Çocuklarda ishal tedavisi doktor kontrolünde olmalı

Çocuklarda ishal tedavisi doktor kontrolünde olmalı
26.06.2020
A+
A-

Pediatri Uzmanı Uzm. Dr. Ali Şimşek, “İshalin yanında halsizlik, kusma ve ateş belirtileri de ortaya çıkacağından çocuğun sıvı kaybını yerine koyması önemlidir. İlaç tedavisi mutlaka doktor kontrolünde olmalıdır” dedi.

Büyük Anadolu Hastaneleri Pediatri Uzmanı Uzm. Dr. Ali Şimşek, çocuklarda yaz aylarında sıkça görülen ishal hastalığının sebebi hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

YAZ AYLARINDA ÇOCUKLARDA GÖRÜLEN İSHAL
Pediatri Uzmanı Uzm. Dr. Ali Şimşek, İshal, normalden daha fazla ve sık sulu dışkılama yapma olarak tanımlayabiliriz. Yaz aylarında bu durum özellikle enfeksiyon nedenler olarak karşımıza çıkıyor. Bunlar viral bir şekilde daha sık bakteriyel, mantar, parazitsel hastalıklara bağlı da ishal hastalığını görebiliyoruz.
Karın ağrıları ve krampları, gaz, bulantı ve sürekli sıkışma hissi ishale sıklıkla eşlik eden bulgulardır.Nedene bağlı olarak ateş ve kanlı dışkılama da bunlara eklenebilir.

İSHAL DE BESLENME ÖNEMLİ
İshal olan çocuklar için yapılması gereken sıvı takviyesidir. Çünkü su kaybı çocukta hayati risk oluşturabilir. Su kaybının derecesine göre yapılacak tedavi şekli değişebilir. Burada herşeyden önce çocuğun sağlıklı bir şekilde beslenmesinin sürdürülmesi gerekiyor. Burada ishalin yanında halsizlik, kusma ve ateş belirtileri de ortaya çıkacağından çocuğun bu sıvı ve beslenmes kaybını yerine koyması önemlidir. Çocuğun yemede sıkıntı çektiği yerlerde ise damardan sıvı kaybı önlemek için uzman tedavisi alınması gereklidir.

GEREKSİZ ANTİBİYOTİK KULLANMAYIN
Yaz aylarında çocukların beslenmesi çok önemli, kullanılan suya dikkat edilmesi gereklidir. İshal eğer 2-3 gün sürüyor ve günlük ortalama 3-4 ün üstünde sulu dışkılama yapıyor ise mutlaka bir uzman hekimin görmesi ve gerekli tedavinin alması hayati önem taşımaktadır. İshal genellikle kendi kendine iyileşen, yaygın bir hastalık olduğu düşünülse de bu süreçte gereksiz antibiyotik kullanımdan kaçınılmalı doktorunuzun çocuğunuza yapacağı muayene ve tektiklerdenden sonra vereceği tedavi yolunu izlenmesi önemlidir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber