Çarşamba Orman Parkı bölgenin gözde mekanı oluyor

Çarşamba Orman Parkı bölgenin gözde mekanı oluyor
14.12.2023
A+
A-

Çarşamba  Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kentimizi bir turizm bölgesi haline getiren, insanların hafta sonu güzel havanın, yeşilin ve mavinin güzelliğine kapıldığı Çarşamba Orman Parkımız sadece kentimizin değil, Samsun’umuzun ve bölgemizin gözde mekanı oluyor” dedi.

Çarşamba Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan şehir yaşantısından uzakta, eşsiz tabiat manzaralarının hüküm sürdüğü, yeşilin ve mavinin buluştuğu nokta Çarşamba Orman Park, bölgenin turizm merkezi oluyor. Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan’ın turizm atağı olan Orman Park projesi hem yöre insanı hem de çevre il ve ilçelerden gelen insanlar tarafından beğeni topluyor. Çarşamba Orman Parkı ile insanların aileleriyle, sevdikleriyle birlikte hoşça vakit geçirebileceği, kültürel faaliyetlerin yanı sıra birçok spor branşıyla ilgilenebilecekleri büyük bir merkez vatandaşların hizmetine kazandırıldı.

Karadeniz Bölgesi’nin en geniş kumsal bantlarından birine sahip olan bu alan, aynı zamanda içerisinde yer alan fıstık çamları ile eşsiz bir doğal güzelliği de içerisinde barındırıyor. Doğayı koruyan, çevreye duyarlı bireyler yetiştirebilmek için Çarşamba Orman Parkı’na “Baykuş Orman Okulu” kazandırılıyor. Orman Parka kurulacak bungalov evlerin de çalışmaları devam ediyor. İçerisinde; kır lokantası, yürüyüş yolları, amfi tiyatro alanı, çocuk oyun parkları, tıbbi ve aromatik bitki bahçeleri, kamp alanları, gençlerin ve sporseverlerin doğa sporları, plaj sporu turnuvaları, festivaller gibi birçok etkinliğe katılabilecekleri bir alan vatandaşların hizmetine sunuluyor.

“Kentimiz herkes tarafından görülmeyi, ziyaret edilmeyi hak ediyor” 

Çarşamba Belediye Başkanı Halit Doğan, “Kentimiz birçok doğal güzelliği içerisinde barındıran, eşsiz doğa manzaralarına sahip bir kent. Biz de kentimizin bu güzelliklerini ön plana çıkarmak, bir turizm bölgesi haline getirmek aynı zamanda da bölge insanımıza da bir gelir unsuru oluşturmak için çalışıyoruz. Kentimize, Samsun’umuza gelen ziyaretçilerimizi en iyi şekilde ağırlamak, ilçemizi en güzel şekilde tanıtmak en büyük gayemiz.  Kalabalık ve gürültülü şehir hayatından uzaklaşmak isteyen vatandaşlarımız için Orman Park’ımız bir nefes alma noktası oldu adeta. Orman Park’ımız çam ağaçlarının arasında, özgürce nefes alıp kuş sesleri eşliğinde manzaranın tadını çıkarabildiğimiz bir yer. Burada piknik alanlarımızı, barbekümüzü, pide salonumuzu faaliyete geçirdik. Ormanımızın içinde upuzun bir yürüyüş yolu var. Çok geniş bir sahil bandına sahibiz. Bu yıl çeşitli spor müsabakalarını sahilimizde gerçekleştirmiş olduk. Sadece yazın değil kışın da kullanıma elverişli bir ortam oluşturuyoruz. Bu yıl yüzlerce misafirimizi Orman Parkımızda ağırladık. Bölgeye bungalov evler de kazandırıyoruz.  Konaklama alanlarıyla da daha güzel bir alan oluşmuş olacak. Orman Parkımızın çalışanlarını da hemşehrilerimiz oluşturuyor. Hem bir turizm merkezi meydana getirdik hem de bölge insanımızın için bir iş kapısı da oluşturmuş olduk. Kentimizin birçok önemli, güzel alanları var; bu alanları turizm merkezi haline dönüştürmek, bir yaşam alanı yapmak çok değerli. Çarşamba’mız, Samsun’umuz herkes tarafından görülmeyi, ziyaret edilmeyi hak ediyor” diye konuştu. 

ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber