Çakır: Adil bir sınav sistemi gelecek

Çakır: Adil bir sınav sistemi gelecek
27.05.2018
A+
A-

Cumhuriyet Halk Partisi Samsun İl Kadın Kolları Başkanı Elif Çakır, Açıköğretim Fakültesi sınavlarına giren tüm öğrencilere başarılar diledi.

Sınav sisteminin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğine işaret eden Çakır, “Bu hafta sonu binlerce öğrenci Açıköğretim Fakültesi sınavlarına girdi. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum. Umarım her şey istedikleri gibi olur. Ancak, Türkiye’deki sınav kurumunun güvenilirliğini yitirdiğini de söylemeden geçemeyeceğim. Devletin içinde yapılanmış bir örgüt, yıllarca soruları çalmış, birilerine servis etmiş. Bu mide bulandırıcı işler dönerken, hükümet resmen uyumuş. Soru çalmak demek, gençlerin geleceğini çalmak demek. Soru çalan kadar, buna engel olamayan da sorumludur. Bugün yine aynı kurumun yaptığı sınavlara giriyoruz. Kafamızın içinde hala ciddi soru işaretleri var. Acaba diyoruz. Acaba yine birileri soruları çalıyor mudur? Bu endişe içimizi kemiriyor. O nedenle yeniden bu kurumlarla vatandaş arasında güven bağının kurulması gerekir. “ dedi.
24 Haziran’dan sonra herkes için ortak bir geleceğe dönük eğitim politikalarının hayata geçirileceğini söyleyen Elif Çakır, “Bilimsel eğitime dönmekten başka çaremiz yok. Bir ülke ki bilimsel gerçekleri görmezden gelir, batmaya ve yalnızlaşmaya mahkumdur. 24 Haziran tarihi, eğitim sisteminin de milletin geleceğini aydınlatacak metotlarla buluşacağı tarih olacak. Bugün Türkiye’de, eğitim politikaları da tek kişinin iki dudağı arasında. Cumhurbaşkanı’nın eğitimle ilgili nasıl bir alt yapısı var ki, bu konuda söz sahibi olabilsin? Eğitim politikaları, şûralarda belirlenir. Eğitim politikaları, sendikaların da içinde olduğu çalıştaylarda belirlenir. Doğrusu budur. Ancak bugün görüyoruz ki, tek kişi istedi diye TEOG ortadan kalkıyor. Niye getirdiniz, neden kaldırdınız? Okulları, nitelikli niteliksiz diye ikiye ayırdılar. Bizzat Bakan kendisi söylüyor. Ne kadar yakışıksız! İşte bunların hepsinden kurtulacağız. Bu günler inanın çok yakın. Fırsat eşitliğini temel alan bir eğitim sistemini, adil bir eğitim sistemini hayata geçireceğiz. Eğitimde zengin fakir ayrımı ortadan kalkacak. Hani vatandaşın çocuklarını İmam Hatip’lere yönlendiriyorlar, kendi çocuklarını büyük kolejlere gönderiyorlar ya, hepsinin maskesini düşüreceğiz.” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber