Çocuklarda yüksek ateşe dikkat

Çocuklarda yüksek ateşe dikkat
23.03.2021
A+
A-

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları doktorlarından Uzm. Dr. Filiz Gebeşoğlu, “Çocuklarda görülen ve nedeni açıklanamayan yüksek ateş ciddi sorunlara işaret edebilir. Mutlaka uzman doktor tarafından geç kalmadan tedavisine başlanmalıdır” dedi.

Covid-19 hastalığının bugüne kadar çocuklarda hafif seyrettiği biliniyordu, fakat bilim insanları tarafından bulaş hızını artıran mutasyonlar nedeniyle erişkinler kadar çocukları da korumayı ve ekstra önlemler almayı tavsiye ediyor.

BU BELİRTİLERE DİKKAT
Bu açıklamalarla birlikte ailelerde çocukları için endişe ettiklerini belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları doktorlarından Uzm. Dr. Filiz Gebeşoğlu, “Özellikle hava değişimlerinin yaşandığı günlerde sıcak ve soğuk değişimi, kapalı ortamlarda çok kalınması, çocukların ayrı ortam içinde fazla vakit geçirmeleri gibi durumlarda Covid-19’ın dışında farklı sağlık sorunlarını da ortaya çıkarabiliyor. Özellikle çocukların bu süreçte yaşadığı yüksek ateş, kas ağrıları, öksürük, uyku düzensizliği, beslenme sorunu gibi belirtiler covid-19 işareti olabileceği gibi farklı ciddi sağlık sorunlarının da habercisi olabilir.

YÜKSEK ATEŞ ŞİKAYETLERİ ARTTI
Özellikle bu süreç içinde ailelerden çocuklarıyla ilgili sıklıkla sağlıkları ile ilgili şikayetler alıyoruz. Ailelere tavsiyemiz çocukları öncelikle belli bir izolasyon içinde bir sağlık kurumuna başvurması, gerekli muayene ve testlerin yapıldığından sonra çocuk covid ise bu sağlık sorununa göre tedavi eğer değilse de mutlaka belirtilerin altındaki nedenler araştırılarak tedavisine acilen başlanmalıdır.
Vücut ısısının normalden yüksek ölçülmesi olarak tanımlanan ateş aynı zamanda vücudumuza giren bakteri, virüs ve toksin gibi yabancı maddelerin neden olduğu hastalıklara bağışıklık sistemimizin verdiği önemli bir yanıttır.

DOKTORUNUZA BAŞVURUN
Kabaca vücut ısısı 36.5 C – 37.5 C arası seyreder. Koltuk altından ölçülen 37.5 C üzeri, makattan 38 C üzeri, kulaktan ise 37.6 C üzeri vücut ısısı ateş olarak değerlendirilir.
Yüksek ateş durumunda çocuğunuzun dinlenmesini sağlayın, kıyafetlerini çıkarın, oda ısısı fazla ise düşürün. Artan vücut ısısı metabolizmayı hızlandırır ve sıvı ihtiyacı da artar bu nedenle çocuğunuzun sıvı alımını arttırın. Ateş 39.5C üzeri ise ılık uygulama yapın. Ateş 38 C ye düşünce ılık uygulamayı kesebilirsiniz. Bu uygulamalara rağmen yüksek seyreden ateşte doktorunuza başvurun.” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber