Canik’e yeni kültür merkezi

Canik’e yeni kültür merkezi

Canik Belediyesi tarafından Yavuzselim Mahallesi’nde yapılan Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi düzenlenen törenle açıldı. Başkan Genç, yaptıkları yatırımlarla fiziki dönüşümün yanında sosyal ve kültürel dönüşümü de sağladıklarını söyledi.

Canik Belediyesi, Samsun’a yeni bir kültür merkezi kazandırdı. Canik Kültür Merkezi’nin ardından şimdi de Yavuzselim Mahallesi’nde yapılan Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı. İçerisinde çok amaçlı düğün salonu, hanım konağı, sıbyan mektebi, müzik okulu ve kurs merkezinin bulunacağı kültür merkezinin açılışını gerçekleştiren Başkan Osman Genç, fiziki dönüşümün yanında sosyal ve kültürel dönüşümü de sağladıklarını söyledi.

SOSYAL VE KÜLTÜREL DÖNÜŞÜM

Açılış töreninde konuşan Başkan Genç, amaçlarının fiziki ve sosyal dönüşüm gerçekleştirerek şehir yaşayanlarının yaşam standartlarını yükseltmek olduğunu söyledi. Halkın istek ve beklentilerine uygun olarak projeler geliştirdiklerini ve uyguladıklarını ifade eden Başkan Genç, “Dönüşüm sadece eski binaları yıkıp, yenilemek değildir. Bu tür sosyal ve kültür yatırımlarıyla insanlarımızın zihinsel, kültürel dönüşümüne ve gelişimine yönelik çalışmalar yapıyoruz. Yavuzselim Mahallemizde dönüşüme bağlı olarak gerçekleştirdiğimiz Güzel Evim, Mutlu Geleceğim projesi ile doğalgaz, elektrik, kanalizasyon gibi fiziki çalışmaların ardından şimdi de sosyal ve kültürel dönüşümü sağlayacak kültür merkezini hizmete açmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

ŞEHİR VE İNSAN

Yaptıkları yatırımlarla her mahalleyi hizmetlerle süslediklerini ve nakış gibi işlediklerini belirten Başkan Genç, “İnsanların yaşam standartlarını yükseltici çalışmalar yapıyoruz. Bütün çabamız şehir ve insan arasındaki bu organik bağı korumaktır. Şehrin estetikliği, o şehirde yaşayan insanların psikolojisini, davranışlarını ve sosyo-kültürel gelişimini etkiler. Bu nedenle Yavuzselim Mahallemizde yaptığımız tesisimiz de büyük önem taşıyor. İçerisinde sıbyan mektebi, müzik okulu, hanım konağı, çok amaçlı salonuyla Roman vatandaşlarımızın değerlerine, kültürlerine değer katacak bir merkez olacak” diye konuştu.

AYNI ANDA BİR ÇOK PROJE YÜRÜTÜLÜYOR

Canik’te aynı bir çok projenin de devam ettiğine dikkat çeken Başkan Genç, “Yavuzselim Mahallemizdeki kültür merkezimizin yanında diğer mahallelerimizde de çok önemli projelerimiz devam ediyor. Bir çok mahallemizde hanım konakları ve sıbyan okulları devam ediyor. Yine camilerimizde çevre düzenleme çalışmaları aralıksız sürüyor. Çalışmaları devam eden 15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe)’ndeki turizm projemizin yanında bir de Meşe Orman Park projemizin ikinci etap çalışmalarını yürütüyoruz. Aynı zamanda şehrimize yeni bir müze daha kazandırıyoruz. 1071’den 15 Temmuz’a Destanlar Müzemizi de inşallah yakında açacağız. 15 yıldır olduğu gibi Canik adeta bir şantiye alanı gibi. İlçemizin dört bir köşesinde mutlaka bir çalışmamız var” ifadelerini kullandı.

EŞİT HİZMET

AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş da, “Yaratılanı severiz yaratandan ötürü anlayışıyla, AK Parti hükümetleri ve belediyelerince 81 milyon vatandaşımıza hizmet eşit şekilde dağıtılmaktadır. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışıyla bugünlere geldik, Bugün Yavuzselim mahallemize hizmet edecek çok güzel bir kültür merkezinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Roman kardeşlerimiz her şeyin en güzeline layık. Böyle bir eseri kazandıran başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

BAŞKAN GÖNÜLLERİ İNŞA ETMİŞ

Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nen çok muhteşem bir eser olduğunu ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcalı, “Bu eseri kazandıran başkanımıza ve yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Samsun’umuza hizmet etmesi açısından çok güzel bir çalışma. Burada AK Parti belediyeciliğinin çok güzel örneğini görüyoruz” diye konuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekte ise, “Sayın başkanımız Canik’i yeniden inşa etmiş ama asıl inşaayı gönüllerde yapmış. En Roman Dostu Belediye anlayışını Türkiye’ye getirdi ve ödül aldı. Romanların derdiyle dertlendiği için çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

AÇILIŞI YAPILDI

Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar da, şunları söyledi: “Romanlar olarak her yerde, her alanda olacağız. Canik Belediyesi tarafından yapılan bu kültür merkezi çok güzel bir merkez. Başkanımıza kalbi teşekkürlerimi iletiyorum. Türkiye’de örnek olan yerlerden birisi.” Konuşmaların ardından Başkan Osman Genç, Yavuzselim Mahallesi ile birlikte yakın mahallelere de hizmet verecek olan Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nin açılışını gerçekleştirdi. Başkan Genç daha sonra beraberindekilerle birlikte kültür merkezini gezdi. Yoğun ilgi gören açılışa Başkan Genç’in yanısıra eşi Nimet Genç, AK Parti Samsun Milletvekili Fuat Köktaş ve Orhan Kırcalı, AK Parti İzmir Milletvekili Cemal Bekte, AK Parti Canik İlçe Başkanı Ercan Eler, Türkiye Romanlar Konfederasyonu Başkanı Ahmet Çokyaşar, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, başkan yardımcıları, meclis üyeleri, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber