CHP Samsun İl Örgütü: Süper Kupa 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanmalıdır

CHP Samsun İl Örgütü: Süper Kupa 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanmalıdır
31.12.2023
A+
A-

CHP Samsun İl Örgütü tarafından 29 Aralık 2023 Cuma günü yani dün saat 20.45’de oynanması planlanan Süper Kupa finali için açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklama şöyle;

“Değerli Basın Mensupları ve Değerli Halkımız,

Galatasaray ile Fenerbahçe kulüplerimiz arasında 29 Aralık 2023 Cuma günü yani dün saat 20.45’de oynanması planlanan Süper Kupa finali; “Atatürk ve İstiklal Marşımız bizim içim haysiyet meselesidir!” diyebilen futbol takımlarımızın ve yöneticilerinin sahaya çıkmaması nedeniyle iptal edildi.

Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde, monarşik krallık olarak yönetilen Suudi Arabistan’da Türkiye Süper Kupa Maçı oynanamaz dedik..  Dinlemediler. Ne yazık ki haklı çıktık.

Basına sızan bilgilere göre dün Suudi Arabistan yetkililerince özellikle takımlarımızın sahaya ‘Atatürk temalı tişörtler’ ile ısınmaya çıkmalarına, kulüplerimizin maça Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ve “Ne mutlu Türk’üm diyene” sözlerinin yer aldığı pankartlara çıkmalarına izin verilmemiştir. Yine İstiklal Marşı ile ilgili olarak da bazı anlaşmazlıkların olduğu ancak daha sonra kısmen bu anlaşmazlığın aşıldığı basına yansımıştır. Ayrıca Atatürk temalı forma giyen taraftarların stada sokulmadıkları da yine sosyal medyada gündem olmuştur.

Sporun uluslararası platformlarda birleştirici ve değerlere saygı duyan bir araç olarak kullanılması gerektiğine inanırken, bu tür kararların Türk milletine yapılmış bir saygısızlık olduğunu belirtmek isteriz. Fenerbahçe ve Galatasaray takımlarının, tepki olarak sahaya çıkmama kararını çok doğru buluyoruz ve her iki takımımızı ve yöneticilerini tebrik ediyoruz, ulusal onurumuza sahip çıktıkları için de teşekkür ediyoruz. 

Maçın Riyad’da oynanacağının kamuoyuna açıklandığı 20 Ekim tarihinden bu yana, Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanmasına başından beri itiraz ettik.

Samsun Cumhuriyet Halk Partisi İl Örgütü olarak, Cumhuriyetin kurtuluş mücadelesinin ilk adımının atıldığı Samsun’da ve 19 Mayıs Stadı’nda Süper Kupa Maçının oynanması için 17 ilçe başkanımız ile birlikte aldığımız ortak karar gereği TFF Samsun Temsilciliğine 21 Kasım 2023 tarihinde resmi bir dilekçeyle başvuruda bulunmuştuk.

Dilekçemizde; Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine sahip çıkmamız gerektiğini ve Süper Kupa maçının Suudi Arabistan’da değil, Samsun’da oynanması gerektiğini ifade etmiş ve bunu da kamuoyuyla paylaşmıştık. 

Dün dünya kamuoyunun gözü önünde Suudi yetkililere karşı milli onurumuzu koruyamayan Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı’nın istifası yetmez, Her şeye tek başına karar veren kişinin sorumluluğunu da kamuoyuna hatırlatmak isteriz.

Bu çerçevede, milli ve manevi değerlerimize sahip çıkılmasını, korunmasını ve saygı duyulmasını öncelikle kendi resmi kurumlarımızdan bekliyoruz. Değerlerimize saygı göstermeyen, kamuoyunun tepkisini göz ardı eden bu tutumu kabul etmiyoruz. Cumhuriyetin evlatları olarak her zaman milli değerlerimize sahip çıkacağımızı bu vesileyle bir kez daha ifade ediyoruz.

Tekrar söylüyoruz;

Süper Kupa finali, üstünde şanlı Atatürklü arma bulunan tek futbol kulübü olan Samsunspor’un 19 Mayıs Stadyumu’nda oynanmalıdır.

Bu yıl ki Kupa’nın adı bundan böyle Süper Kupa değil ATATÜRK KUPASI olmalıdır. Maçın oynanacağı gün bütün evlerimiz ve sokaklarımız Türk Bayrakları ile donatılmalıdır.

Hangi takımı tuttuğu fark etmeksizin çağdaş cumhuriyet değerlerine, ulusal onurumuza ve sporcularımıza sahip çıkan tüm halkımızın yeni yılını kutluyor ve sonsuz teşekkürler ediyoruz.

Saygılarımızla”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.