Burun eti küçültme tedavisi ile daha rahat nefes alın!

Burun eti küçültme tedavisi ile daha rahat nefes alın!
22.12.2020
A+
A-

Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Davut Tepe “Günlük yaşam konforunu ciddi derecede etkileyen burun eti şikayetinden cerrahi tedavi olarak rahat nefes almak mümkün” dedi.

Burun solunum sistemi içinde önemli bir yere sahiptir diyen Büyük Anadolu Hastaneleri Büyük Anadolu Hastaneleri Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Davut Tepe, “Sağlıklı bir yaşam için burundan rahat bir nefes alabilmek çok önemlidir.
Burun eti sorunu toplumda sıklıkla karşılaşılan bir durumdur. Halk arasında burun eti olarak da bilinen konkalar burun içinde bulunan ve zengin damarlarla çevrili yapılardır.
Burun eti büyümesinin en sık görülen belirtisi burun tıkanıklığıdır. Kişi derin nefes almakta zorlanır. Gece uykusunda oksijen alımını artırmak için ağızdan solunum yapar ve bazı durumlarda horlama şikayeti ortaya çıkar.

FARKLI SAĞLIK SORUNLARINA YOL AÇIYOR
Yeterince oksijen alınamamasına ve bunun sonucunda kronik baş ağrısı ve dolaşım bozuklukları gibi problemlere neden olmaktadır. Aynı zamanda burun eti büyümesinin çocuklarda görülmesi durumunda kronik yorgunluk, konsantrasyon bozukluğu ve gelişim geriliğine de neden olmaktadır. Ayrıca hastanın günlük yaşam konforunu ciddi derecede etkilemesinin yanı sıra aynı zamanda uzun süreçte yeterli oksijen alınamamasının bir sonucu olarak ciddi kalp hastalıklarına neden olmaktadır.

TEDAVİ İÇİN GEÇ KALMAYIN
Burundan nefes alamama şikayeti KBB polikliniğine en sık başvuru nedenlerinden biridir. Burun etlerinde meydana gelen anormal nitelikte büyümelerin kişide çeşitli şikayetlere sebep olduğu durumlarda, burun eti küçültme ameliyatları uygulanmaktadır. Sürekli burun tıkanıklığı bulunan ve başka tedavi seçeneklerine yanıt vermeyen kişilerde, ameliyat yöntemiyle burun eti küçültme gerçekleştirilmekte ve hasta rahat bir nefes almaktadır. Bu anlamda burundan nefes alamayan kişilerin mutlaka bir KBB uzmanına görünmesi yaşam kalitesini arttırması için büyük önem taşır” diyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber