Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun’un su zammını unuttu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Samsun’un su zammını unuttu
21.06.2021
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Allah’ın suyunu hangi fiyatlarla satıyorlar’ diyerek, Antalya, İstanbul ve Ankara’daki su fiyatlarını eleştirdi. Türkiye’nin en pahalı su faturası kesilen Samsun’daki durumu Erdoğan’ında bilmediği ortaya çıkarken, AK Partili yöneticilerinde konuyu bildirmediği öğrenildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Antalya İl Teşkilatı’nın düzenlediği programda konuştu. Antalya’yı işaret ederek İstanbul ve Ankara’daki su fiyatlarını eleştirdi. Erdoğan, “Bugün yerel yönetimlerde durum hiç iç açıcı değildir. İl Başkanımızın ifade ettiği, su parası su. Allah’ın nimetini hangi fiyatlarla satıyorlar, dinledik. İstanbul’da da böyle, Ankara’da da böyle. Bunlardan Allah’ın nimetini bile kullarına acımak diye bir şey söz konusu değil “açıklamasını yaptı.

SAMSUN’DA REKOR ATIK SU BEDELİ ALINIYOR
Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan Samsun’da kesilen yüksek faturaları Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bilmediği ortaya çıkarken, AK Partili yöneticilerinde konuyu bildirmediği öğrenildi. Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan iller arasında yer alan Samsun’un yaptığımız bir araştırmada, en yüksek atıksu bedeli kesilen ilde olduğu ortaya çıktı. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Atıksu bedelinde’ 30 Büyükşehir Belediye arasında rekor ücreti alan kurum olduğu ortaya çıktı.

SAMSUN BÜYÜKŞEHİRLERİ SOLLADI
Ankara Büyükşehir Belediyesi suyu konutlara metreküp cinsinden 3 lira 33 kuruştan, işyerlerine ise 8 lira 24 kuruştan ulaştırıyor. Ankara Atıksu Bedeli olarak 1 lira 67 kuruşu faturalara yansıtıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise konutlara 4 lira 81 kuruştan, işyerlerine ise 12 lira 93 kuruştan suyu iletiyor, Atıksu Bedeli olarak 2 lira 40 kuruşu faturalara yansıtıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi ise konutlara suyu metreküp cinsinden 4 lira 65 kuruştan, işyerlerine ise 9 lira 68 kuruşta iletiyor, atık su bedelini ise 1 liranın üzerinde bir rakam belirlesede başka illerde görülmeyen ‘kanalizasyon atık su bedeli’ adı altında 7 liranın üzerinde bir tarifeyi faturalara yansıtyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi, ÇTV’yide faturalara yansıtıyor. Samsun atıksu bedeli dahil edildiğinde Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanmış durumda oluyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘çok yüksek su faturası kesildiğini’ belirttiği Antalya’da konutlarda suyun metreküp fiyatı 5 lira 18 kuruş, işyerlerinde 8 lira 15 kuruştan ücretlendiriliyor, atıksu bedeli olarak 4 lira 57 kuruş alınıyor. Samsun’da bilindiği üzere, her ay su faturalarına TÜFE oranında zam yapılıyor, sayaç bakım ücreti olarak 2 lira 87 kuruş faturalara yansıtılıyor. Vatandaşlar, gelen yüksek su faturalarına isyan ediyor.

BÜYÜKŞEHİRLERİNDE SU TARİFELERİ
Diğer Büyükşehir Belediyelerinde atıksu bedelleri 2 lira ile 4 lira 80 kuruş arasında değişiyor. Bazı kentlerde sembolik rakamlar 75 kuruş olarak faturalara Atıksu Bedeli olarak yansıtılıyor. Diğer Büyükşehir Belediyelerinde suyun metreküp fiyatları 2021 Haziran ayı itibariyle şu şekilde oluştu; Adana’da suyun metreküp fiyatı konutlarda 5 lira 34 kuruş, işyerleri 12 lira 27 kuruş, Kahramanmaraş’ta konutlarda 4 lira 99 kuruş, işyerlerinde 7 lira 52 kuruş, Konya’da konutlarda 4 lira 83 kuruş, işyeri 9 lira 69 kuruş, Gaziantep’te konutlarda 4 lira 52 kuruş, işyerlerinde 11 lira 60 kuruş, Bursa’da konutlarda 4 lira 38 kuruş, işyeri 12 lira 70 kuruş, İzmir’de konutlarda 4 lira 28 kuruş, işyerlerinden 7 lira 40 kuruş, Diyarbakır’da konut ve işyerleri için tek tarife 4 lira 4 kuruş, Sakarya’da konutlarda 4 lira 35 kuruş, işyerleri 8 lira 89 kuruş, Trabzon’da konutlarda 4 lira 31 kuruş, işyerlerinde 10 lira 41 kuruş, Muğla’da konutlarda 3 lira 88 kuruş, işyerlerinde 6 lira 88 kuruş, Hatay’da konutlarda 3 lira 72 kuruş, işyerlerinde 6 lira 86 kuruş, Tekirdağ’da konutlarda 3 lira 29 kuruş, işyeri 5 lira 27 kuruş, Ordu’da konutlarda 3 lira 17 kuruş, işyerlerinde 7 lira 64 kuruş, Eskişehir konutlarda 3 lira 15 kuruş, işyerlerinde 3 lira 78 kuruş, Kahramanmaraş’ta konut ve işyerlerinde tek tarife olarak 2 lira 70 kuruş uygulanıyor.

AK Partili yetkililerde durumu iletmemiş !
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Allah’ın suyunu hangi fiyatlarla satıyorlar’ diyerek, Antalya, İstanbul ve Ankara’daki su fiyatlarını eleştirdi. Erdoğan’ın Türkiye’nin en yüksek su faturası kesilen ili konumunda bulunan Samsun’daki durumdan haberi olmadığı ortaya çıktı. AK Partili yetkililerinde durumu iletmediği öğrenildi. En yüksek Atık Su Bedeli Samsun’da Türkiye’nin en pahalı suyunu kullanan iller arasında yer alan Samsun’un 30 büyükşehir belediyesi arasında en yüksek ‘Atık su bedeli’ kesilen ilide olduğu ortaya çıktı. 30 büyükşehir belediyesi arasında yaptığımız kıyaslamada, Samsun’daki tablo ortaya çıktı.

SASKİ atık su bedelini göstermiyor
SASKİ her ay düzenli yayınladığı su birim fiyat tablosunda, diğer Büyükşehir Belediyelerinde olduğu gibi ‘Atık su bedellerine’ yer vermiyor.

SU%20ERDO%C4%9EAN%20(%C4%B0STANBUL)

SU%20ERDO%C4%9EAN%20(ANKARA)

SU%20ERDO%C4%9EAN%20(SAMSUN)

SU%20ERDO%C4%9EAN%20%20(SAMSUN)

(Hedefhalk)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber