BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü

BM Genel Sekreteri Guterres: Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü

BM Genel Sekreteri António Guterres, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının 7 Ekim’den bu yana devam ettiğini ve bu süreçte 100’den fazla çocuğun öldürüldüğünü, 600’den fazla çocuğun yaralandığını belirtti.

Guterres, “Her gün kız ve erkek çocuklarının öldürüldüğü, yaralandığı Gazze, çocuklar için mezarlığa dönüştü.” dedi.

BM Genel Sekreteri, İsrail’i sivilleri hedef almaktan kaçınmaya çağırdı. Guterres, Gazze ve Batı Şeria’daki insani krizin derinleştiğini ve bu bölgede yaşayan milyonlarca insanın yardıma ihtiyaç duyduğunu belirtti.

BM ve ortakları, Gazze ve Batı Şeria’daki 2 milyon 7 bin kişi için 1,2 milyar dolarlık insani yardım çağrısı başlattı. Bu yardımların, temel gıda, su, sağlık hizmetleri ve barınma gibi ihtiyaçlara yönelik olması planlanıyor.

Gazze’de insani kriz derinleşiyor

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları, bölgedeki insani krizi derinleştiriyor. Gazze’de 100’den fazla binanın yıkıldığı, altyapının büyük zarar gördüğü belirtiliyor. Gazze’de yaşayan milyonlarca insan, elektrik, su ve gıda gibi temel ihtiyaçlara erişmekte zorlanıyor.

BM, Gazze’de insani krizin tırmanması halinde, bölgedeki durumun “felaket” boyutlarına ulaşabileceği uyarısında bulunuyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber