Çarşamba havali̇manı ağustos ayında doldu

Çarşamba havali̇manı ağustos ayında doldu
09.09.2016
A+
A-

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun-Çarşamba Havalimanı’nın ağustos ayına ait iç ve dış hat yolcu, iniş kalkış yapan uçak ve yük trafiği hakkında bilgi verdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, DHMİ Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan havalimanı istatistiklerine göre ağustos ayında Samsun-Çarşamba Havalimanı’nda iç hatta 154 bin 147, dış hatta 15 bin 430 olmak üzere 169 bin 577 yolcuya hizmet verildiğini belirtti.

İç hat iniş kalkış yapan uçak trafiğinin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18 artışla bin 814 olduğunu bildiren Şahin, dış hatlarda da 127 olmak üzere bu sayının yüzde 17 artışla bin 941’e ulaştığını ifade etti.

Havalimanında yük trafiğinin ise yüzde 4 artışla 2 bin 87 ton olarak gerçekleştiğini anlatan Şahin, şunları kaydetti:

“Bu yılın 8 aylık istatistiklerine göre Samsun-Çarşamba Havalimanı’ndan bir önceki yılın 8 ayına göre yüzde 4 artışla 1 milyon 194 bin 356 yolcu hizmet aldı. Hizmet verilen uçak trafiği ise yüzde 17 artışla 13 bin 332’ye, yük trafiği de yüzde 3 artışla 10 bin 949 tona ulaştı. Samsun-Çarşamba Havalimanı’ndan karşılıklı olarak İstanbul ve Ankara’ya haftanın her günü, hafta içi 5 gün İzmir’e, çarşamba ve cuma günleri Antalya’ya, çarşamba ve cumartesi günleri Bursa’ya uçuş seferleri yapılmaktadır. Ayrıca pazartesi, salı ve çarşamba günleri Almanya’ya direkt uçuş seferi yapılmaktadır. Bunun yanında havalimanımızdan İstanbul Atatürk, İstanbul Sabiha Gökçen ve Ankara Esenboğa havalimanlarından bağlantılı olarak yurt içinde her noktaya, yurt dışında ise birçok noktaya uçuşlar yapılabilmektedir.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber