Cumhuriyet Halk Partisi Atakum İlçe Başkan Adayı Serhat Türkel: ‘İktidara yürüyoruz’

Cumhuriyet Halk Partisi Atakum İlçe Başkan Adayı Serhat Türkel: ‘İktidara yürüyoruz’
23.11.2019
A+
A-

CHP Atakum İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan Serhat Türkel, “İlçe Başkanlığımızın asıl görevleri sokaklarımızdaki sorunlarını dertlerini bilmektir” diyerek açıklamalarda bulundu.

CHP Atakum İlçe Başkan Adayı Serhat Türkel, yaptığı açıklamalarda, 2007 yılından beri aktif siyasetin içindeyim. 2007 yılında partimin gençlik kollarında çalışmaya başladım. Çok güzel bir gençlik yapılandırılması yaptığını dile getirdi ve açıklamalarına devam etti.

“Gençlik kolları Atakum’da hiç olmadığı kadar kitlelere ulaşmıştık. Buda bizi çok heyecanlandırmıştı. O zaman AK Parti iktidardaydı belediye başkanlığı bizde 2 yıllık çalışmanın sonrasında burada meyvelerini topladık.

CUMHURİYET HALK PARTİSİNİ İKTİDARA TAŞIMAYA HEDEFLEMİŞTİK
Metin Burma zamanında belediyeyi kazanmıştı. Bu kadar çalışma sonrasında başarıyla taçlandırmak bizi çok mutlu etmişti. Ve gençlik kollarından başlayan siyasi hayatıma da siyaseti de çok sevmeye başlamıştım. Ticarette yoğun bir koşturmamız var fakat siyasetten de kendimizi alamıyorduk. Çünkü belediyeyi kazanmak odaklı bir siyasete de girmemiştik. İktidara yönelik Cumhuriyet Halk Partisini iktidara taşımaya hedeflemiştik.Hep birlikte geleceğe yönelik hamleler yapmak gerekiyordu fakat o yaşlarda bunu sağlamak mümkün olmuyordu.

Ben 4 senedir Atakum ilçe Başkanlığında yöneticiyim. Şuan Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci ilçe parti başkanımız kendisiydi. O zamanda gençtik fikirlerimize de saygı duyuluyordu ve güzel bir ekip çalışmasıyla buradaki Kadın Kollarının çalışmaları emekleriyle çok büyük emekleri var. Ve Atakum’da üç dört parti yoktu, iki parti ile seçime girildi. Millet İttifakı, Cumhur İttifakı şeklinde. Bu şekilde de başarı sağlandı. Benim adaylığım birden gelişti.

BİZE İKTİDAR ÇOK ZOR GELMİYOR
Artık iktidar bize el sallıyor. Biz artık iktidar çok zor gelmiyor bize. Bunu kendimiz genç arkadaşlar olarak hissediyoruz. Bize iktidar hevesi belli oldu. Biz güzel çalışma ile bunu yapabileceğimizi biliyoruz.

BİZE DÜŞEN ATAKUM
Ben Atakaum ilçe başkanlığına hazırlanıyorum, gençliğe önemimiz çok büyük. Örnek vermek gerekirse, 1911 yılında Mustafa Kemal Atatürk, o zaman Trablusgarplara karşı savaştığını düşünürsek 35 yaşındasın İngilizlere karşı savaşıyorsun ve başarıyla çıkıyorsun. Evet gençti ve gençlik yetmiyordu düşünmek de gerekiyordu. Atatürk’ü anlamak çok önemli ben bunu kendime çocukluğumdan bile kendime ilke edinmişi birisiyim. Atatürk bilimdi, üretimdi, askerdi hepsini de kendimize ilke edindik. Ne mutlu önümüzde öyle bir örnek var.

Bende şu anda şunu söylemek istiyorum, 1919 yılında da Atatürk 38 yaşında bir Atatürk var. Hızlı bir şekilde Yalova’dan yola çıkması gerekiyor. Ve Samsun’da ilk adımı atması gerekiyor. Evet gençti bizde gençliğimizle onun ilkesi ile yola çıkıyoruz ve biliyoruz gençlerin neler yapabileceğini.

BEN DİYEN HİÇ KİMSE İLE YOLDA OLMUYORUZ
Şu anda ilçe Başkanlığı tanımım ardından 1 ay kadar bir süre geçti. Gerçekten bunu anlatmak mümkün değil ama heyecanımız hergün artıyor. Bizi destek verenlere çok teşekkür ediyorum. Bize inandılar, gençlere inandılar ve bizde bu sorumluğu taşıyacağımızı biliyoruz. Biz 1 oyun öneminin ne olduğunu biliyoruz, bir oy güven demektir. Gençlere güvendiler bizde bunu taşıyabileceğimizi biliyoruz. Bir oy verdi sadece bana oy verdi değil, bana güvendi demektir. Bu güvenlerinden de onları mahçup etmeyeceğim.

