Büyük Anadolu Hastaneleri’nden ‘Spor yaralanmaları’ semineri

Büyük Anadolu Hastaneleri’nden ‘Spor yaralanmaları’ semineri
11.05.2018
A+
A-

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli antrenörlere ‘Spor yaralanmaları’ seminer verdi.

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri sosyal sorumluluk bilinciyle toplumun her kesimine ulaşması amacıyla gerçekleştirdiği sağlık seminerlerine devam ediyor.

Bu kapsamda Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nde görevli antrenörlere ‘Spor yaralanmaları’ konusunda seminer vererek önemli bilgiler paylaştı.

Spor yaralanmalarında Burkulmalar, Diz yaralanmaları, Şişmiş kaslar, Aşil tendonu yaralanmaları, Kaval kemiği ağrıları, Rotator manşet yaralanmaları, Kırıklar, Çıkıklar gibi sağlık sorunları ile karşılaşıldığını belirten Büyük Anadolu Hastaneleri Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, antrenörlere bu durumlarda önce yapılacak olan ilk yardımın çok önemli olduğunu söyledi.

Ön hazırlık yapmadan yapılan sporlarda aşırı zorlamaların kazalara ve sakatlıklara yol açabileceğini belirten Doç. Dr. Cem Coşkun Avcı, ““İster amatör , isterse profesyonel spor yapın, başınıza en sık gelen olaylardan biri sakatlanmak yada yaralanmaktır. Bu durumda kimi insan gözünü hastanede alırken, kimi ise hiç umursamadan günlük hayatını sürdürmeye çalışıyor. Yeterince ön hazırlık yapmadan yapılan egzersizler, aşırı zorlamalar, yaralanmalara ve sakatlıklara yol açabiliyor. Bunun için siz antrenörlere önemli görev düşüyor. Sporcunun yaralandığında sizlerin ilkyardım konusunda bilgili olması sporcunun uzman doktor tarafından yapılacak tedavi süreci öncesi büyük önem arz eder.” dedi.

Düzenlenen seminere Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Süleyman Demirtaş katıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber