Büyük Anadolu Doğum Okulu’nda Doğuma Hazırlık Eğitimleri Devam Ediyor
Büyük Anadolu Doğum Okulu’nda anne adaylarına yönelik hamilelik öncesi ve sonrasındaki süreçleri daha rahat atlatabilmeleri, korku ve kaygılarından kurtulabilmeleri amacıyla düzenlenen “Doğuma Hazırlık Eğitimleri” devam ediyor.
“Sağlıklı bir gebelik için yanınızdayız” sloganı ile yola çıkan ve kısa sürede kadınların hamilelik konusunda A’dan Z’ye bilgi olmaları için alanında uzman doktorların, psikolog, diyetisyen ve spor eğitmenlerinin hizmet verdiği Büyük Anadolu Doğum Okulu’nda doğuma hazırlık eğitimleri hız kesmeden devam ediyor.
Gebelik sürecinde özellikle korku ve kaygıların ortadan kaldırılmasına yönelik anne adaylarına eğitim vererek destek olan Büyük Anadolu Doğum Okulu’nun Ekim ayı eğitim programında Büyük Anadolu Hastanesi kadın doğum doktoru Op. Dr. Özge Piri Mantar ve Büyük Anadolu Doğum Okulu Psikolog Uzm. Psk. Selin Pekşen önemli bilgiler verdi.
GEBELİKTE KONTROL VE TESTLER
Gebelik tanı ve takibi, down sendromu ve tarama testleri, gestasyonel diyabet, hipertansiyon, doğum eylemi süreci ve evreleri hamilelik dönenimde çok önemli konular olduğunu dile getiren Op. Dr. Özge Piri Mantar, ” Doğum, doktor ve hastanın karşılıklı güven ilişkisine bağlı olarak güzel bir hikayeye dönüşebilir. Bizler gebeliğin başlangıcından itibaren sizleri tüm kontrol ve testlerle takibe alıyoruz ve doğum anına ilişkin ipuçları yakalıyoruz, bu sayede risk faktörlerini büyük ölçüde saptıyor ona göre doğum haritanızı çiziyoruz.
Hamilelik boyunca düzenli egzersiz yapmak, kilo alımına dikkat etmek ve kişinin psikolojik olarak normal doğuma kendine hazırlaması doğum anını oldukça kolay bir hale getiriyor.
GEBELİKTE KİLO KONTROLÜ
Normal doğum için muayene sonuçlarının uygun olmasıyla birlikte anne ve bebeğin normal doğuma uygun kiloda olması gerekir. Hem kilo kontrolünü sağlamak hem de doğumda yardımcı kasları güçlendirmek adına hamilelikte risk durumu yoksa gebeliğe uygun hareket ve egzersiz öneriyoruz. Ancak anne fizyolojik anlamda tam olarak normal doğuma hazır olsa bile psikolojik olarak doğum korkusu vb. nedenlerle normal doğumdan vazgeçebiliyor. Annenin doğuma bilinçli hazırlanması doğum anını daha etkili yönetmesine ve doğum tercihini özgürce yapmasına yardımcı oluyor.” dedi.
BABA DESTEĞİ ÇOK ÖNEMLİ
Anne adaylarını psikolojik olarak hamilelik öncesi ve sonrasındaki sürece verdikleri bilgilerde hazırladıklarını belirten Uzm. Psk. Selin Pekşen ise, “Eğitim programımızda katılımcılara gebelilikte görülen psikolojik değişikler ve çözüm önerilerini anlattık. Anne adaylarının özellikle bu süreci rahat atlatabilmesi için babanın da bu sürece dahil edilmesini sağlıyoruz.
Babanın burada anneyi duygusal olarak desteklemesi çok önemlidir.
Anneyi bu süreçte depresif duygulanımdan korunmak ister çünkü olumsuz yaşantıların gebelik sürecini etkileyeceği yönünde içgüdüsel bir farkındalığa sahiptir. Dolayısıyla anne adaylarının bu süreçe duygu durumunun dengede tutulması gerekmektedir” diye konuştu.
EĞİTİMLER TAM GAZ DEVAM EDİYOR
Doğuma Hazırlık Eğitimleri Ekim ayı programı 15’er kişilik gruplar halinde devam etmektedir. Katılmak ve seminerler konusunda bilgi almak isteyen anne adaylarının 0362 431 08 00 nolu telefondan yada www.samsundogumokulu.com adresinden ulaşabilirler.