Canik’ten yazarlık eğitimi

Canik’ten yazarlık eğitimi
15.03.2019
A+
A-

Canik Belediyesi tarafından düzenlenen “Canik 2. Sen de Yazabilirsin Yazmaya İlkadım Etkinliği” kapsamında 120 öğrenci yazarlık semineri gördü.

Eğitim, kültür ve sanata verdiği önemle dikkat çeken Canik Belediyesi, çocuk ve gençleri yazarlığa teşvik etmek için yeni bir etkinliğe imza attı. Fatih İmam Hatip Ortaokulu’nda düzenlenen Canik 2. Sen de Yazabilirsin Yazmaya İlkadım Etkinliği’nde 120 öğrenciye uzmanlar tarafından yazmaya ilk adım semineri verildi.

YENİ YAZARLAR ÇIKABİLİR

Yazmanın ve okumanın önemine işaret eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, “Bu etkinlikle her bireyin istediği metinleri yazabileceğini, yazar olabileceğini, kitap yayımlayabileceğini öğrencilere yaşatarak anlatmak istedik. Ayrıca öğrencilerin istediği zaman, istediği türde, istediği kadar yazabileceğini gördüğü bir etkinlik oldu. Canik sınırları içerisindeki 120 öğrencimiz ikişer saat eğitim aldı. Belki de Canik’ten yeni yazarların çıkmasına vesile olacağız” dedi.

KİTAP HALİNE GELECEK

Canik Belediyesi olarak öğrencilerin yazdıklarını tek bir kitapta toplayarak bastıracaklarını belirten Başkan Genç “Çocuklarımız yazdıkları kitabı, dördüncüsünü düzenleyeceğimiz Çocuk Kitapları Günleri’nde diğer çocuk kitapları yazarlarıyla birlikte imzalayacaklar. İnşallah Canik’ten yeni yazarlar çıkar. Canik Belediyesi olarak bugüne kadar yaptığımız kültür, sanat ve eğitim çalışmalarımızla onur duyuyoruz” diye konuştu.

Canik’te camiler tek tek yenilendi

İlçedeki camileri tek tek yenileyerek elden geçiren Canik Belediyesi tarafından Kozlu Mahallesi Söbece Camii’nde yapılan yenileme çalışmaları da düzenlenen törenle açıldı. Başkan Genç, camilerin manevi havasını ayakta tutan mekanlar olduğunu söyledi.

Canik Belediyesi, ilçede bulunan okulların yanısıra camileri de tek tek çevre ve peyzaj düzenlemesi yaparak yeniledi. Belediye tarafından daha önce bir çok mahallede yapılan cami çevre ve peyzaj düzenlemelerinin ardından son alarak Kozlu Mahallesi’nde bulunan Söbece Camii’nde çevre düzenlemesi yaptı. Söbece Camii çevre düzenlemesi Cuma namazı öncesi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

‘CAMİLER EĞİTİM MEKANLARI’

Törende yaptığı konuşmada camileri sadece ibadet yapılan yerler olarak görmediklerini ifade eden Başkan Osman Genç, amaçlarının, yaptıkları düzenlemelerle camileri aynı zamanda birer eğitim yerine dönüştürmek olduğunu belirterek, yeniden medeniyeti inşa ettiklerini söyledi. Genç, “Bize göre okullarımız kadar camilerimiz de birer eğitim yuvasıdır. Eskiden camilerimiz hoş sohbetlerin edildiği, insanların bir şeyler öğrendiği, eğitim aldıkları mekanlardı. Bizim amacımız yaptığımız bu düzenlemelerle camilerimizi ibadethane olmasının yanında yeniden eğitim mekanları haline getirmek” dedi.

‘MANEVİ DEĞERLERİLE BÜYÜYEN ŞEHİR’

Bir şehrin geleceği için eğitim yuvalarının ve ibadethanelerin öneminin büyük olduğuna vurgu yapan Genç, “Yeni neslin inşasında okul ve camilerimizi asla ayıramayız. Çocuklarımız eğitim yuvalarında çok daha iyi şartlarda ilim, irfan öğrenirken, camilerimiz de ahlaki ve manevi değerlerimizin korunduğu, öğretildiği yerlerdir. Görevimiz boyunca ahlaki ve manevi değerleriyle birlikte büyüyen bir şehir hedefledik ve bu hedef çerçevesinde, camilerimize yaptığımız yatırımları çok önemsiyoruz” diye konuştu.

94 CAMİ YENİLENDİ

Bugüne kadar 50 milyon liralık yatırımla 94 camide tadilat ve çevre düzenlemesi gerçekleştirdiklerini ve bir de ilçeye Merkez Camii yaptıklarını belirten Başkan Genç, “Nasıl ki okullar şehrin aklı ise, camiler de şehrin kalbidir. Bu nedenle kendi medeniyet kodlarımızdan aldığımız formülle, şehrimizi planlarken gelecekle alakalı bazı değerlerimizi göz ardı etmiyoruz. Camilerimizi yeniden şehrin kalbine, hayatın merkezine yerleştirmeyi hedefledik. Yani şehirciliğin içerisine insanı ve değerlerimizi de koyduk” ifadelerini kullandı.

MAHALLELERE YATIRIMLAR

Mahallelerde önemli başka çalışmalar da yaptıklarını dile getiren Başkan Osman Genç, “Mahallelerimize Sıbyan Okulları ve Hanımlar Konağı da yaptık. Çünkü kadınlar ve çocuklarımız ailenin yapı taşıdır. Aile mutlu olursa şehir mutlu olur. Yaptığımız her şey geleceğimiz için” şeklinde konuştu. Başkan Genç ve beraberindekiler daha sonra Söbece Camii çevre ve peyzaj düzenlemesinin açılışını gerçekleştirdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.