Canik’ten Sarıkamış’a yolculuk

Canik’ten Sarıkamış’a yolculuk
04.01.2019
A+
A-

Canik Belediyesi, bundan 104 yıl önce Sarıkamış’ta donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçiği yerinde anmak üzere gençleri Sarıkamış’a gönderdi. Şehitleri anma yürüyüşüne katılacak gençler, manevi havayı soluyacak. Başkan Genç, “Sarıkamış’ta yaşanan acı olayı hala içimizde hissediyoruz” dedi.

Samsunlu gençler, Canik Belediyesi tarafından milli ve manevi değerleriyle yetişen bir gençlik hedefiyle 90 bin Mehmetçik’in donarak şehit olduğu Sarıkamış’ın manevi iklimini yaşamak üzere gittiği Kars’a gitti. Şehitler için düzenlenecek ve Türkiye’nin dört bir yanından insanların buluşacağı törenlere katılacak olan gençler, yolculuk öncesi Başkan Osman Genç’i ziyaret etti. Başkan Yardımcısı Alican Usta’nın da yer aldığı ziyarette gençlerle sohbet eden Başkan Genç, değerlerine bağlı bir gençliğin önemine işaret etti.

DEĞERLERİMİZİ ÖNEMSİYORUZ

Canik Belediyesi olarak manevi değerleri her zaman önemsediklerini ifade eden Başkan Osman Genç, “Daha önce Canik Belediyesi olarak iki kez Sarıkamış’a giderek şehitlerimizi anmıştık. Bu yıl ise gençlerimizi yolluyoruz. Buradaki amacımız o manevi iklimi gençlerimize yaşatmak. Bu vatanın kurtarılmasında ve korunmasında canlarını feda eden şehitlerimiz için ne yapsak azdır. Bu bakımdan Canik Belediyesi olarak anlamlı bir organizasyonda gençlerimizin bulunması bizler için onur verici.  Sarıkamış’ta yaşanan bu acı olayı hala içimizde hissediyoruz” dedi.

GENÇLER DERS ÇIKARMALI

Sarıkamış’ta yaşanılanların, özellikle gençlerin ibret alarak önemli dersler çıkarması gereken büyük kahramanlık tablosu olduğuna işaret eden Genç, “Bu mücadelenin kutsallığı ve kahraman askerlerimizin cesareti bizlere de büyük sorumluluklar yüklemiştir. Bugün de bizler bu fedakarlığın bilincinde olarak onların izinde birlik ve beraberlik içerisinde vatan için her koşulda çalışmak durumundayız. Bu vesileyle Sarıkamış’ta ve yurdun her köşesinde kahramanlık örneği göstererek adını tarihe yazdıran tüm şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor şükran ve minnetle anıyorum” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber