resim yükle

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehitleri andı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehitleri andı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, FETÖ’nün darbe girişiminin akamete uğratılmasının 8. yıl dönümünde 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde bulunan “15 Temmuz Şehitler Makamı’nı ziyaret etti. Şehitler için Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ziyarette, Cumhurbaşkanı Erdoğan da Kur’an-ı Kerim okudu. Şehitler için dua edildi.

Ziyaretin ardından Hafıza 15 Temmuz Müzesi önünde vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehitlerin değerli yakınları ve kahraman gazilere en kalbi duygularla selamlarını iletti. Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin 8. yıl dönümünde milletin darbecilere karşı yazdığı destanın hatırlatılması gerektiğini vurguladı.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “15 Temmuz gecesi milletin iradesinin adeta şaha kalktığı, tam anlamıyla gerçek bir kahramanlık hikayesi yazıldığı yerlerin en başında hemen ileride bulunan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü geliyor. Kalkışmanın başladığı yer olan köprüde darbeci alçaklar gece boyunca sabaha kadar kan dökmeye, masumları katletmeye devam ettiler. Sadece köprü üzerinde 2’si polis olmak üzere toplam 34 vatan evladını şehit verdik,” dedi.

Erdoğan, milletin çıplak elleriyle tanklara ve ölüm kusan silahlara karşı verdiği destansı mücadeleyi büyük bir iftiharla hatırladıklarını belirtti. “İnsan bir kere ölür, adam gibi ölür diyen, öleceksek ülkemiz ve milletimiz için adam gibi ölelim diyerek darbecilere meydan okuyan milli irade kahramanlarını her daim şükranla anacağız,” ifadelerini kullandı.

GShU26GW0AAUvmS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz’a oyun, tiyatro, danışıklı dövüş diyenleri affetmeyeceklerini, bu çirkin iftiraları atanların Türkiye üzerine oynanmak istenen kanlı oyunun figüranları olduğunu vurguladı. “Bu millet istiklaline dokunan, iradesine pranga vurmaya kalkan her oyunu nasıl bozmuşsa bundan sonra da bozmaya devam edecektir,” dedi.

Erdoğan, konuşmasının sonunda şehitleri unutmadıkları ve 15 Temmuz ruhunu ihya ettikleri için vatandaşlara teşekkür etti. “İnşallah bu akşam o gece gazilikle müşerref olan bir diğer mekan olan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde aziz milletimizle beraber olacağız. Birileri unutturmak için akla ziyan bahaneler üretse de biz 15 Temmuz’a tüm kalbimizle, tüm gücümüzle sahip çıkmaktan geri durmayacağız,” dedi.

Erdoğan, konuşmasını aziz şehitleri rahmetle anarak ve gazilere teşekkür ederek sonlandırdı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.