resim yükle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlamaları İçin KKTC’ye gidecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlamaları İçin KKTC’ye gidecek
17.07.2024
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kıbrıs Barış Harekatı’nın 50. yılı kutlamaları İçin KKTC’ye gidecek

Ankara-BHA

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, kabine üyeleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda milletvekili de kutlamalar kapsamında KKTC’de olacak. TBMM Başkanlık Divanı üyeleri ve Grup Başkanvekilleri de bu önemli ziyarette Kurtulmuş’a eşlik edecek.

Anma programları çerçevesinde, bando ve mehteran birliği konserleri, spor müsabakaları, konferanslar, seminerler, sempozyumlar ve makale yarışmaları gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Türkiye’nin ilk uçak gemisi TCG Anadolu’nun katılımıyla gerçekleşecek geçit töreni, etkinliklerin en dikkat çeken anlarından biri olacak.

Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK gösterileri

20 Temmuz’da ise Türk Yıldızları ve SOLOTÜRK ekiplerinin gerçekleştireceği hava gösterileri, kutlamalara ayrı bir renk katacak. Bu gösteriler, hem Kıbrıs Barış Harekatı’nın anısına hem de KKTC ve Türkiye arasındaki güçlü bağları simgeleyecek.

 Siyasi partilerden katılım

Kutlamalara CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 174 Kıbrıs Gazisi, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda milletvekili katılacak. Özel’in davetiyle, Kıbrıs Barış Harekatı’nda “Ayşe tatile çıksın” parolasına ilham veren dönemin Dışişleri Bakanı Turan Güneş’in kızı Prof. Dr. Ayşe Güneş Ayata ve dönemin Çalışma Bakanı Önder Sav da etkinliklerde yer alacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal ve BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de KKTC’ye giderek kutlamalara katılacaklar. Bu geniş katılımlı anma töreni, Kıbrıs Barış Harekatı’nın önemini ve KKTC ile Türkiye arasındaki güçlü bağları bir kez daha vurgulayacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.