Bedri Yaşar’dan sansür yasasına tepki: Konuşma, karışma, düşünme; sadece önüne bak yasası

Bedri Yaşar’dan sansür yasasına tepki: Konuşma, karışma, düşünme; sadece önüne bak yasası
14.10.2022
A+
A-

İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, yola çıkarken yasaklarla mücadele edeceklerini söyleyen iktidarın Cumhuriyet tarihinin en büyük sansür yasasını getirdiğini vurguladı.

“3Y” İLE MÜCADELE SÖZÜ VERMİŞLERDİ
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde konuşan İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yaşar, getirilen sansür yasasının Türkiye’ye zarar vereceğini belirtti. Sansür yasasının Anayasa’ya aykırı olduğuna işaret ederek, “ Hâlbuki, AK Parti iktidara gelirken yoksullukla mücadele edeceklerini, yolsuzlukla mücadele edeceklerini, yasaklarla mücadele edeceklerini söyleyerek yola çıkmışlardı. Bugün çıkarmaya çalıştığınız kanun teklifi maalesef cumhuriyet tarihinin en büyük sansür yasalarından birisidir.” dedi.

DEZENFORMASYONU İKTİDAR YAPIYOR
İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, iktidarın enflasyon başta olmak üzere ekonomik anlamda hiçbir hedefinin tutmadığını da ifade ederek, “2023 yılında dünyanın 10 ekonomisi arasında yer alacaklarını, aynı şekilde kişi başı millî gelir 25 bin dolar olacağını, gayrisafi millî hasılanın 2 trilyon dolar olacağını ve ihracatın 500 milyar dolara çıkaracaklarını açıklamışlardı. Bugün gelinen noktada rakamların arasında çok büyük fark var. Bunların hiç birisi gerçekleşmedi. Bu bir dezenformasyon değil mi?” şeklinde konuştu.

YATIRIMLARI ETKİLER
Sansür yasasının yabancı yatırımları da olumsuz yönde etkileyeceğine dikkat çeken Yaşar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bu yasalarla yabancıların bu ülkede yatırım yapmasını bekleyemezsiniz. Bizler yurt dışına çıkarken hep şunları sorarız: Bu ülkede insanlar duygu ve düşüncelerini net olarak ifade edebiliyorlar mı, adalet konusunda eşitler mi? Ama bakın, üçüncü dünya ülkelerine gittiğimiz zaman farklı şeyler söylüyoruz, diyoruz ki: Konuşma, karışma, düşünme; sadece önüne bak. Çünkü bunların hepsi bu ülkelerde sizin önünüze gelecek. Türkiye üçüncü dünya ülkesi mi olacak ki yarın öbür gün buraya yatırım yapmaya gelen insanlar da Türkiye’ye gidiyorsan konuşma, karışma, düşünme önüne bak ifadeleri ile mi ülkeye gelecekler? Bu yasa teklifine sadece diğer yönleriyle değil, iş dünyası açısından da bakın. Yatırım yapacak insanlar açısından da baktığınız zaman ne kadar zararlı olduğunu hepiniz göreceksiniz.

BİR ÖLÇÜ YOK, NEYE GÖRE CEZA?
Burada bir ölçü yok. Neye göre? Yani tamam, konuştuğunuzu neye göre, kime göre, nasıl, elinizde bunları ölçen bir metre var mı, bir ölçek mi var? Neye göre bunları sınıflandırıp da buna göre cezalandıracaksınız? Ucu açık olan her şey bundan önce olduğu gibi bundan sonra da her zaman aleyhte kullanılır. Başı sonu belli olmayan fikir ve düşüncelerle bunun uygulanmasının mümkün olmadığını baştan beri buradan ifade ediyoruz. Dolayısıyla, bu kanun teklifine karşı da oy kullanacağımızı buradan bir kez daha ifade ediyoruz.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber samsun haber