Bedri Yaşar: İşçi, esnaf ve çiftçi ne olacak?

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, haftalardır dünyanın mücadele ettiği corona virüsüne karşı tedbirlerin daha da artırılması gerektiğini kaydederek; “Evinde kalınması istenen vatandaşın, işçinin, esnafın ve çiftçinin mağduriyeti ne olacak’ diye sordu.

Açıklanan ilk pakette; işçinin, esnafın ve çiftçinin mağduriyetini giderecek hiçbir çalışma yapılmadığını gördük” diyen Yaşar, “Geçen bu zaman zarfında halen sözde olan; ama bir türlü esnafa çiftçiye ulaşmayan destek paketi ne zaman açıklanacak.” diyerek iktidara seslendi.

“EVDEKAL DENİYOR DA!”
“‘İnsanlara evinizde kalın’ deniyor ve doğru da yapılıyor; ancak evde kalan bu insanlar nasıl yaşamlarını devam ettirecekler” diyerek vatandaşın mağduriyetini ifade eden Yaşar, “Halen bir destek verileceği husunda açıklama yok. Bu insanların kirası var, faturası var, kredisi, yemesi, içmesi… Nasıl olacak. İnsanlara dua edin diyerek bu kriz dönemini yönetemezsiniz. İnsanlar ev almadan durabilir; ama yemek yemeden duramaz. Çiftçi üretemezse, esnaf kepenk kapatırsa zaten kötü giden ekonomi nasıl düzelecek, bu millet ne yiyecek!”

“BİR AN ÖNCE GEREĞİ YAPILMALI”
Esnaf odaları başkanlarıyla ve ziraat odaları başkanlarıyla sürekli istişare halinde olduklarını belirten Yaşar, “Şu ana kadar oda başkanlarımızı gelen bir bilgi ya da belge yok. Çiftçimizin, esnafımızın gözü kulağı oda başkanlarımızın vereceği haberde. İnsanlarımızı bu denli teleşta bırakmayın. Bir an önce rahatlatacak destek paketini açıklayın. Zaten ayakta durmakta zorlanan üteticimiz, esnafımız bu darbeye dayanamaz” diyerek esnaf ve çifçinin ne denli mağdur olduğunun altını çizerek bir an önce bir destek paketi oluşturulması gerektinin altını çizdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.