BM’den Başkan Genç’e teşekkür

BM’den Başkan Genç’e teşekkür
27.02.2019
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM)’den Canik Belediye Başkanı Osman Genç’e mültecilere yönelik uygulanan başarılı projelerden dolayı teşekkür mektubu geldi. Mektupta, projelerin başarıyla uygulandığı vurgulanırken Başkan Genç, uyguladıkları eğitim, kültür ve sosyal projelerle yabancı misafirlerin uyum problemlerini çözdüklerini söyledi.  

Canik Belediyesi tarafından Dış İlişkiler Birimi bünyesinde ilçede bulunan yabancı misafirlere yönelik uygulanan projeler Birleşmiş Milletler’in de takdirini kazandı. Mültecilere yönelik başarılı çalışmalar yapan Başkan Osman Genç’e bir mektup gönderen Birleşmiş Milletler Temsilci Yardımcısı Jean-Marie Garelli, Topluluk Destek Projesi (CSP) ‘Gençlik Projesi’nin başarılı olmasında Canik Belediyesi’nin katkısının önemli olduğunu vurgulayarak işbirliği için teşekkür etti.

ÇALIŞMALAR ETKİ YARATTI

Canik Belediyesi üyelerine şükranlarını sunmak için bu mektubu yazdıklarını vurgulayan Garelli, mektubunda “Değerlendirme sürecinde edindiğimiz geri dönüş ve değerlendirmelerle kanıtlandığı gibi, proje, Samsun’un Canik ilçesinde yer alan farklı toplulukların gençlik ve ergen üyeleri arasında gönüllülük bilgi paylaşımı ve aktif etkileşimin değerlerini teşvik eden uyumlu bir ortam oluşturulmasına katkıda bulundu. Bu değerleri teşvik ederek, proje Samsun’daki mülteci ve ev sahibi topluluklar ile kilit hizmet sağlayıcılar arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi açısından ölçülebilir bir etki yarattı” dedi.

AYRILMAZ PARÇASI

BM Temsilci Yardımcısı Garelli mektupta ayrıca, “BMMYK’nın finansal insan ve diğer kaynaklar açısından sağladığı mütevazi katkı kapsamında bu projenin başarılı bir şekilde uygulanmasının öncelikle Canik Belediyesi ve topluluk üyelerinin gösterdiği bili, özen, özveri ve motivasyona bağlı olduğunu kabul etmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu nedenle bu projenin uygulanması boyunca benimsenen girişimler ve topluluk katılımı modellerinin mültecileri ve Canik Belediyesi tarafından desteklenen topluluk üyelerini hedef alan düzenli topluluk çalışmasının ayrılmaz parçası olmaya devam edeceğini umuyoruz. İşbirliğiniz için teşekkür eder gelecek çalışmalarınızda başarılar dileriz” ifadelerini kullandı.   

ÖNCE SORUNLARI TESPİT EDİLDİ

Canik Belediyesi olarak Suriye, Irak ve Afganistan’dan ilçeye gelen yabancı misafirlerin insan onuruna yaraşır bir şekilde hayatlarına devam etmeleri için çalışmalar yaptıklarını belirten Başkan Genç, “Misafir kardeşlerimiz hayatlarına kaldıkları yerden devam edebilsin diye büyük bir özveri gösterdik. İlçemizde yaşamlarını devam ettiren misafirlerin sorunlarının saptanması ve demografik yapılarının ortaya çıkması için çalışmalar yaptık. Sahada binlerce mülteciyle yüz yüze görüşerek beklentilerini, sorunlarını, eğitim durumlarını tespit ettik. Oluşturduğumuz sistemle aldığımız bilgiler ışığında misafir kardeşlerimize yardımcı olduk” dedi.

DİL, EĞİTİM, İSTİHDAM, SAĞLIK…

Yabancı misafirlerin öncelikle dil ve eğitim sorunuyla ilgilendiklerini ifade eden Başkan Genç, “Burada bir arada yaşadığımız misafirlerimizle, geldikleri ilçemizde sorunları en aza indirgemek açısından dil sorunu önemliydi. Bu nedenle öncelikle Türkçe dil kursları düzenledik. Daha sonra eğitimlerine devam edemeyen çocuklarımızın okullarına devam etmelerini sağladık. Diğer taraftan yardımlardan ziyade hayatlarını kendilerinin kazanması ve iş bulmaları için mesleki eğitimler düzenledik. Sosyal etkinlikler düzenledik, sağlık ve sünnet programları yaptık. Kalplere Hicret Gecesi ile 100 Türk ve 100 misafir ailenin kardeş olmasını sağladık. Bütün bunların sonucunda ilçemizde belki de sorun olabilecek bir problemi, kardeşçe yaşanılan bir yer haline getirdik” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber