Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Oğan Cumhur İttifakı’nın elemanı gibi çalışmalara başladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sinan Oğan Cumhur İttifakı’nın elemanı gibi çalışmalara başladı
26.05.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN Türk-Kanal D ortak yayınında ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın Cumhur İttifakı’na, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın ise Millet İttifakı’na desteğini açıklamasını nasıl yorumladığı sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oğan’ın kendilerine katılımındaki farklılığın herhangi bir pazarlığa dayanmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oğan’ın yarın ve öbür gün akşam bazı televizyon programlarına çıkacağını, yine yarın Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile Antalya’da bazı ziyaretler yapacağını dile getirdi.

Oğan’ın “adeta Cumhur İttifakı’nın bir elemanı gibi çalışmalara başladığını” dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu önemli bir gelişme ve taban şu anda bu yapıyı, bu hâli gördüğü zaman, Antalya gibi yerde inanıyorum ki çok daha farklı bir yaklaşımla değerlendirmesini yapacaktır. Bunun yanında tabii televizyon programlarını Sinan Bey’in yapacak olması… Bu da bazı istifhamları böyle ortadan kaldırma noktasında” diye konuştu.

Ahmet Hakan’ın Oğan’ın aldığı oy oranını hatırlatarak Oğan’ın kendisine oy veren bu seçmenleri etkileyip etkilemeyeceğine yönelik görüşü sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şüphesiz. Bir de şu var tabii; şimdi bu 5,2 olabilir, fazla olabilir, eksik olabilir. Önemli olan ortaya çıkan sinerjiyi değerlendirmektir. Şimdi burada ortada bir sinerji var. Niye? Sinan Oğan bir gerçek, bir vaka. Nedir? Cumhurbaşkanı adayı olarak bu seçimlere katılmıştır ama daha sonra da aldığı kararla bizimle Cumhur İttifakı’yla hareket etme kararını vermiştir” ifadelerini kullandı.

Oğan’ın kendisiyle bir pazarlık yapıp yapmadığı; ona makam, mevki vaat edilip edilmediği sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi: “Hayır. Böyle bir şey yok. Bu, bir defa benim zaten yapımda böyle bir şey söz konusu değil. Kılıçdaroğlu’nun yapısında bu. Kılıçdaroğlu bu tür şeylerde her tür şeyi verebiliyor. İşte bunu malum bu toplamı 1 puan etmeyen partilere verdiği 40 tane milletvekilliği var. Bu 40 tane milletvekilliğiyle bu ne yaptı; bir defa kendi partisini adeta eritti.”

Pazar gününden sonra her şeyin belli olacağını anlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Oralar karışır mı diyorsunuz?” sorusunun yöneltilmesi üzerine, “Ne demek, tabii karışacak. Pazardan sonra, bunun hesabını kendi tabanı ona soracak. Şimdi taban henüz burayı görmüyor. Hatta başka yere gideyim; yani burada ortaklar içerisinden de bazı kopuşlar olacak. Bunların o kadar detayına falan girmeyeyim” değerlendirmesini yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şimdi vatanın bekası, ben diyorum ki biz bu vatanı böldürtmeyeceğiz. Kararlı bir şekilde sahibiz, yolumuza devam edeceğiz” vurgusu yaparak bölücü terör örgütü ve bunun yanında Türk dünyasıyla ilişkiler konularında Sinan Oğan’la hemfikir olduklarını kaydetti.

Sinan Oğan’la ilkesel anlamda bazı konuları konuşup konuşmadıkları da sorulan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunları konuştuklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunların en önemlisinin “terör” olduğunu ifade ederek şöyle devam etti: “Terörle mücadelede attığımız adımları kendisi de paylaşıyor. Bir diğer önemli adım; bunun yanında Türklük dünyasıyla olan münasebetler. Kaldı ki bu zaten bizim de en önemli hassasiyetlerimizden bir tanesi. Türk Devletleri Teşkilatını biliyorsunuz. Türk Devletleri Teşkilatını kurmak suretiyle bu noktada da önemli bir yerdeyiz. Mülteciler konusu. Mülteciler konusunda da tabii biz kendisine şunu da söyledik, dedik, ‘Bak, şu anda Suriye’nin kuzeyinde bizim briket evler diye bir planımız var ve bu briket evleri biz STK’ler vasıtasıyla orada kuruyoruz.” dedi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber