resim yükle

Çukurova Havalimanı 10 Ağustos’ta Açılıyor

Çukurova Havalimanı 10 Ağustos’ta Açılıyor
20.07.2024
A+
A-

Çukurova Havalimanı 10 Ağustos’ta Açılıyor

Bakan Uraloğlu, Çukurova Havalimanı’nın Türkiye’nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olduğunu belirterek, “Adana ve Mersin başta olmak üzere tüm Çukurova’ya hizmet verecek havalimanımız, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılacak. 2053 hedeflerimiz doğrultusunda, Türkiye genelinde aktif havalimanı sayısını 61’e çıkarmayı planlıyoruz. Çukurova Havalimanı, bu hedef doğrultusunda atılmış büyük bir adımdır” dedi.
Büyük Gövdeli Uçaklara Uygun Piste Sahip

Uraloğlu, 3 bin 500 metre uzunluğunda CAT-II standartlarında inşa edilen pistin, geniş gövdeli yolcu uçaklarının iniş ve kalkış yapabileceğini belirtti. Havalimanı, yıllık 8 milyon yolcu kapasitesi ile bölge ve ülke turizmine ve ticaretine büyük katkı sağlayacak. Ayrıca, Türkiye’nin kargo taşımacılığında ikinci büyük merkezi olacak olan havalimanının, Orta Doğu’ya açılan önemli bir kapı olacağı ifade edildi.
25 Yılda 297 Milyon 100 Bin Avro Kira Geliri

Yaklaşık 244,5 milyon avroluk yatırımla inşa edilen Çukurova Havalimanı’ndan, 25 yıl içinde 297 milyon 100 bin avro kira bedeli elde edileceğini belirten Uraloğlu, “Bu yatırım, bölgede ve ülke genelinde 3 bin kişiye doğrudan ve dolaylı istihdam sağlayacak. Mersin ve Adana başta olmak üzere çevre illerin ekonomisine, ticaretine ve turizmine büyük katkılar sağlayacak. Çukurova Havalimanı, uluslararası ticarette bölgenin rolünü daha da güçlendirecek” diye konuştu.

Bakan Uraloğlu, havalimanının, yerel işletmelerin küresel tedarik zincirlerine entegrasyonunu kolaylaştıracağını ve daha geniş pazarlara açılmalarına yardımcı olacağını sözlerine ekledi. Bu yeni havalimanı, bölgede ekonomik büyümeyi destekleyecek ve ticaret hacmini artıracak önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.