Çalışan emeklinin 5 bin liralık ikramiyesi yatıyor! İşte ödeme günleri

Çalışan emeklinin 5 bin liralık ikramiyesi yatıyor! İşte ödeme günleri
09.12.2023
A+
A-

Emeklilerin heyecanla takip ettiği 5 bin liralık ikramiye konusunda önemli bir gelişme ortaya çıktı. İkramiyeler belirlenen bir sıraya göre dağıtılacak. İşte ayrıntılar…

Çalışan emeklilerin de dahil olduğu 4 milyon 689 bin kişiye 5 bin TL’lik ikramiye ödemesi için tarih belli oluyor. Bu ödemelerin 15 Aralık’a kadar hesaplara yansıtılacağı ifade ediliyor.

Bu ödemeler, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılını kutlamak için bir defalığına yapılacak.

Başta sadece çalışmayan emekliler için planlanan ikramiye, hükümetin yeni kararıyla çalışan emeklileri de kapsayacak şekilde genişletildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 15 Aralık’a kadar ödemelerin bitirileceğini söylerken, ödeme takviminin detayları da ortaya çıkıyor.

Önceki ödemelerde olduğu gibi, emeklilerin maaş aldıkları günlere göre ödemelerin dağıtıldığı bir sistem uygulanıyor. Ödeme günleri belirlenen gruplar, o tarihte ikramiyelerini alabilecekler.

Bankalarda oluşabilecek yoğunluğu azaltmak için ödemeler aşamalı olarak yapılıyor.

Bu durum, ödemelerin tek seferde tüm emeklilere ulaşma ihtimalini artırıyor.

AK Parti’li yetkililer, 5 bin liralık ikramiyelerin 15 Aralık’a kadar hesaplara gönderileceğini belirtiyorlar. Pazartesi günü itibarıyla ödemelerin sona ermesi bekleniyor ve emekliler, yakında ödeme takvimi hakkında resmi açıklama yapılmasını umuyorlar.

Geçmişteki ödemelerde olduğu gibi, emekli maaşlarının yatırıldığı banka hesaplarına pazartesi günü aktarılması planlanıyor. Ödeme günü 20, 21, 22 olanlara 12 Kasım ve ödeme günü 23, 24, 25, 26 olanlara ise 13 Kasım’da ilgili ödemeler gönderildi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber