Çocuklarda duruş bozukluklarının sebepleri nelerdir?

Çocuklarda duruş bozukluklarının sebepleri nelerdir?
27.01.2023
A+
A-

Büyük Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, Çocuklarda yürürken özellikle aksama, içe basma gibi duruş bozukluğunun neden kaynaklandığını ve tedavi yöntemlerini açıkladı.

Günümüz şartlarına göre teknolojinin ilerlemesi ve hayatımızda büyük bir yer edinmesinden dolayı gelişme döneminde olan çocukları çok fazla etkilediği görülmüştür. Araştırmalara göre de her 10 çocuktan 4’ünde duruş bozukluğu bulunmaktadır.

ÇOCUĞUNUZUN YÜRÜYÜŞÜNE DİKKAT
Büyük Anadolu Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Erdoğan, çocuklarda duruş bozukluğunun dikkat edilmesi gereken bir durum olduğunu belirterek erken tedavinin önemine değindi.
Doç.Dr. Murat Erdoğan, “Çocuklarda yürürken aksama, içe basma, duruş bozukluklarının sebepleri, çocuklarda düz tabanlık, veya kalça ekleminde içe dönüklük, skolyoz denilen omurgada eğrilik olabilmektedir. Bu tür patolojilerin tedavisinde vücudun ilgili bölümlerinin direk grafilerinin değerlendirilerek ayrıntılı bir fizik muayenesi yapılır ve konulan teşhis sonucunda gerekli tedaviye hızlı bir şekilde başlanıldığında bu problemlerin geçtiğini ve hastanın şifa ile sonuçlandığı görülmektedir.

CERRAHİ TEDAVİ GEREK DUYULABİLİR
Teşhis konulduktan sonra bazen fizik tedavi ile bazen de fizik tedavinin cevap vermediği durumlarda da bazen de cerrahi tedavi ile sonuç alınabilmektedir. Cerrahi tedavide kalça eklemine yönelik, düzeltici cerrahiler, tendonlara yönelik, tendon uzamasını sağlayan düzeltici cerrahiler yapılabilmektedir. Eğer çocuklarınızda bu tür gözlemleriniz varsa erken teşhis ile bir ortopedi Travmatoloji hekimlerine başvurulmasının çok faydası olduğunu” söyledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber