Bürokrat ve Siyasilerden 23 Nisan Mesajları

Bürokrat ve Siyasilerden 23 Nisan Mesajları
22.04.2019
A+
A-

Samsun Valisi Osman Kaymak başta olmak üzere birçok, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcisi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayınladılar.

Samsun Valisi Osman Kaymak, Bugün ülkemizin her köşesinde, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yıldönümünü ve bir milletin istiklalini ve çocuk masumiyetini bir araya getiren Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir heyecanla kutluyoruz. Bugünü bayram olarak kutlayan çocuklarımızın sevincini ve coşkusunu paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.

23 Nisan 1920, ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ sözünden hareketle ecdadımızın birlik ve beraberlikten ödün vermeden, vatan toprakları uğruna büyük mücadeleler verdiği, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkma adına Milli İradeyi hâkim kılıp Türkiye Büyük Millet Meclisi’ni meydana getirdiği ve cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı tarihtir.

23 Nisan, Çocuk Bayramı olmanın yanı sıra, millî hafızamızda özenle saklanan; hâkimiyetin kayıtsız şartsız millete ait olduğunun tescil edildiği tarihtir. Türk Milletinin ebediyen bağımsız yaşama hakkına sahip olduğunun ve bu bağımsızlığını da ancak milletin azmi ve kararlılığı ile sağlayacağının somut bir ifadesidir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayramdır. Çocuklarımızın bu sorumluluğun bilinci ile hareket ederek çalışacaklarına, cumhuriyetimizi lider ülke yaparak yaşatacaklarına, aydınlık yarınlarımızın mimarları olacaklarına inancımız sonsuzdur. Bizlerde ülkemizi aydınlık yarınlara taşımaya yönelik tüm çabalarında onlara destek verecek, her zaman yanlarında olacağız.

Sevgili Çocuklar,
TBMM’nin açıldığı bu özel günün aynı zamanda Atatürk tarafından sizlere bayram olarak armağan edilmesi çok büyük anlam taşımaktadır. Bu size duyulan güvenin en somut ifadesi olduğu gibi, varlığınızın bizler için ne kadar önemli olduğunun da göstergesidir. Sizler milletimizin en büyük zenginliği, umudusunuz.

Geleceğimizin teminatı olan sizlerin sağlıklı, sıhhatli, erdemli, bilimi ve teknolojiyi kullanan, bilimin ve aklın yol göstericiliğinde sorunlara çözüm üretebilen, araştıran, sorgulayan, milli, ahlaki, insani ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; görev ve sorumluluklarını bilen bireyler olarak yetişmenizi önemsiyor, bu minvalde devletimizin bütün imkânlarıyla sizlerle olduğunu bilmenizi istiyorum.

Bu sene 19 Mayıs 1919’un 100. Yıl kutlama etkinlikleri kapsamında ‘41. TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği’ni, İlkadım Şehri Samsun’da bütün dünya çocukları ve gözbebeğimiz olan sizlerle kardeşlik ve barış içerisinde kutladık. Dünyanın dört bir tarafından ülkemize gelen çocukları Türk misafirperverliğinin ve ülkemiz kültürünün en güzel örnekleriyle ağırladınız. Bu vesileyle sizlere ve ailelerinize çok teşekkür ediyorum.

Tüm çocukların; savaşın, çatışmaların, kavgaların olmadığı, çok daha güzel, huzurlu ve neşeli bir dünyada yaşamaları temennisi ile başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum.

Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı, Türkiye Cumhuriyeti’nin temel kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Gazi Meclisin (TBMM) açılışının 99. Yıl dönümünü büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. Dünya çocuklarının kutladığı tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, tarihi bir onuru ve gururu taşımaktadır.
Millet iradesinin oluşturduğu, 23 Nisan 1920’de Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kurulan TBMM, halkın doğrudan ülke yönetimine ortak olmasını sağlamış, bu önemli bir dönüm noktası olarak tarihte yerini almıştır. ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ vurgusuyla Türk Milleti’nin büyük uyanışı ve Kurtuluş Mücadelesi’nin en önemli oluşumu olan TBMM, yurt satında temsil yetkisini kazanmıştır. Meclisin açılmasıyla birlikte düşman işgaline karşı daha güçlü bir mücadele, kenetlenme ile bağımsız Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelleri oluşturulmuştur. Her vatandaşın milli iradesinin yansıması olan meclis, bütün fertlerin düşüncelerini ve duygularını taşımaktadır. Halkın ülke yönetimine ortak olması, tarihi bir dönüm noktasıdır. Dört bir yandan kuşatılmış bir ülke zorlu süreçlerden geçerken, büyük bir mücadelenin sonucunda 23 Nisan 1920’de ulusal egemenlik tesis edilip, tarih yeniden yazılmıştır.

Güçlü Türkiye temellerinin atılmasının ardından şimdi Türkiye dünyada sayılı devletler arasında yerini almış ve yükselişini hızla sürdürmektedir. Barışın, saflığın, umutların simgesi olan, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza 23 Nisan’ın bayram olarak hediye edilmesi ayrı bir önem taşımaktadır. Dünya çocuklarının kutladığı tek bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda dünya çocukları ülkemizde bir araya gelmekte, dünya barışının temelleri atılmaktadır. Bu önemli bayram, dünyada sevginin, kardeşliğin ve barışın Türkiye topraklarında yeşermesini sağlamıştır. Çocuklarımız, kıymetlilerimiz, geleceğimiz, umutlarımızdır. Çocuklarımızın böyle önemli bir günle kenetlenmesi, milli iradenin temsil yetkisini daha da güçlendirmektedir. Bizler de 23 Nisan tarihinin taşıdığı anlam ve öneme sahip çıkmak, bu mirası gelecek nesillere aktarmak zorundayız. Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatacak olan çocuklarımıza her daim güven duyuyoruz.
Çocuklarımızın ülkesine, milletine faydalı bireyler olarak yetişmesi için elimizden geleni her daim yapmalıyız, yapıyoruz. Çocuklarımız ise kendilerini en iyi şekilde yetiştirmek zorundadır. Her alanda bilgisiyle, eğitimiyle, kültürüyle, manevi yapılarıyla tam donanımlı gençlerimiz, ülkemizi hep daha ileri taşıyacak, kendilerine duyulan güveni ise hiçbir zaman boşa çıkartmayacaklardır. Bu duygu ve düşünceler ışığında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutlarım”

Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, “İstiklal aşkı, vatan sevgisi ve bağımsızlık tutkusuyla Milli Mücadelemiz’i başlatan sürecin 100. Yıldönümünü idrak etmenin büyük heyecan ve gururunu milletçe yaşıyoruz. Cumhuriyet’imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde 19 Mayıs 1919’da Samsun’umuzda yakılan istiklal meşalesi, Amasya, Sivas ve Erzurum’dan geçmek suretiyle tüm yurda yayılmış, Ankara’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılmasıyla tarihimizde yeni bir dönem başlamıştır.

Egemenliğin kayıtsız şartsız millete ait olduğu esası üzerine bina edilen Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’ in kurulduğu 23 Nisan 1920, tarihi bir dönüm noktası, yüksek bir ruhla milletçe ortaya koyduğumuz şanlı direnişin zaferle taçlandığı yeni bir başlangıçtır.

Milletimiz, ülkemizin içinden geçtiği en zor günlerde, imkansızlıklar karşısında birlik ve beraberliğinden aldığı güç ve sahip olduğu inançla yeniden dirilişini tüm Dünya’ya ilan etmiştir. Bugün ülkemiz, tıpkı 100 yıl önce olduğu gibi yine milli duygularıyla güçlenen ruhtan aldığı ilhamla şahlanış yolunda kararlı yürüyüşünü sürdürmektedir.

Ülkemizin aydınlık geleceğinin, Dünya barışının teminatı olarak gördüğümüz çocuklara, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilerek her yıl coşkuyla kutladığımız bu anlamlı gün, milletimizin çocuklara verdiği değeri ve sarsılmaz güveni ortaya koymaktadır.

TRT tarafından bu yıl 41.si düzenlenen Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği vesilesiyle 40 ülkeden 800 çocuğu, Milli Mücadelemiz’de ilk adımın atıldığı şehir Samsun’umuzda bir hafta boyunca ağırlamaktan, onlarla birlikte olmaktan duyduğumuz memnuniyeti de bu vesileyle özellikle belirtmek isterim. Bir hafta boyunca şehrimizde birbirinden özel etkinliklerin düzenlenmesine katkıda bulunan Samsun Valiliği’miz ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı’mız başta olmak üzere katılımlarıyla çocuklarımızın heyecanına ortak olan tüm hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, İstiklal Mücadelemiz’in Başkomutanı, Türkiye Büyük Millet Meclisimiz’ in ilk Başkanı, Cumhuriyetimiz ’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile tüm şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Ülkemizin, istiklal ve istikbalimizin teminatı çocuklarımız ve dünya çocukları için huzurlu ve güven dolu bir gelecek diliyor; Türkiye Büyük Millet Meclisimiz ’in 99. kuruluş yıldönümü ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum.”

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, “23 Nisan coşkusunu yaşadığımız bu günlerde çocuklarımıza bırakacağımız tek mirasımız güçlü ve büyük Türkiye olacaktır. Bunun için çok çalışmalıyız” dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Demir mesajında, çocukların Türkiye’nin aydınlık geleceği olduğuna vurgu yaparak, “Bu nedenle çocuklarımıza bırakacağımız mirasımız büyük ve güçlü Türkiye olmalıdır” dedi.

TÜRK MİLLETİNİN İRADESİ VE TBMM
Başkan Mustafa Demir, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99’uncu yıl dönümünü coşku, heyecan ve gururla kutladıklarını belirterek, “Millet iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılış yıl dönümü olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. TBMM’nin kurulduğu 23 Nisan 1920, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Türk milletinin işgal kuvvetlerine karşı birlik ve beraberlik içerisinde verdiği mücadelenin sonucunda kurulan TBMM, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin temelinin de atıldığı gündür” ifadelerine yer verdi.

‘ÇOCUKLARIMIZ İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMALIYIZ’
23 Nisan’nın tüm dünya çocuklarına armağan edilen ilk ve tek bayram olduğuna da dikkati çeken Mustafa Demir, mesajında ayrıca şunları dile getirdi:
“Bu nedenle, yarınlarımızın teminatı, ülkemizin geleceği olan çocuklarımız için daha çok çalışmak ve üretmek zorundayız. Çocuklarımıza bırakacağımız en önemli, hatta tek miras güçlü ve büyük Türkiye olacaktır. Güçlü ve büyük Türkiye’nin gelecekte de dünyanın lider ülkeleri arasında yer alacağına olan inancımız sonsuzdur. Geleceğimizi temsil eden çocuklarımız, geçmişten aldıkları güçle milletimizin yarınlarını şekillendireceklerdir. Bu düşünce ve temennilerin ışığında tüm çocuklarımızın bu güzel bayramını kutlarken, başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.”

Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar, “Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşu ve Milli egemenliğin ilan edildiği 23 Nisan tarihi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklarımıza ve tüm dünya çocuklarına bayram olarak armağan edilmiştir. 23 Nisan Türk Milletinin kendi geleceğini belirlediği, egemenliğin millet iradesine bırakıldığı ve Milletin bağımsızlığını, tüm dünyaya haykırdığı, Türk tarihinin önemli dönüm noktalarından biridir. Ulusal egemenlik vurgusunun ve kararlılığının yanında dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram vardır ki o da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramıdır. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Milletimizin en değerli varlığı, aydınlık yarınlarımız, geleceğimizin teminatı tüm çocuklarımıza armağan edilmiştir. Çünkü geleceğimize sahip çıkacak nesil bu günün küçüğü yarının büyüğü çocuklarımızdır. Sevginin, masumiyetin, umudun, kardeşliğin ve barışın, temsilcileri olarak, dünyaya en anlamlı gözlerle bakan, bizlere geleceğe dair umutlar veren tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. Başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve bağımsızlığımız için canlarını feda etmiş tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum”

Bağımsız Samsun Milletvekili Erhan Usta, “Aziz Türk Milleti, tam 99 yıl önce devletin yönetimini ve denetimini eline almış, şehadetiyle renk verdiği bayrağın ikbalinin yegane kaynağının millete ait olduğunu göstermiştir. 23 Nisan 1920, Türk tarihinin kırılma noktası, kritik ve stratejik bir dönümü, yeni bir çağıdır. Bu tarihte açılan Meclis, Anadolu coğrafyası üzerinde ışıldayan bir güneş gibi doğmuş ve umutları yeşertmiştir. İstiklal özlemleri Ankara’da vücut bulmuş ve bu kutlu çatı altında kökleşmiştir. TBMM’nin kuruluşu Türk Milleti’nin kana susamış tüm düşmanlarına gösterdiği devasa şahlanışın ilk adımıdır. Tarih bir kez daha görmüştür ki, Türk Milleti mevcudiyetini mahşere kadar koruyacaktır.

Bir cuma günü Hacı Bayram Camii’nde kılınan cuma namazının ardından, dualarla ve Kuran-ı Kerim tilavetleriyle Büyük Millet Meclis’inin ilanı yapılmıştır. O ne büyük inançtır ki tüm millet yek vücut olmuş ve o gün Ankara’dan yeniden doğmuştur. Ordular kuran, ordular yöneten, Türk Milleti’nin egemenlik haklarını cansiperane temsil eden Meclis’imiz; dün vatana sahip çıkmıştı, bugün de çıkmaktadır. 15 Temmuz hain fetö darbe girişimi sırasında bir kurşun daha alarak varoluşunu millet iradesine ve bağımsızlığa adamış Meclis, Gazi ünvanını da alarak manevi anlamını ve gücünü katlamıştır. Türk Milleti, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın unutulan bir kısmını yani başta yer alan Hakimiyet-i Milliye’nin (Ulusal Egemenlik) manasını bu hain girişim vesilesiyle bütün dünyaya tekrar göstermiştir. Türk siyasetinin kutuplaştırılmaya çalışıldığı şu günlerde, Aziz Türk Milleti’nin demokrasi için vermiş olduğu mücadele tarihini herkes çok iyi hatırlamalı ve yine bu milletin ayrıştırıcı siyaset içerisinde siyasilerin dayatmalarına boyun eğmeyeceğini bilmelidir.

Şu husus unutulmasın ki TBMM, gücünü ve meşruiyetini Türk Milleti’nden alarak var olmuş ve ilelebet de var olacaktır. Başta Türkiye Cumhuriyeti’nin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İlk Meclis’in bütün üyelerine, kurucu kahramanlara ve şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyor, aziz hatıralar önünde saygıyla eğiliyorum. Milletin geleceğinin çocuklara bağlı olduğunu gören Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan’ı çocuklara armağan ederek, bu önemli güne dünyada çocuklara armağan edilen ilk ve tek bayram özelliğini kazandırmıştır. Bu vesileyle kutlu devletimizi yüksek medeniyetler seviyesine yüceltecek, geleceğimizin teminatı bütün çocuklarımızın bayramını kutluyorum.”

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, “Bugün, ulusumuzun tarihi açısından çok önemli dönüm noktalarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 99. yılını kutlamanın coşkusunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ulusumuzun sahip olduğu en değerli hazine olan ve yüce Meclisi’mizin çatısı altında vücut bulan ulusal egemenliğimiz, halkımızın iradesiyle her geçen gün daha da güçleniyor.

Gazi Meclisimiz, büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onunla kader birliği yapmış olan kadroların, idealleri ve hedeflerini olgunlaştırdığı yönetim biçiminin mukaddes çatısıdır.

İşte bu nedenle 23 Nisan, Cumhuriyet’imizin doğuşunun habercisi, millet iradesini her alanda egemen kılan, laik, demokratik, çağdaş Cumhuriyet rejiminin temel taşıdır.

Bu tarihi eşiği çok daha değerli kılan şey ise Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu günü, en değerli varlıklarımız olan çocuklarımıza armağan etmiş olmasıdır.

Atamızın bizlere emaneti olan ve Cumhuriyetimizin yılmaz bekçileri olarak kabul ettiğimiz çocuklarımıza, huzur ve güven içinde yaşayabileceği bir vatan bırakmak, bugün bizlere düşen en büyük görevdir.

Bu vesileyle; TBMM’nin açılışının 99’uncu yıldönümünü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyor; 23 Nisan 1920’de millet iradesinin tecellisiyle temelleri atılan Cumhuriyetimizin kurucu ve ebedi lideri Mustafa Kemal Atatürk ve onun mücadele arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber