Çin’de ölü sayısı bin 666’ya yükseldi!

Çin’de ölü sayısı bin 666’ya yükseldi!
16.02.2020
A+
A-

2019’un son günlerinde Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve kısa süre içinde küresel bir salgın halini alan corona virüsünde ölü sayısı 1.666’ya yükseldi.

ÇİN DEVLET BAŞKANI SUÇLANIYOR

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, salgına zamanında müdahale etmemekle suçlanıyor.  Yetkililer sadece Çin’de 66.492 kişinin enfeksiyon dolayısıyla tedavi altına alındığını açıklarken, salgına zamanında müdahale etmemekle suçlanan Çin hükümeti ve Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile ilgili yeni bir bilgi gündeme geldi. Çin yönetimi, Devlet Başkanı Şi Cinping’in Şubat ayında kaydedilmiş bir ses kaydını yayınladı. 3 Şubat tarihinde kaydedilen ses kaydında salgına geç müdahale etmekle suçlanan Şi Cinping, “Sözlü olarak ve yazılı olarak salgınla mücadele edilmesinin emrini sıklıkla verdim.

Şahsen 60 milyon kişinin karantina altına alınmasına karar verdim” dedi. Konuşma metninin tamamı Çin Komünist Parti’nin en önemli yayın organı olan Qiushi Journal isimli internet sitesinde yayınlandı. Uluslararası kamuoyunun karşısına çıkarak açıklama yapmadan iki hafta önce konuşan Şi Cinping, Komünist Parti’nin en yüksek konseyi olan Politbüro Komitesi’ne uyarılarda bulunduğu söyledi. Fakat Şi Cinping’in bütün bu uyarılarına rağmen Politbüro’nun üst düzey yetkililerinin salgına müdahale etmemesi kafaları karıştırdı. Politbüro yetkililerinin Çin Devlet Başkanı’nın kararlarını uygulamaması, yönetimsel olarak Çin’de bir sıkıntı yaşandığına dair iddiaları gündeme getirdi.

Kaynak: Sözcü

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.