CHP’den sel mağduru Bafralı üreticiye destek  

CHP’den sel mağduru Bafralı üreticiye destek  
30.07.2024
59
A+
A-

CHP Samsun İl Teşkilatı, şiddetli yağışlar sonrası tarım arazileri ağır hasar gören Bafralı üreticileri ziyaret etti.

Bafra’da yaşanan su baskını felaketinin ardından CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, CHP Bafra İlçe Başkanı Av. Serkan Dönüm, CHP Samsun Yönetim Kurulu Üyesi Ziraat Mühendisi Esra Deniz Karagöl, CHP Bafra Belediye Meclis üyeleri Turgay Bayrak, Ömer Ocak CHP’nin bir önceki dönem Meclis Üyesi Erhan Akbulut, Bafra CHP üyeleri Sait Ali Nuhoğlu, Av. Mert Uslu, Rauf Karadeniz ve Levent Bayrak selin ağır etkilerinin yaşandığı Yeşilyazı, Koruluk, Koşu ve Fener mahallelerinde maddi zararların meydana geldiği arazilerde incelemelerde bulundu.

“BÜYÜK BİR SORUMSUZLUK ÖRNEĞİ”

Heyet, arazi sahipleriyle görüşerek taşkının üçüncü gününde halka yapılan yardımları ve çözüm önerilerini yerinde inceledi. Yaşanan felakete dair açıklamalarda bulunan CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, ‘’Bu taşkın maalesef ki Bafra ilçemizde, büyük bir mağduriyete yol açmıştır. Özellikle salçalık kapya biber, kavun ve karpuz ekili alanlarda ciddi maddi zarara neden olmuştur. AFAD tarafından günler öncesinde yapılan aşırı yağış uyarılarına rağmen, Sulama Birliği’nin gerekli önlemleri almaması kabul edilemez bir sorumsuzluk örneğidir. Kanallara gerekli bakımların ve temizliklerin yapılmaması nedeni ile kanalların moloz, sazlık ve su ile dolu olmasına yağmur suyunun da eklenmesiyle taşkınlar kaçınılmaz hale gelmiştir. Üreticilerimizin mahsullerine zarar veren yağmur suyu değil, bakımsız ve dolu olan kanallardan taşan sudur. Bu süreçte, köylülerimiz hem aldıkları yetersiz hizmetler için ödeme yapmak zorunda kalmış hem de ekonomik olarak zor bir dönemde olmalarına rağmen mahsullerinin zarar görmesiyle daha da mağdur edilmiştir. Olası çok daha şiddetli bir yağışta doğal afet sayılabilecek derecede taşkınların olması kaçınılmazdır. Bu mahallelerdeki  üreticilerimiz, AFAD’ın sel ve aşırı yağış uyarılarına rağmen yetkililerin ilgisizliğine ve gerekli tedbirlerin alınmamasına tepkilerini dile getirmiştir. Üç gündür gelen uyarı mesajlarına rağmen, Bafra Sulama Birliği ve diğer yetkililerin herhangi bir önlem almamış olması büyük bir sorumsuzluk ve iş bilmezlik örneğidir.” diye konuştu.

“TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Üreticinin yaşadığı mağduriyetin bir an önce giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Başkan Özdağ, “Bu ilgisizlik kabul edilemez. Üreticilerimizin zararlarının bir an önce karşılanması gerekmektedir. CHP olarak, yaşanan bu mağduriyetin takipçisi olacağız ve benzer felaketlerin tekrar yaşanmaması için gerekli önlemlerin alınması konusunda ısrarcı olacağız. Yetkililerin daha duyarlı ve sorumluluk sahibi olması gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Üreticilerimizin yanında olduğumuzu ve haklarının korunması için elimizden geleni yapacağımızı belirtmek isterim.’’ cümlelerini kaydetti.

“BAFRA HALKI BU İHMALİ HAK ETMEMİŞTİR”

CHP Bafra İlçe Başkanı Serkan Dönüm, yaşanan su baskını felaketinin ardından derin üzüntü yaşadıklarını dile getirerek, AFAD’ın uyarılarına rağmen gerekli önlemleri almayan sorumluları sert bir şekilde eleştirdi. Başkan Dönüm, “Bu felaket, halkımızın can ve mal güvenliğini hiçe sayan bir ihmalkarlığın sonucudur.” diyerek “AFAD’ın yapmış olduğu uyarılara rağmen gerekli tedbirlerin alınmaması, Bafra halkını büyük bir tehlike ile karşı karşıya bırakmıştır. Bu sorumsuzluk, vatandaşlarımızın hayatını riske atmakla kalmayıp, ciddi maddi kayıplara da yol açmıştır. Bafra halkı, bu ihmali kesinlikle hak etmemiştir. Yaşanan bu felaketin üzerinden günler geçmesine rağmen zararların telafisi için herhangi bir girişimde bulunulmaması kabul edilemez bir durumdur.” cümlelerini kaydetti.

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA YER ALACAĞIZ”

Başkan Dönüm, üreticinin yaşadığı zararın giderilmesi için sürecin takipçisi olacaklarını belirterek cümlelerini şöyle tamamladı: “CHP olarak, her koşulda Bafra halkının çıkarlarının ve haklarının takipçisi olacağımızı ve bu süreçte vatandaşlarımızın yanında yer alacağımızı taahhüt ediyoruz. Amacımız, yaşanan bu tür felaketlerin bir daha tekrarlanmaması için gerekli önlemlerin alınmasını sağlamak ve halkımızın mağduriyetini gidermektir.”

“BÜYÜK EKONOMİK ZARARA YOL AÇTI”

CHP Samsun İl Başkan Yardımcısı ve Ziraat Mühendisi Esra Deniz Karagöl de konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Önlenebilir bir su baskını, yetkililerin ihmali ve ciddiyetsizliği nedeniyle büyük ekonomik zarara yol açmıştır.” ifadelerini kullandı. Karagöl, yaşanan kayıpların telafisinin imkansız olduğunu vurgulayarak, “Bu olay, yetkililerin halkımızı  sosyal ve ekonomik anlamda koruma konusundaki yetersizliğini bir kez daha gözler önüne sermiştir”.  şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber