Büyükşehir Önünde Eylem Üstüne Eylem

Büyükşehir Önünde Eylem Üstüne Eylem
06.11.2019
A+
A-

Samsun Büyükşehir Belediyesi önünde önceki gün yapılan su zammı protestosunun ardından, öğrencilerde ulaşıma yapılan yüzde 18’lik zammı protesto etti. Öğrenciler, zammın geri alınmasını istedi.

Samsun Büyükşehir Belediyesi ve SAMULAŞ’ın aldığı kararla toplu taşıma ücretlerine yüzde 18 oranında zam yapıldı. Üniversite öğrencileri, ulaşım zamlarını belediye önünde protesto etti, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ve SAMULAŞ Genel Müdürü Ender Sedat Tamgacı’ya çağrı yaparak zamların geri alınmasını talep etti. Öğrenciler, suya yapılan yüzde 25’lik zammında öğrencileri mağdur ettiğini belirterek, yaşamlarının daha çekilmez bir duruma geldiğini savundu.

ÖĞRENCİLERİN YAŞAMI ZORLAŞTI
Öğrenciler, “Ulaşımdan sağlığa, barınmadan doğalgaza, su, elektrik fiyatlarına kadar temel ihtiyaçlarımız her gün biraz daha zamlanmaktadır. Ekonomik krizin faturası emekçilere kesilmek istenmekte, milyonlarca üniversite mezunu işsizlik ve borçluluğa mahkum edilmektedir.
Öğrenciler her gün yeni zamlarla uyanmaktadır. Kampüs içi ulaşım tramvay yapımından sonra ücretli hale gelmiştir. KYK yurt ücretlerine dönem başında zam yapılmış, en düşük yurt ücreti 200 TL olmuştur. Yine yemekhane ücretlerinden kantin fiyatlarına kadar her şeye zam gelmiştir “dedi.

ÖĞRENCİLERE SAHİP ÇIKIN
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir’in seçim öncesi hiçbir şeye zam yapılmayacağı yönünde açıklaması olduğunu öne süren öğrenciler, “Ancak halkımızın iyi bildiği üzere suya yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapılmıştır. Geçtiğimiz hafta ise ulaşıma yüzde 18 zam yapıldı. Üniversite öğrencilerinin aldığı 500 tl’lik burs/kredi, bu zamlar karşısında eriyip gitmiştir. Maddi durumu kötüleşen öğrenciler çok ucuza, uzun saatler ve güvencesiz çalışmaya mahkum edilmiştir. Su ve ulaşıma yapılan zamlar geri çekilsin. Kampüs içi ulaşım ücretsiz hale getirilsin. Su, doğalgaz ve elektrikte öğrencilere indirim uygulansın. İlçe fakültelerine öğrenci indirimli ringler getirilsin. Samsun halkını bu taleplerimize destek olmaya çağırıyoruz “diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber