Çocukları ‘Bayramlık’ Kıyafetler İle Sevindiriyorlar

Çocukları ‘Bayramlık’ Kıyafetler İle Sevindiriyorlar
11.05.2020
A+
A-

Samsun’da kurulan Atakum Şehir Platformu, binlerce aileye erzak kolilerini ulaştırdıktan sonra, şimdi de çocuklara bayramlık kıyafet coşkusu yaşatmaya başladı. Her biri farklı meslek grubundan olan platform üyeleri, her kesimden takdir görüyor.

Samsun’un Atakum İlçesinde, gönüllülerden oluşan Atakum Şehir Platformu, ilçedeki ihtiyaç sahiplerine ulaşmaya devam ediyor. Korona Virüs sürecinde başlayan ve Ramazan Ayında da devam eden erzak yardımlarıyla binlerce aileye ulaşan platform üyeleri, şimdi de çocuklar için bayramlık kıyafetler dağıtmaya başladı.

Atakum Şehir Platformu yöneticisi Erkut Erbil, “Dost çevremizden 8-10 kişiyle başladığımız bu yardımlaşma atağı, her geçen gün daha da büyüdü. Biz ilk etapta 100 aileye erzak ulaştırmak için yola çıktık ama bu rakam 5 bini aştı. Her meslek grubundan bir dostumuz katılımıyla, hayırsever dostlarımızın destekleriyle örnek bir oluşum haline geldik.

Her biri 30 kiloya yakın gelen ve 4 kişilik bir aileye bir aydan fazla yetecek kadar erzak içeren kolilerimizin dağıtımını tamamladık. Şimdi de çocuklarına bayramlık kıyafet alamayacak ailelerin yardımına koşuyoruz. Yine 100 çocuk hedefiyle başladık ama daha şimdiden bu rakamı katlayarak aştık” dedi.

Atakum Şehir Platformunun bir yardım kuruluşu olmadığını vurgulayan Erkut Erbil, “Biz ne bir yardım kuruluşuyuz ne de bir iş adamı derneğiyiz. Biz şehrini seven gençlerden oluşan bir platformuz. Kısıtlı imkanlarla çıktığımız bu yolda, hele de böylesi sıkıntılı bir süreçte, insanların yüzünü güldürmekten mutluluk duyuyoruz. Gücümüz yettiğince de bu tür çalışmaların içerisinde olacağız. Tek bir kuralımız var, ihtiyaç sahibi aile ya da çocuk kim olursa olsun yüzünü göstermiyoruz.

Bazı vakıf, dernek ya da kuruluşların, aileleri deşifre ederek yardım ulaştırmasını da sürekli kınıyoruz. İnanıyorum ki Ramazan Bayramında yüzlerce çocuğun bayramlık kıyafet coşkusu yaşamasına vesile olacağız. Bizimle olan, katkı sağlayan tüm hemşerilerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.