski Büyük Otel’in yerine yapılan parka “15 Temmuz Şehitler Parkı” adını vereceklerini açıkladı.

Konuşmaların ardından “15 Temmuz Demokrasi Parkı ve Demokrasi Şehitler Anıtı”nın açılışı gerçekleştirildi.

Törene, Samsun Garnizon Komutan Vekili Albay Emin Karataş, Samsun Baro Başkanı Kerami Gürbüz ile öğretim üyeleri ve öğrenciler de katıldı.

20160804_2_18422677_13021006_Web 20160804_2_18422677_13021005_Web 20160804_2_18422677_13021004_Web

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber