Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile görüştü
07.12.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yüksek Düzeyli İş Birliği Konseyi’nin 5’inci toplantısına katılarak Kiriakos Miçotakis ile görüştü. Erdoğan toplantının Türkiye-Yunanistan ikili ilişkilerinde olumlu sonuçlar getireceğine değindi.

Atina Bildirgesi imzalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, dostane ilişkiler ve iyi komşuluk adına Atina Bildirgesi’nin imzalandığını duyuran Erdoğan “Atina Bildirgesi’yle ilişkilerimizi geliştirme yönündeki irademizi en üst seviyede teyit etmiş olduk” dedi. 

Ticaret hacmi büyüyecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan’la 5 milyar dolar olan ticaret hacminin 10 milyar dolara çıkarılacağını belirti. Erdoğan aynı zamanda turizm ve kültürel alanlarda da ilişkilerin geliştirileceğine değindi.

Cumhurbaskani Erdogan Yunanistanda Yuksek Duzeyli Is Birligi Konseyi gerceklestirildi 1

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Kiriakos Miçotakis ile  Ege ve Doğu Akdeniz’deki tutumlar hakkında görüş alış verişinde bulunduklarını söyleyerek, “Dış işleri bakanlarımızın bu konuda çalışmalarını kararlı bir şekilde ele almalarını istedik” açıklamasında bulundu.

Terörle Mücadele

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Miçotakis ile terörle mücadele konusunda iş birliğinin nasıl geliştirilebileceklerini ele aldıklarını belirtti. Erdoğan, “Yunanistanda teröristlere barınma imkanı sağlayan benzeri kamplarının oluşmaması için dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdim” diye konuştu.

Gazze vurgusu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Miçotakis ile Gazze’nin son durumunu ele aldıklarını dile getirdi.  Erdoğan açıklamasına Gazze’de yaşanan savaş ve sivillerin hedef alınması konusunda tasvif etmediklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yunanistan ile olan sorunların çözülmesinde önemli adımlar attıklarını belirterek  “Türkiye –Yunanistan olarak atacağımız ortak adımlarla tüm dünyaya örnek olalım arzusundayız” dedi.

Erdoğan konuşmasının sonunda Başbakan Kiriakos Miçotakis’e teşekkür etti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber