Bitlis Nemrut Kalderası milli parkında 2 yaban keçisi doğaya salındı

Bitlis Nemrut Kalderası milli parkında 2 yaban keçisi doğaya salındı

📅 23.10.2026 23:12 🕐 1 saat önce 💬 0 yorum 📰 DHA RSS
Yazı Boyutu
🖨 Yazdır / PDF
BİTLİS’in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri sınırlarında bulunan Nemrut Kalderası Milli Parkı’na, Antalya’dan getirilen 1 yetişkin dişi ve 1 yavru yaban keçisi salındı.Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6’ncı Bölge Müdürlüğü Antalya DKMP Müdürlüğü tarafından Bitlis’e getirilen 2 yaban keçisi, Nemr

BİTLİS’in Tatvan, Ahlat ve Güroymak ilçeleri sınırlarında bulunan Nemrut Kalderası Milli Parkı’na, Antalya’dan getirilen 1 yetişkin dişi ve 1 yavru yaban keçisi salındı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) 6’ncı Bölge Müdürlüğü Antalya DKMP Müdürlüğü tarafından Bitlis’e getirilen 2 yaban keçisi, Nemrut Kalderası Milli Parkı’nda doğal yaşam alanıyla buluşturuldu. 21 Ekim 2026 tarihinde Antalya’dan Bitlis’e getirilen yaban keçileri, Doğa Koruma ve Milli Parklar 14’üncü Bölge Müdürlüğü Bitlis DKMP Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Aynı gün, Antalya ve Bitlis DKMP müdürlüklerinde görevli personelin katılımıyla milli park içerisinde belirlenen uygun bir alanda yaban keçileri doğaya salındı. Gerçekleştirilen çalışmayla yaban keçilerinin Nemrut Kalderası Milli Parkı’nın doğal yaşamına kazandırılması hedeflendi. (DHA)

Haber: Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS, (DHA)

Hatay'da anne ile 4 yaşındaki kızına otomobil çarptı: Anne öldü kızı ağır yaralandı
Sıradaki Haber
Hatay'da anne ile 4 yaşındaki kızına otomobil çarptı: Anne öldü kızı ağır yaralandı
Etiketler: #Bitlis #Merkez #Genel

Bu haber hakkında ne düşünüyorsunuz?

💬 Yorumlar 0

💬 Yorum Yap (üyeliksiz — yorumunuz onaylandıktan sonra görünür)
Üye girişi yap →
💭

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!

İlgili Haberler