Cevat Öncü’den boş vaatler!

Cevat Öncü’den boş vaatler!
07.02.2024
A+
A-

Yerel seçimler yaklaşırken CHP’nin Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Cevat Öncü’nün seçim vaatleri şaşkınlık yarattı.

Samsun Tekkeköy Çırakman mahallesi doğumlu olan Cevat Öncü’nü seçim vaatleri bu zamana kadar nerderdeydin sorusuna neden oldu.

Kendi doğduğu ilçe olan Tekkeköy’ün sorunlarına dahi hiçbir şekilde gündeme taşımayan Cevat Öncü’nün Samsun’un sorunlarına çözüm üreteceği vaatleri Samsunlular tarafından samimi karşılanmazken, Tekkeköy ilçesinde Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılarak yok pahasına yıkım kararı verilen evlerin durumuna sesiz kalan Cevat Öncü, “Samsun şehrine sahip çıkacağım” söylemi kendi ilçesine sahip çıkamayan aday koskoca şehre sahip çıkamaz söylemine neden oldu. Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yıkım karını protesto etmek için kendini yakmaya çalışan yaşlı kadını hiç gündemine dahi almayan Öncü, Tekkeköylü mağdur vatandaşların yanında dahi olmadı.

Öncü tarafından “Samsun Büyükşehir Belediyesi’nin yerel seçimler öncesi su tarifesi fiyatlarına yaptığı indirimi ben dile getirdim yapıldı” söylemi asılsız bulunurken, 31 Mart tarihinde yapılacak olan Samsun Büyükşehir Belediyesi yerel seçimler öncesi vatandaşa destek olarak indirim yaptığını açıklamış ama indirim su faturalarına tam olarak yansımamıştı. Uygulanmayan su tarifesi indirimine Cevat Öncü’nün ben dile getirdim su tarife fiyatlarını aşşağı inidirim söylemi Öncü’nün konudan bi haber olduğu gibi indirim yapılmış gibi seçmene yansıtmaya çalışması samimyetsiz açıklama olarak karşılandı.

CHP’den aday olana kadar Mühendis Cevat Öncü şehrin sorunlarını dile getirmediği gibi var olan sorunlarında hep görmezden geldi. CHP’den Samsun Büyükşehir Belediye başkan aday olan Cevat Öncü Samsun şehrinin tüm sorunlarını bildiği, sorunları bilmesine rağmen suskun kaldığı dikkatlerden kaçmazken, seçim kazanmak uğruna şehrin sorunlarını dile getirmesi vatandaşlar tarafından vaatleri ciddiye alınmadı.

Belediye Başkanlığı için CHP’yi basamak olarak kullandığı bilinen Cevat Öncü’nün, CHP’ye yeni üye olduğu üyelik sürecinden sonra CHP’den Samsun Büyükşehir Başkan adayı olarak halkın arasına aday olarak çıkması Samsunlular tarafından da karşılık bulmadı.

Özel Haber – Haberhas.com

YORUMLAR

  1. Brk dedi ki:

    Buzamnna kadar nerdeydin diye Cevat öncüyemi soruyorsunuz haber yaparken bile adil değilsiniz siz iktidarın payandasi olmuş besleme bir haber sitesisiniz