Atatürk 1920’de de çıkabilirdi, 1921’de de çıkabilirdi. bu şekilde düşünemeyiz. O gün çıkması gerekiyordu. Bizde bugün hızlı biçimde ilçe başkanlığı önceden hazırlanmış birşey değildi bir anda oluştu. Bizde bir anda iktidara koşmak için arkadaş topluluğu, gençler, partililerimiz, kadınlarımız, amcalarımız, hepsi sağolsun bize sahip çıktı. Biz bu sorumlulukla neler yapabileceğimizi biliyoruz. Bize düşen kısım Atakum.

BEN HALKÇI BİR BELEDİYE ANLAYIŞININ NE OLDUĞUNU ÇOK İYİ BİLİYORUM
Şöyle örnek vermek gerekirse, Samsun 17 ilçeden oluşan bir şehir. Biz Atakum’da evimizin kaspının önünü süpürür isek, herkes kapısının önünü süpürürsek temzi bir Atakum olur. Sonrasında Asarcık, Sonrasında Terme, sonrasında Alaçam ve Bafra gibi düşündüğümüzde biz Samsun’u Cumhuriyet Halk Partili büyükşehir belediyesi olarak görmemizde mümkün olacaktır. Bunu neden söylüyorum, Ben halkçı bir belediye anlayışının ne olduğunu çok iyi biliyorum. Demokrasinin hak, hukuk, adaletin ne olduğunu biliyorum. Bizim yönetim şeklimizdeki belediyelerde halkçı anlayışla neler yapılacağını çok iyi biliyorum. Bunu da insanlara anlatmamız ulaşmamız gerekiyor.

NEDEN GENÇLİK?
İlçe Başkanlığımızın asıl görevleri sokaklarımızdaki sorunlarını dertlerini bilmektir. Genç arkadaşlarımızın heyecanı ile bunları yapmamız mümkün. Hevesli bir sürü arkadaşımız var. Yola çıktığımızda bir isek bugün bin olduk. Kartopuyduk çığ olduk. Gerçekten iktidara yönelmiş bir insan topluluğu hale geldik. Herkes biz diyor ben diyen aramızda yok. Biz bu şekilde yola çıktık, bu şekilde devam ediyoruz. Sokakların dertlerin yolu buradan geçiyor. Broşür siyasetine tamamen karşıyım. Gençlik kollarımızda da karşıdım bugünde karşıyım.

BİZİM SOKAKTAKİ SORUNLARI BİLMEMİZ LAZIM
Vatandaşımızın cenazesine gidip yaşamamız mutlu gününde de mutluluğunu yaşamamız gerekiyor. Bunları yapmakta gençlikle ve heyecanla oluyor. Bizim sokak sorunlarımız belli olacaktır. Bizim mahalle sorunlarımız belli olacaktır. Ve en önemlisi ilçe başkanlığımıza güçlü bir yönetim kadrosu, işini bilen bir yönetim kadrosu ile birlikte bizim sokaktaki sorunları ilçe başkanlığında örgütten sorumlu ilçe başkanlarımız aracılığıyla bugün belediye başkanlığı Atakum’da Cumhuriyet Partisi’nde.

Belediye kısmı varsa eğer sokaklardaki belediyeye düşen kısım. Eğer yoksa bizim yapabileceğimiz birşey ise biz devreye gireceğiz. Biz vatandaşımızın dert gününde de mutlu gününde de mutluluğuna ortak olacağız. Okuamayan arkadaşlarımızda varsa onların okumaları için gerekli bursları sağlayacağız. Bir elin nesi var iki elin sesi var. Biz onu biliyoruz. İlçe başkanlığını kesin olarak bir basamak olarak görmek istemiyorum. Sadece iktidara yürümek istiyoruz. Belediye ilçe başkanlığına oturduktan sonra belediye ilçe başkanlığı ve burdan bana basamak olacak milletvekilliğide düşünmüyoruz. Tabikide idealist insanlarız. Bunlar olacaksa bizim ilçe başkanlığımız ve örgütümüz vermeli. Bunla ilgili yola çıkmıyoruz. Bununla ilgili düşündüğümüz şey iktidar olmalı, iktidara gelmek. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yönettiği bir ülke hayal ediyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı.

SERHAT TÜRKEL KİMDİR?
1983 yılında Almanya’da dünyaya gelen Türkel, 1984 yılında da Samsun’un Atakum ilçesine yerleşti. İlkokul, ortaokul ve lise eğitimini Atakum’da tamamladı. Erken yaşta başladığı ticari hayatı nedeniyle Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nü yarıda bırakmak durumunda kaldı. 2008 yılında Cumhuriyet Halk Partisi üyesi oldu. Bu süreçte, Türkiye’de gerçekleşen tüm yerel, genel seçimlerde ve referandum oylamalarında 2008-2015 yılları arasında CHP Atakum Gençlik Kolları’nda, 2015-2019 yılları arasında da CHP Atakum İlçe Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi olarak aktif görev aldı. Erken başlayan ticari yaşantısına 2015 yılından itibaren turizm sektöründe ve OTEL 1919’un sahibi olarak devam eden Türkel, evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.