Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı’ndaki törene katıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aksaz Tersanesi Komutanlığı’ndaki törene katıldı
25.08.2024
6
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Marmaris Aksaz Deniz Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen Aksaz Tersane Komutanlığı Açılışı ve Deniz Platformu Teslim Töreni’ne katılarak, Türkiye’nin deniz gücünün artırılmasına yönelik önemli mesajlar verdi.

Erdoğan, konuşmasında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin karada, havada ve denizde her zaman güçlü olacağına vurgu yaparak, bu hedef doğrultusunda gereken adımları atmaktan geri durmayacaklarını belirtti. Türkiye’nin denizcilik alanındaki tarihi projelerine de değinen Erdoğan, uzun yıllar kaderine terk edilen Savarona Gemisi’nin, kültürel ve tarihi değerlerine uygun olarak yenilendiğini, bu tür projelerin ulusal kimliğin güçlendirilmesinde önemli rol oynadığını ifade etti.

Ayrıca, yaklaşık 138 yıllık bir hayali gerçeğe dönüştürmek hedefiyle MİLDEN Projesi üzerinden kendi denizaltısını inşa etme çabasını sürdüreceklerini açıkladı. 2025 ve 2026 yıllarında HIZIRREİS ve MURATREİS denizaltılarının hizmete gireceğini belirten Erdoğan, Türkiye’nin Mavi Vatan’da ve uzak coğrafyalarda etkin ve güçlü bir donanmaya sahip olmasının önemine dikkat çekti. Bu bağlamda, ülkenin güvenliği ve huzur içinde bir yaşam sürdürebilmesi için deniz gücünün stratejik bir gereklilik olduğunu dile getirerek, Türkiye’nin denizcilik alanında daha fazla söz sahibi olma hedefinin altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber