CHP’li Neslihan Hancıoğlu: ‘Geçim derdi olmayan bir Türkiye’yi inşa edeceğiz’

CHP’li Neslihan Hancıoğlu: ‘Geçim derdi olmayan bir Türkiye’yi inşa edeceğiz’
14.04.2023
A+
A-

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı görevinde olacağı Millet İttifakı iktidarında, en kapsamlı eylem planının ekonomi alanında yürütüleceğini kaydeden CHP’li Neslihan Hancıoğlu, “Kararlıyız, mutlaka başaracağız… Geçim derdi olmayan bir Türkiye’yi inşa edeceğiz” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Türkiye’nin ekonomi alanında yaşadığı büyük tahribatı onarma ve oluşan kayıpları giderme konusunda kararlı olduklarını vurguladı. Sorumsuz ve ilkesiz yönetim anlayışının Türkiye ekonomisini büyük bir kaosa sürüklediğini, Merkez Bankası’nı Kapalıçarşı’ya düşürdüğünü belirten Hancıoğlu “bu basiretsizliğe, bu beceriksizliğe, bu acze ülke teslim edilmez” ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı’nda oluşacak Millet İttifakı iktidarında, ekonomi alanında büyük bir şahlanış programının hayata geçirileceğinin altını çizen Hancıoğlu açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Ekonomide önceliğimiz ve hedefimiz ‘geçim derdi olmayan bir Türkiye’yi inşa etmektir. Yolsuzluktan elde edilen ve yurtdışına kaçırılan bütün kaynakları ülkemize geri getireceğiz ve yeniden milletimize tahsis edeceğiz. Yani Milletimizden çalınan 418 milyar dolar yine milletimizin olacak.

Türkiye ürettikçe, değerine değer katacak. Bu nedenle ülkemizin kaynakları, üretim seferberliğine yönlendirilecek. Beş yıllık bir takvim sonunda, yıllık ihracatta 600 milyar dolar seviyesine ulaşacağız, ihracatın kilogram değerini 2 doların üzerine, yüksek teknoloji ürünleri ihracatının payını ise iki katına çıkartacağız.

Her hasat döneminde zarar ettirilen, borç batağına sürüklenen, üretimden koparılan çiftçilerimizin bankalardan veya tarım kredi kooperatiflerinden aldıkları kredilerin faizleri sıfırlanacak. Tarım Kanunu’nun 21. maddesi tam olarak uygulanacak, çiftçimiz milli gelirden alması gereken en az yüzde 1’lik desteği almaya başlayacak. 

Kamu-özel işbirliği projelerinde “Dolar, Avro” bazlı soygunu bitireceğiz. Tamamlanan ve devam eden bütün projelerde, yükümlülükleri Türk Lirası’na çevireceğiz.

Aile Destekleri Sigortası Kanunu’nu yürürlüğe koyacağız ve sosyal yardım sistemini insan onuruna yakışacak bir şekilde daha da güçlü bir hale getireceğiz.

Kararlıyız, mutlaka başaracağız… Geçim derdi olmayan bir Türkiye’yi inşa edeceğiz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber