Büyük Zafer’in 97. Yıldönümü Büyük Coşkuyla kutlandı

Büyük Zafer’in 97. Yıldönümü Büyük Coşkuyla kutlandı
30.08.2019
A+
A-

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 97. Yıldönümü kutlamaları Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programla başladı.

Tören Valimiz Sayın Osman Kaymak, beraberinde Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile birlikte törene katılan askeri birlikler ve halkın bayramını kutlaması ile başladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile devam eden törende, Sahra Sıhhiye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı adına Öğretmen Albay Baha Mutlu Aydın tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Sonrasında Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril ve öğrenciler tarafından şiir okundu. Şiirlerin ardından Samsun Büyükşehir Belediyesi ve İlkadım Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu tarafından mini konser verildi. Konserin ardından Samsun Canik Belediyesi Halk Oyunları ekibi tarafından gösteri sunuldu. Daha sonra Sahra Sıhhiye Eğitim Merkezi Komutanlığı tarafından mini konser verildi.

30ağustos kutlamalkarı13p

Tören öğrencilerin, askeri birliklerin ve gazilerin resmi geçidiyle sona erdi.

Törene ayrıca, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, Ondokuzmayıs Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vedat Ceyhan, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Ahmet Bahadır, ilçe belediye başkanları, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri, idari ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Samsun’da 30 Ağustos Zafer Bayramı Coşkusu Atatürk Anıtı’na Çelenk Sunumuyla Başladı
Atatürk Anıtı önünde düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunmasının ardından Valimiz Sayın Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir tarafından anıta çelenk sunumuyla başladı.

Burada Anıt Şeref Defteri’ni imzalayan Valimiz Sayın Osman Kaymak deftere; “Aziz Atam, Bugün Büyük Zafer’in 97. yılını birlik ve beraberlik içinde, coşku ile kutlamanın mutluluğu içerisinde huzurundayız. 19 Mayıs 1919’da Samsun’dan atılan ilk adımla başlayan kutlu yürüyüşün neticesi olan bu zafer, vatanın her karış toprağını kanıyla sulamış bu yüce milletin, düşmanı vatanın bağrında boğduğu günün adıdır.

Tüm imkân ve kabiliyetlerini göğsündeki imana katık edip savaş meydanlarına koşarak giden Türk Milleti, Tam Bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devletine hayat vermiş ve adını tarihe altın harflerle nakşettirmiştir. Karşılaştığı tüm engelleri birlik ve beraberlik içinde, kararlı duruşuyla aşan milletimiz, 15 Temmuz’da da şer odaklarına aynı kararlılıkla cevap vererek vatanına sahip çıkmıştır.

Milli Mücadelenin 100. Yılında Samsun’dan yayılan milli birlik, kardeşlik ve beraberlik ruhunun ebedi kalacağına inancımız tamdır.

Bu ülkeyi ebediyete kadar yaşatmak üzere bizlere bırakan başta siz olmak üzere, vatanımız, bayrağımız, bağımsızlığımız ve mukaddes değerlerimiz uğruna kahramanca şehadete yürüyen tüm şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Ruhunuz şad olsun.” yazdı.

Atatürk Anıtı önünde düzenlenen törene ayrıca, Samsun Milletvekilleri Neslihan Hancıoğlu, Bedri Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İlçe Kaymakamları, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Ahmet Bahadır, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, askeri, idari ve mülki erkan, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

30ağustos kutlamalkarı1412

Samsun Valisi Osman Kaymak ‘Yaşayan Atatürk Salonu’nda Tebrikleri Kabul Etti

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü’nün 97. Yıldönümü kutlamaları dolayısı ile Valiliğimiz ‘Yaşayan Atatürk Salonu’nda tebrikat töreni düzenlendi.

Törende Valimiz Sayın Osman Kaymak, Garnizon Komutanı Topçu Albay Recep Ali Üstün ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ile beraber tebrikleri kabul etti.

Törene, Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Sabri Kılıç, Vali Yardımcısı Hasan Öztürk, İl Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanı Sg. Alb. Ahmet Bahadır, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, askeri, idari ve mülki erkan katıldı.

30ağustos kutlamalkarı1 30ağustos kutlamalkarı13 30ağustos kutlamalkarı

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber