resim yükle

Başkasının IBAN’ını kullananlara 30 bin lira ceza!

Başkasının IBAN’ını kullananlara 30 bin lira ceza!
02.07.2024
A+
A-

Türkiye’de iş dünyasını yakından ilgilendiren yeni vergi düzenlemeleri için hazırlanan Torba Yasa Teklifi’nde çarpıcı detaylar ortaya çıktı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in liderliğinde şekillenen bu teklif, önemli cezaları içeriyor.

Torba yasa kapsamında kayıt dışı faaliyetlerde bulunanlara yönelik cezalar artırılıyor. Vergi borçlarını ödeme konusunda sorun yaşayanlar için getirilen cezalar da dikkat çekiyor. Başkalarının IBAN numaralarını kullanarak işlem yapanlara asgari 30 bin TL, azami 20 milyon TL’ye kadar ceza kesilecek. Bu ceza, işlem yapılan tutarın yüzde 10’u oranında belirlenecek.
Ayrıca, kira ödemelerinin elden yapıldığının tespit edilmesi durumunda da ceza uygulanacak. Kira bedelinin yüzde 10’u oranında ceza kesilecek ve yıllık toplam ceza miktarı 20 milyon TL’yi aşamayacak şekilde sınırlı tutulacak.
Yeni düzenlemelerin iş dünyası ve vatandaşlar üzerindeki etkileri, bugün yapılacak Kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak olan teklifin detayları arasında bulunuyor. Teklif, kabul edilmesi durumunda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sevk edilecek ve yasalaşma süreci başlayacak.

yenicaggazetesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.