Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Romanlara müjde: Her Romana bir yuva

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Romanlara müjde: Her Romana bir yuva
22.01.2023
A+
A-

Roman vatandaşlar için müjde niteliğinde bir haberi duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizlere yönelik özel bir sosyal konut kampanyası başlatıyoruz, hedefimiz her Romana bir yuva” dedi.

Cumhurbaşkanı, İçişleri Bakanlığı bünyesinde ‘Roman Koordinasyon Merkezi’ kurulacağını belirtti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, Roman vatandaşlara müjde niteliğinde bir haber verdi.

Cumhurbaşkanı, Roman vatandaşlar için “Sizlere yönelik özel bir sosyal konut kampanyası başlatıyoruz.” dedi.

Erdoğan, “Hükümetlerimiz döneminde yaptığımız toplantı ve düzenleme ile Roman kardeşlerimizin meselelerine çözüm yolu aranmasına temin ettik. Roman kardeşlerimizin yoğun olarak yaşadığı şehirlerde eğitim, sağlık, istihdam, sosyal yardımlarda her alanda destekleyici mekanizmalar kurduk. AK Parti Romanlarımızın da gönlündeki en büyük partisi olmuştur. Her seviyedeki teşkilat mensupları, milletvekilleri, belediye meclis üyelerimizle 21 yıldır sizlerle omuz omuza çalışıyoruz. İzmir Milletvekilimiz Cemal Bey, Ankara’daki TBMM’de sizlerin sesini duyuruyor. Sizlere bugün başka müjdelerim de var. İçişleri Bakanlığımız bünyesinde bir Roman Koordinasyon Merkezi kuruyoruz. Bu kapsamda Roman vatandaşlarımızın yoğun olarak yaşadığı 25 ilimizde sizlerden bir koordinatör görev yapacak. Şu ana kadar 11 valiliğimizde bu koordinatörler göreve başladı. Diğer illerimizdeki görevlendirmeleri de süratle tamamlıyoruz. Ülkemizde önemli Roman sanatçılarımız bulunuyor. Mesela Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestramızda görev yapan Roman sanatçımız mevcuttur. Nice Roman sanatçılarımızın başarılarını keyifle, gururla takip ediyoruz. Salgın döneminde müzik susmasın diyerek 40 bine yakın müzisyenimize yakın verdiğimizi 280 milyon lira destekten en çok Roman müzisyenlerimiz yararlandı.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber