Benzer: Batık belediyelerin zengin başkanları

Benzer: Batık belediyelerin zengin başkanları
23.11.2018
A+
A-

Yerel seçimlere doğru belediyelerin bütçelerinin boşaldığı hatta bir çok belediyenin borç batağında olduğu herkesce biliniyor.

Büyükşehir yasası ile borç batağından çıkacağı tahmin edilen belediyelerin mali durumu her geçen gün kötüye gitti. Bir çok belediye icralık durumda peki nasıl bu hale gelinde tabloya bakıldığında iyi çalışıp iyi hizmetler yapan belediyede var. Doğru dürüst hizmet yapmadan borç batağına saplanan belediyelerde var. Çalışarak borçlanan belediyeleri anlamak mümkün, çünkü vatandaşın verdiği vergiler ile bütçe oluşturulup aktarılan belediye yine vatandaşına hizmetler vererek o parayı kullanmış ve daha iyisini yapabilmek için iller bankasından kredi kullanmış ve borçlu konuma gelmiştir. Bunu anlamak çok kolay ama şu var ki doğru dürüst hizmet yapmamış ilçe halkından kaçmış ilçenin sıkıntılarını çözememiş tabiri caizse çivi çakmamış bu belediye nasıl batar?

Hizmet anlamında çok geride kalan bazı belediyelerin başkanları ekonomik olarak büyüdükleri halk tarafından iyi biliniyor.

Borç batağında olan bir belediyenin başkanı ekonomik olarak büyümesi anlaşılır gibi değil.

Yine bazı ilçe belediyeleri borç batağında olmasına rağmen bir çoğu icralık belediye başkanlarına bakıldığında sanki öyle bir borç veya icra durum yokmuş gibi görünüyor.

Nasıl mı?

Peki nasıl mı öyle görünüyor belediyenin sosyal faaliyetleri bitmiyor lüks makam araçlarının biri gidiyor biri geliyor her şey şaşalı lüksten ibaret ve bunlar halkın gözü önünde oluyor ama belediye icralık…

Durum vahim neden mi vahim? Başkanlar gelir gider, seçilen gelir, seçilemeyen gider. Bu borç kime mi kalır?

Bu borçlar bize kalır çünkü bir belediyede içilen çayın bile parası bizim verdiğimiz vergilerle ödeniyor.

Yani bu borçları başkan veya başkanlar yapıyor her zamanki gibi vebalini çekmek ödemek bizlere halka düşüyor.

Şu kesindir ki belediye batarken başkanın ekonomik olarak kat kat büyümesi normal değil şayet burada dolaylı olarak belediyenin parası hiç edilmiş ise bizler hakkımızı helal etmiyoruz.

Not: (Bir sonraki yazımızda Samsun’da hangi belediyeler borç batağında)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.